Mitä kaikkea lapsiperheen asunnossa voi kadota?

sunnuntai 28. elokuuta 2016 Valeäiti 22 Kommenttia

Kaikki yli puolivuotiaiden vanhemmat tietävät, miten tehokkaasti asiat asunnossa häviää. Tavaraa on ihan helvetisti liikaa ja silti aina ne oleelliset on...jossain. Vuosien aikana tuhansia tavaroita etsineenä olen onneksi oppinut pari niksiäkin, joten aloitetaan optimistisesti vinkeistä:

Jos etsit jotain, älä koskaan kysy lapsilta neuvoa. Harhauttavat pahasti. Kaikki alle vesipullon kokoiset esineet löytyvät pahvisalkuista. Sohvatyynyn väliin mahtuu yllättävän isojakin esineitä, kuten polkupyörän pumppu. "Mieskatsominen" on myös lapsia saastuttava tauti. Äidit löytää parhaiten.

Entä mitä sieltä tyynyjen välistä, puuron seasta ja pahvisalkuista sitten löytyy eli ei löydy? Mitä lapsiperheen asunnossa voi kadota? 


1. Kaukosäätimet. Siinä muodossa on vain sitä jotakin. Erityisesti Apple TV:n omistajille suosittelen keskivahvaa teippausta. Ne perkeleet.

2. Hanskat. Riippumatta siitä kuinka monet kymmenet hanskat talven aikana ostat, huhtikuussa jäljellä on kahdet: eripariset ja rikkinäiset.

3. Hammasharjat. Kakkonen sijoitti kerran harjan "sinne hyllylle", joten etsimme sitä luonnollisesti sohvatyynyjen välistä, maton alta ja kuiva-ainekaapista. Harja löytyi omalta paikaltaan, vessan hyllyltä.

4. Sielu.

5. Tekstin alussa näkyvä pullea ja kirkkaansininen, puolimetriä leveä Donitsi. Jossain raivonpuuskassa yhden oudon kaapin alahyllylle heitettyä donitsia etsittiin tänään puolisen tuntia. Spekuloitiin jo onko lapset heittäneet sen ikkunasta, tai olisiko insinööri ehkä antanut sen naapurille (tiedättehän: "jos tää heittely ei nyt lopu mä annan tän naapurin koiralle puruleluksi), hauskinta on ehkä se että ko donitsi on saatu bOblesilta näkyvyyttä vastaan. Mikä vitsi.

Kaikki yli puolivuotiaiden vanhemmat tietävät, miten tehokkaasti asiat asunnossa häviää. Tavaraa on ihan helvetisti liikaa ja silti aina n...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

22 kommenttia :

 1. Kohta 4, FTW!!! T. Sieluton-tiskari

  ps. Meen nyt kommentoimaan sitä edellistä.
  P.p.s. Imuroin tänään digipianon kuulokkeiden liittimen sovitinkappaleen. Sitä pölypussista kaivaessani löysin villasukan ja barbin kengän. Siellä ne kaikki on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän selittää kaiken! Minä kun en koskaan imuroi ja kaikki muut mieskatsoo.

   Poista
 2. Meiltä katosi lasten peltorit. Kyllä, sellaiset neonvihreät. Eikä löytynyt edes sen jälkeen kun ostettiin uudet,silloinhan ne yleensä tuppaavat putkahtamaan jostain esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo totta, ne on niin kirkkaat! Hyvin tehty! :D

   Poista
 3. Tuttupullot ja tutit. Ihan sama montako niitä on, niin koskaan ei löydy.

  Lapsen lenkkareista toinen. Aina vain toinen. Aika monta kertaa on sitten lähdetty ilman kenkiä.

  Silmälasit. Ne vaan katoaa. Joskus toki ne on kadoksissa nenälläkin, mutta nytkin on yhdet hukassa niin, että yksi täällä lukutaitoisista ei kykene lainkaan lukemaan.

  Kaikki lapsen tärkeä pikkutavara. Niin kuin vaikka avaimet tai hiusharja. Löytyy yleensä lapsen omasta laukusta, siitä taskusta "mitä mä en ikinä käytä".

  Siis kaiken tavallisen katoilevan lisäksi. Tsemppiä vaan muillekin etsijöille. Voin kertoa teille (kuten kerroin muksuillekin), että turha niitä katosta on etsiä, siellä ne varmasti ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hämmentävää miten monta tuttia maapallo nielaisee vuosittain.

