#omakehumaanantai

maanantai 30. tammikuuta 2017 Valeäiti 19 Kommenttia

Ykkösen eskarissa on aloitettu tunnekerho. Siellä harjoitellaan ymmärtämään niitä omia tunteita, vahvistetaan itsetuntoja ja valmistellaan lapsia koulun hulinaan isossa ryhmässä. Pienet tunnesmoothiemme rakastaa tuota kerhoa: se syöksyy innoissaan erilaisiin tehtäviin, joita kotiin annetaan. Nämä läksyt tehdään aina samana iltana ja niiden tuloksena syntyy liikuttavia, ihania asioita kuten viime viikolla saamani paras kiitos kasvatushommista. 

Viimeisimmässä tehtävässä piti yhdessä vanhemman listata paperille hyviä, kauniita ja hassuja ominaisuuksia lapsessa. Muistuttaa lasta siitä, kuinka ainutlaatuinen ja arvokas hän on.

Saimme yhdessä kerättyä paperin ihan täyteen, ja jokainen uusi kehu näkyi Ykkösen silmissä ilona, ylpeytenä ja uutena hehkuna. Oikein näin, kuinka itsetunto vahvistui ihan vain siinä hetkessä.

Harjoituksen tavoitteena oli varmaankin vahvistaa pieniä murkkujamme itsetunnon saralla niin paljon, ettei toisi tarvitse kiusata oman aseman varmistamiseksi. Sitä tavallista ihmisten välistä taikaa: jos et arvosta itsesi, et ole ryhmässäkään ihan paras mahdollinen laumanjäsen.

Miksi näitä tehtäviä ei anneta aikuisille? Ei tarvitsi sitten meidänkään purkaa niitä omia tuntojamme vihapuheeseen ja toimistokyräilyyn. Pientä vahvistusta tarvitsisi varmasti itse kukin. Aion siksi heittää teille nyt haasteen.


Tämä on #omakehumaanantai, jossa kehutaan itseään. Vähän niin kuin Kalenterikarjun #keskiviikkokehu, jonka ajatuksena oli yhtenä viikonpäivänä jakaa hyvää palautetta, fiilistä ja kommentteja toisille Twitter-käyttäjille.

Nyt kehutaan itsejämme, jotta jaksetaan kehua myös muita.

Keksi itsestäsi vähintään kolme, mieluiten viisi hienoa asiaa. Onko sulla joku hauska tapa? Oletko erityisen hyvä jossain? Teetkö maailman parasta pullaa tai kuunteletko murheita paremmin kuin kukaan muu? Sana on vapaa ja mikään kehu ei ole liian pieni.

Minä aloitan.

#omakehumaanantai: 
1. Mulla on hienot, paksut hiukset
2. Olen tosi kekseliäs lasten kanssa; saan nopeasti asiat käännettyä hauskaksi
3. Olen hyvä kuuntelemaan toisten murheita ja tarjoamaan niihin uusia näkökulmia
4. Opin uusia asioita nopeasti
5. Olen saanut itseni käännettyä melkein kokonaan kasvisyöjäksi

Ei muuten ollut helppoa. Moneen mieleen tulleen asian perään teki mieli laittaa "mutta" tai eteen "aika". Siinä ne nyt kuitenkin ovat. Ensi maanantaiksi pitäisi keksiä uusia.

Nyt on sinun vuorosi. Kommenttiboksi odottaa kauniita sanoja ja oivaltavia huomioita. Miksi olette niin mahtavia?


Ykkösen eskarissa on aloitettu tunnekerho. Siellä harjoitellaan ymmärtämään niitä omia tunteita, vahvistetaan itsetuntoja ja valmistellaan l...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

19 kommenttia :

 1. Ihanaa, että teillä on eskarissa tuollaisia tunnejuttuja ja itsetunnon vahvistamista :) Ja taidan ihan napata tämän omaan blogiini. Tuntuu nimittäin siltä, että juuri nyt tämä maanantaifiilis vetää suupieliä ja hartioita alaspäin - tarvitaan ehdottomasti jotain kohottavaa ja piristävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jee nappaa! Iloa tarvitaan lisää maailmaan :)

   Poista
 2. 1. Osaan leikkiä ja hassutella ihan aikuisten seurassa (onko se hyvä asia???) Nimittäin kerran kysyin omalta insinööriltäni, että hävettääkö sua olla mun kanssa noissa aikuisten riennoissa. Vastauksena oli: "mää oon jo tottunut siihen" APUA! 2. --- 3. --- Hankala tosiaan keksiä, koska omasta vinkkelistä katsottuna hyvä ominaisuus ei välttämättä sitten olekaan hyvä ominaisuus muiden mielestä. Vaikka sun jutut näytti tosi hyvältä, niin omatpa ei näytäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä asia! Ei saa lieventää näitä! :) Hyviä ovat :) :)

   Poista
 3. Aika huikea idea, tämän voisin itsekin toteuttaa blogissa, paitsi, että tämä maanantai taisi melkein mennä jo...

