10 ihan normaalia juttua

sunnuntai 18. syyskuuta 2016 Valeäiti 29 Kommenttia

Ei video miten mahtavaa on ollut lukea edellisen tekstin kommenteissa teistä, kiitos ihan hurjasti jokaisesta kommentista! Luen niitä täällä ihan tippa linssissa ja lisää saa todellakin tulla! Palkintona (rangaistuksena?) vastaan tässä samaan syssyyn Satun mulle heittämään haasteeseen, eli ne kymmenen omituista asiaa minusta. Oli vähän keksimistä, koska olen kaikin puolin niin ääritavallinen ja oikeastaan täydellinen. Tässä tulee kuitenkin sellainen 8+ yritys!

10 Omituista asiaa minusta:

1. Mulla on pääni sisällä jatkuva radio. Siis joku biisi soi päässäni päivin öin, halusin tai en. Joskus joku sellainen, jonka olen juuri kuullut radiosta, joskus jopa joku sellainen, jota ei ole edes olemassa. Jos nukun huonosti, kevyessä unessani menee lyhyellä luupilla joku biisi. Päivisin taustalla on aina jokin sävel, rytmi tai riffi. Kokeile vaikka: kysy miltä hetkenä X, mikä biisi just nyt soi. Vastaamisessa saattaa kestää, jos biisi ei ole mulle tuttu. Mutta siellä se on. Opin vasta vastikään, ettei kaikilla ole tätä jännittävää oman elämän soundtrackia.

2. Hikkani vinkuu. Teini-iästä lähtien mulla on ollut outo tapa hikata. Jokaisessa hikan nytkäisyssä tulee korkea hiiren kaltainen vinkaisu. Jos sitä ei tule, hikka tekee kipeää. En tajua tätä lainkaan. Se on varmaan alkanut huomionhakuisena teinimaneerina, mutta näin kolmekolmosena bisnesmuiana voisi olla ihan ok hikata normaali-ihmisten tavoin.

3. Valkoiset sormet ja siniset jalat. Ilokseni voin kertoa, että talvi on tänään alkanut. Lämpömittari näyttää 12,5 astetta ja mulla meni juuri kolme varvasta täysin valkoiseksi villasukista huolimatta. Tästä talvesta tulee pitkä. Vaiva johtuu jostain verenkiertohäiriöstä, jonka seurauksena mun raajat vetää kaikkia Ranskan lipun värejä läpi ihan omatahtoisesti. Ei kiva.

4. Olematon koordinaatio, tai ehkä keskittymiskyky. Niin, edellisessä viestissä kerroin olevani kömpelö. Se oli ensinnäkin vähättelyä ja toisekseen valhetta. Mulla on oikeasti tosi hyvä koordinaatiokyky, koriksessakin mulla on kuulemma "hyvä flow" kentällä. Mutta. Ei ole lainkaan harvinaista että kävelen seinää päin. Tain avaan kaapin oven suoraan ohimooni. Olen niin sata lasissa koko ajan, etten jaksa odottaa kehoni siirtymistä sinne, missä aivot jo on ja lopputuloksena on paljon kipeitä mustelmia ja itsekeksimäni muka lapsiystävällinen kirosana "saaketti". Neljätoista kertaa päivässä.

5. Kumisormet, kumiranne ja kumiselkä. Osasyynä näihin selkävaivoihin on yliliikkuvat nivelet, jotka saa sormet taipumaan oudon paljon ja kummallisiin asentoihin. Saan lapaluistani ihan kunnon kokoiset siivet aikaan, näytän keskaria aika coolisti ja kai teillä kaikilla muillakin osuu peukku ranteeseen näin?
Tämä muuten on sukuvika, tässä vielä siskon kanssa yhteinen taidonnäyte:6. Pihtailen pissaa. Satu ällötti mua mustapäillä joten vastaan pissalla. Mä en jaksa käydä vessassa, se on jotenkin ihan hukkaan heitettyä aikaa. Ajoitan vessassa käynnin melkein aina joko tuloon tai lähtöön, silloin se on vielä ok kun samalla voi pestä kädet / korjailla huulipunaa / niistää nenän, whatevs. Saatan käydä työpäivän aikana kerran vessassa. En kuitenkaan ole mikään humanoidi, jolle hätää ei tulisi, eli suurimman osan päivästä vietän iso keltainen kupla otsassa. Onneksi olen siinä hyvä - olen kerran mennyt leffaan niin että sinne mennessä oli jo hätä. Kolme tuntia myöhemmin mentiin bisselle ja siinä vaiheessa luovutin.