   Poista
 4. Meillä oli eilen kaukosäädin jemmattu dubloista rakennettuun aukottomaan "taloon". Aika ilmeistä... Se on myös jännä, miten lasten korkeat tuolit muuttuu näkymättömiksi, jos vaihtavat paikkaa ruokapöydän äärestä metrinkin. Ei vaan muka löydy mistään, ei edes esim etsijän takaa tai sieltä, mistä hän juuri kiipesi hakemaan paahtoleipää.

  Mielenkiinnolla odotan, mistä löytyy linkkuveitsi (!). Eräs vieraslapsi oli ehtinyt teloa pienesti sormensa ja piileskeli verta vuotavan sormen kanssa nolona lastenhuoneen nurkassa. Sen koommin ei oo linkkaria nähty, vaikka seurattiin vihjeitä pitkin taloa. Ihan jännittää, että millaisen jemman se keksi! (tervetuloa vaan meille kaikki lapset. Meillä on teräaseita käden ulottuvilla. Luultavasti.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa meillä on kanssa piiloteltu legolinnakkeisiin kamaa! Toi puukko on kohtuu kuumottava :D

   Poista
 5. Mä etsin viime lokakuussa mun toista kumisaapasta. Olin varma, että olin tullut kotiin molemmat kumpparit jalassa, selvin päin, keskellä sateista syysypäivää. Kävin kaikki loogiset ja ei-loogiset paikat läpi. Löytyi sitten leikkiuunista. Oli kuulemma kinkku.

  Meidän 4v on tehokkaampi hävittämään muiden kamoja kuin Bermudan kolmio. Etenkin lemppariunikaveria etsitään melkein joka ilta ennen nukkumaan menoa. Yleensä se löytyy jostakin random kassista tai laatikosta, on se löytynyt kengästä, legotalosta ja uunin alapuolella olevasta peltilaatikostakin kotona, päiväkodissa taas maton alta, kirjan välistä ja nukensängystä kauniisti peiteltynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaivan ilmiselvä kinkku. En ymmärrä hämmästystäsi.

   Poista
 6. Apple tv:n kaukosäädin on ollut kadoksissa melkein kaksi vuotta. Lapsia on kuulusteltu moneen otteeseen, mutta vaikenevat kuin muuri. Joulun jälkeen säädintä ei enää löytynyt, ja yksi hypoteesi onkin että se joutui järjettömän lahjapaperimäärän mukana roskikseen. Loppuun vielä terveiset Applen porukoille: voisiko kaukosäätimestä tehdä vaikka 3 kertaa isomman?

  VastaaPoista
 7. Esikoinen söi 2-vuotiaana hampurilaista olohuoneessa (miksi siellä, ei mitään muistikuvaa) ja pihvi hävisi nopeasti lautaselta. Muuta poika ei kuulemma jaksanut syödä. Löysin pihvin sohvan sisältä onneksi saman päivän iltana... Yksi lenkkari on myös ollut kadoksissa jo kuusi vuotta.

  VastaaPoista
 8. Esikoinen söi 2-vuotiaana hampurilaista olohuoneessa (miksi siellä, ei mitään muistikuvaa) ja pihvi hävisi nopeasti lautaselta. Muuta poika ei kuulemma jaksanut syödä. Löysin pihvin sohvan sisältä onneksi saman päivän iltana... Yksi lenkkari on myös ollut kadoksissa jo kuusi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear lord. Jos se pihvi söi sen lenkkarin?

   Poista
 9. Kiitos uudesta sanasta! Mies katsoota olen kuullut jonkin verran englanniksi (tosin käänteisesti, female look) mutta en tiennyt, että suomalaisillakin mieslajitovereilla on heikot silmät. Luulin jotenkin, että se ois karsiutunut tasa-arvon ja jaetun vanhemmuuden myötä lajiominaisuuksista. Nyt en voi kuin todeta, että ehkäpä tuo omani (saksalainen) on silmiltään ihan kelpo yksilö, siis mieheksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on varmasti oikein kelpo miesyksilö :)

   Poista
 10. Meinasin just kommentoida tuteista samaa. Silloin kun nuorempi käytti vielä tuttia ja meillä oli kuitenkin vain 56 neliöinen kerrostalokaksio, niin 9 tuttia oli yhtä aikaa hukassa. Tietokoneen hiirtä kannattaa etsiä mm. kumisaappaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ja salkut. Aina kovia. Kaikki missä on kolo, luukku tai onkalo!

   Poista
 11. Mieskatsominen, aivan loistava, osuva termi! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma voinko ottaa kunniaa termin keksimisestä mutta ainakin se on aivan superhyvä termi :D

   Poista
 12. Siis toi AppleTV:n kaukosäädin, onko sen PAKKO olla niin pieni ja olematon??! Eikä ketkään kyllä ole niin surkeita etsijöitä kun miehet ja lapset... I feel you!

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.