  VastaaPoista
 4. Hieno kirjoitus. Täältä tulee, postasin blogiinkin:

  1. Olen oppinut puhumaan sujuvaa hollantia.
  2. Jaksoin jatkaa vauvan imetystä 11 kuukauden ajan kroonisesta sairaudesta huolimatta.
  3. Olen hyvä pitämään paperihommat järjestyksessä.
  4. Osaan laulaa tarpeeksi hyvin.
  5. Muistan sanoa ja näyttää avomiehelle ja taaperolle rakastavani heitä.

  VastaaPoista
 5. Olen aito, rehellinen, lämmin, läsnäoleva, helposti lähesytttävä ja hauska.
  Jätän ratkaisukeskeisyyden ja ihmislähtöisyyden ens vklle :D

  VastaaPoista
 6. 1. Minulla on lasteni suhteen erittäin hyvä tunneäly ja osaan nostaa keskusteluun ne oikeasti hiertävät asiat sen kiukuttelun tai puolikkaan sanan takaa.
  2. Olen hauska.
  3. Olen hyvä laittamaan ruokaa ja leipomaan.
  4. Minulla pysyvät ns. "hommat hanskassa" ilman että hanskat pääsevät hukkumaan.
  5. Olen fyysisesti hyvässä kunnossa.

  ps. Tuo tunnekasvatus päiväkodeissa on ihan tosi mahtava juttu! Olen ollut siitä erittäin vaikuttunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä nämä! Ja tunnekasvatus on niiiiin loistava juttu! En tiedä mitä teen tolle kommentoinnille, se perkele ei vaan meinaa toimia. Mulla menee todennäköisesti koko blogipohja kohta uusiksi ja siirrän samalla ehkä Wordpressiin. Toivotaan et toimii sitten!

   Poista
 7. Muuten, mä en onnistu enää kommentoimaan sun blogia kännykällä (iPhone 5). Pystyisitsä tekemään asialle jotain? Se jää jumittamaan siihen kun on ruksittanut etten ole robotti.

  VastaaPoista
 8. 1. En anna pikkuasioiden haitata. Kuten esim sen että nyt on jo tiistai. Tottakai manantaikehun voi antaa tiistaina. :D
  2. Saan asiat tapahtumaan.
  3. En enää kauheasti ujostele. Paitsi puhelimessa islanniksi.
  4 Oon saanut kroppani takaisin! Eilen juoksin 10 km iltalenkin. Whotwhot, ennen se oli _suoritus_ nyt tavallinen juoksulenkki. Pimeetä.
  5. Osaan valita viinakaupasta oikeat viinit.
  6. Kehtaan ylittää rajoja. Kuten ottaa vielä kuudennen kohdan: oon erinomainen äiti esikoiselle. Kuopuksellekin varmaan ihan keskivertohyvä ja turvallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ihan mahtavia! Toi kymppilenkki on kyllä todella kunnioitettava juttu, huh! Musta on ihanaa että osaat erotella lasten suhteen vanhemmuuden noin. Mä luulen että mulla oli ihan sama silloin kun Kakkonen oli pienempi. Isojen lasten kanssa on vaan helpompi olla.

   Poista
 9. Ihana ihana valeäiti! Ja mahtavaa että siellä opetetaan tuollaista tunteiden hallintaa! Ja pitää munkin osallistua :)

  1) mä olen hyvä ja kärsivällinen äiti, joka jaksaa tunne-coachata lapsia sillonkin ei jaksaisi (yleensä)
  2) mä olen sinnikäs ja yritän tosi paljon ja näen vaivaa. Oon rakentanut meille arkea nyt kahteen eri maahan ja saanut kaiken rullaamaan
  3) mä olen sosiaalinen ja usein ihan hyvää seuraa (ainakin oikeanlaisten ihmisten kanssa :D )
  4) mä olen empaattinen (sain joskus mun ihanilta kaverinörteiltä lempinimen vuoden empaatti!)
  5) mulla on riittävän hyvä itsetunto että voin olla huono asioissa ja varsinkin jos pääsen sähläämään jossain asiassa mistä mun ei tarvi tosiaankaan osata tai tietää mitään se musta oikeastaan ihan hulvatonta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä semmonen sissi noiden eri kotien kanssa! Muista olla välillä vähän vähemmänkin sissi <3

   Poista
 10. OI ihana! Tästä pitäis ottaa tapa - kehua itseään viikoittain :) Täytyypä kehitellä, ens viikolla nappaan tän omaankin blogiin ehdottomasti, levitetään hyvää.

  Mutta, ne kolme;

  1. Osaan laittaa ruokaa ja leipoa
  2. Olen hyvä kohtaamaan lapsia
  3. Olen oppinut ilmaisemaan rakkauttani (eli kertomaan, että rakastan)

  Olipa vaikeaa keksiä muuta kuin tuo eka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta olipa hyviä, hyvin keksit! :) Saa tätä muinakin päivinä käyttää :D :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.