7. Olen Euroopan nopein pissaaja. Edelliseen liittyen, vietän siellä vessassa aikaa ehkä 22 sekuntia. Sisään silloin kuin tarvii ja ulos kun homma on hoidettu.

8. Osaan kauhistuttavan paljon Frendien vuorosanoja ulkoa. Moni onkin kieltäytynyt katsomasta tätä kaikkien aikojen klassikkoa koskaan kanssani. You're wasting perfectly good pastrami!

9. Suoraan liittyen edelliseen: osaan kauhistuttavan paljon biisien sanoja. Paitsi että ullatus ullatus, en osaakaan. Jos pyydät mua kirjoittamaan sanoja ylös, mitään ei tule. Mutta jos biisi soi, minä kyllä laulan päälle foneettisesti täysin oikean kuuloisesti. Välillä osaan jopa niitä oikeita sanoja. En osaa selittää tätä.

10. En kestä hälyä. Kovat äänet ei sinänsä häiritse mua, mutta monen yhtäaikaisen äänen kakofonia vetää aivot ihan rullalle. Oikein tunnen fyysisesti miten stressitaso nousee, kun vaikkapa muskarin eteisessä viisi lasta tekee yhtäaikaa lähtöä ja ympärillä kaikuu montaa erilaista ääntä ja paljon myös visuaalista ärsykettä. Samasta syystä pärähdän, jos yli kaksi ihmistä puhuu mulle yhtä aikaa. Hieno piirre taas tämäkin äiti-ihmiselle!

Mitäs sanotte, enkö olekin häkellyttävän normaali tyyppi?

Ei video miten mahtavaa on ollut lukea edellisen tekstin kommenteissa teistä , kiitos ihan hurjasti jokaisesta kommentista! Luen niitä tääll...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

29 kommenttia :

 1. No ihan riittävän normaali ainakin! :) Mulla on samanlainen hikka!! Se on aika rasittavaa... En myöskään kestä mitään ylimääräistä meteliä. Sellanen äänten kakofonia on jotain ihan sietämätöntä! Sopii hyvin tällaselle tarhatädille.
  Niin ja Frendit, I feel you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, me ei siis kestettäisi toistemme hikkaa :D :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mullakin menee peukku ranteeseen ihan samalla tavalla! Ja pikkurillin saa helposti litistettyä ihan kämmentä vasten (ilmeisesti kaikilta ei onnistu sekään),varmaan sulla sama?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä saa!! oot vielä kumimaisempi kuin minä :D :D

   Poista
 4. Häly on kyllä kamalaa. Ei kuitenkaan oman pään soundtrack häiritse joka tilanteessa? Itse olen tullut siihen tilanteeseen että silloin kun oma pää käy kierroksilla pistää häly kaiken ihan sekaisin eikä mistään tule mitään.

  Ja ei se mitään jos sulla on outo hikka. Minä en osaa aivastaa hiljaa.. Aina kun aivastan niin joudun suurin piirtein kumartumaan kaksin kerroin ja KAIKKI ympärillä kuulee sen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se jostain syystä häiritse! (now playing: Samuli Edelmann - Ihana valo)

   Aivastaminen on muuten aika monella outo. Sekin on outoa jos se on ihan hiljaista. Insinöörillä on kans tollainen torviaivastus ja mun hälypää ei kestä sitä :D

   Poista
 5. Mun 13 v tytär sanoi että hänellä on mp3 soitin päässä...
  Pystyy kuulemma valitsemaan mitä biisiä laulaa päässään ja välillä myös ääneen. ☺
  Meillä on tapana laulaa autossa ääneen hittibiisejä kun niitä tulee radiosta. Arvaa ihmettelikö kerran yksi venäläinen vieraamme tapaamme kun aloimme spontaanisti laulamaan yhteen ääneen. Normaalisti se on kyllä tuo tyttö joka laulaa kaikki radiosta tulevat biisit takapenkillä.

  VastaaPoista
 6. Nopea pissaaja ilmoittautuu! Aiettä mutta olen rasittavaa seuraa vessajonossa, koska mulla on tapana ihan turhan kovaäänisesti hämmästellä "mikäsielläkestää". Kun en vaan tajuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAMA! Mutisen muka vieruskaverille että mä en kyllä tajua mikä siellä VOI kestää niin kauan...

   Poista
 7. Sama täällä... kerran Porin Jazzeilla todistin että käyn vessassa nopeammin kuin miehet. Kun tuli kommentointia että naisilla kestää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn melkein aina nopeammin kuin miehet. Lyhyempi putki nääs.

   Poista
 8. Kohtaan 9 on pakko sanoa. Laulujen sanat tallentuu eri osaan tai siis laulaessa käytetään eri osaa aivoista, sanat tallentuu eri paikkaan. Yritäpä lausua sanoja mutta "laula niitä mielessäsi", sen pitäisi onnistua. Yli 10vuoden kuorokokemuksella alan jo uskoa tähän. En osaa monenkaan teoksen (puhutaan isoista kirkkomusiikkiteoksista yleensä saksaksi) sanoja tästä näin vain sanella, mutta kun alan hyräillä edes mielessäni, sanat vain tulevat jostain.
  Ps. Ekan kerran kommentoin sun blogiin. Sulla on hyviä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärimmäisen mielenkiintoista! Ja todella tutun kuulosta, just noin mullakin menee! Kiitos kommentista, hyvin käytetty eka kerta :)

   Poista
 9. Allekirjoitan kutosen ja seiskan täysin - vessassa kulutettu aika on hukkaan mennyttä aikaa! Enkä todellakaan tajua, miten joillakin voi yleisissä vessoissa kestää yli minuutti, elleivät ole ottaneet omaa vesipulloa mukaan ja huuhtele kuukuppiaan tai niillä on jokin kumma lantionpohjalihastreeni menossa, tms... Rohkaisevaa kuulla, että ehkäpä toisenkin lapsen jälkeen vessapihtailu voi onnistua.

  Maailmankaikkeus sitten toi mulle miehen joka hoitaa sähköpostiliikennettään pöntöltä käsin. Kaipa tää liittyy jotenkin siihen, että erilaisia pitää yrittää jaksaa ymmärtää, vaikka vauvavuonna pinna oli tämän asian suhteen -0.5 sekuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa laskenut kuukupin ainoaksi hyväksyttäväksi muodoksi hidastelulle :D :D

   Poista
 10. Oi Frendit. You know? You know? You don't know! I said share, not scare! :D
  Kohta 10 on myös valitettavan tuttu. Kaksi lasta täälläkin ja se yhtäaikainen huutaminen on jotain ihan hermoja repivää...
  Mä olen kanssa niitä jotka ihmettelee miten voi kestää vessassa kauan - siis julkisessa vessassa. Kotona useinkin pakenen sinne yllämainittua kakofoniaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D You got the keys? You got the key-es!

   Poista
 11. Nosiis vessassahan räplätään kännykkää...

  VastaaPoista
 12. Sen nimi on Raynaudin ilmiö tai syndrooma, sen valkosormisuuden, ja yliliikkuvien nivelten mukana tulee lahjaksi usein selkäongelmia. Mäkään en jaksa käydä vessassa ja olen tunnettu tästä niin kotona kuin töissäkin että pihtaan kunnes juoksen kyykyssä, jalat -kirjaimellisesti - ristissä vessaan ;) ...niin ja tuun sieltä ulos kolkytsekkaa myöhemmin, ei siinä kuulkaa kauaa mene kun pissalla käy, mutta turhaa se silti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tiedossa. En ihan koko lääketieteellistä historiaani jaksanut tähän avata :D SItä tässä nyt pohdin että vedänkö koko talven Adalatia vai auttaisiko tämä lisätty urheilu yhtään...tai mistä saisin ostettua moon bootsit ja mitkä villasukat on kaikista lämpimimmät. Tämmöisiä tänääN :D

   Poista
  2. Sori, yritän pitää suuni kiinni seuraavalla kerralla :D

   Poista
  3. haha, ei älä pidä! Sähän nämä tiedät paremmin kuin minä niin voit suositella suoraan mitä lääkettä kannattaa syödä ja mitä ei :D

   Poista
 13. Hehee, täällä kanssa yksi, jolla soi päässä koko ajan. I mean: koko ajan. :D Ja järkytyksekseni juuri tässä tajusin, että välillä myös jotain itse keksittyä... Mutta juu, normaalia, normaaliahan tää on, eiköstä vaan ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanaa! Vihdoinkin löytyi kohtalotoveri nonstop playlistin kanssa. Ja entäs ku laittaa silmät kii...heti alkaa personal movie pyöriä ja pystyn vielä juttelemaan samaan aikaan ku aivot tuottaa omaa elokuvaa.

  Mä oisin varmaan todella hyvä jossain mindfulness paikassa jossa täytyis keskittyä ja kuunnella ajatuksiaan ja tarkkailla itseään.

  Hengessä mukana myös kuminivelten ja kamalan hikan kanssa =)

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.