Ei tässä kilpailla, mutta olin kyllä eka

sunnuntai 28. elokuuta 2016 Valeäiti 16 Kommenttia


Sisarukset, ah nuo ihanat toistensa kirittäjät. Ikäkombossa 4,5v ja 6v yksi asia nousee yli muiden: keskinäinen kilpailu. Ihan jokainen asia voi ja sen pitää olla kilpailu. Häviäjä luonnollisesti ulisee kuin siltä olisi juuri riistetty karkkipäiväoikeudet ja voittaja muistuttaa omasta erinomaisuudestaan ihan joka minuutti.

Mielenkiintoisinta (ärsyttävintä) tässä on kuitenkin se uskomaton laajuus kilpailuaiheissa. En olisi koskaan ennen lapsia tajunnut, mistä kaikesta sitä voikaan kilpailla! Nämä kaikki allaolevat ovat esimerkiksi täysin valideja, kipeitä ja tiukkoja skaboja:

Kuka oli oikeassa (yleiskilpailu, jota voi aina ja missä vain harjoittaa) 
Kuka menee potkulaudalla kovimpaa 
Kuka oli ekana vaatteet päällä
Kuka ehti ekana hissin ovelle
Kenen saappaat on märimmät
Kenen vaahtokarkki paistui paremmin (Ykkösen)
Kuka nukahti ensin
Kuka oksensi useammin taudin aikana
Kenellä on enemmän lauantaikarkkeja syömättä 
Kenellä on enemmän kummeja (niitä on saman verran) 
Kuka on päässyt useimmin äidin kanssa kahdestaan retkelle (Ykkönen, älkää kertoko sille)

Ja mun viimeaikainen suosikki: 
Kenen lautanen on kauimpana pöydän reunasta 

Mitä kilpailuja teidän mussukat keksii? Vinkkinä tähän kilpailusarjaan vasta astuville: tuomarin tehtävistä kannattaa nyt ja aina kieltäytyä.

Sisarukset, ah nuo ihanat toistensa kirittäjät. Ikäkombossa 4,5v ja 6v yksi asia nousee yli muiden: keskinäinen kilpailu. Ihan jokainen a...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

16 kommenttia :

 1. Meillä suosikeiksi on nousseet noiden yllä mainituiden lisäksi:
  Kenen keitossa on eniten pippureita
  Kenen puolella autossa näkyy eniten jouluvaloja
  Kuka on nähnyt eniten jonkun tietyn lastensarjan jaksoja (kaikki nähneet samat jaksot)
  Kuka herää ensimmäisenä aamulla (tämä on aikuisten suosikki viikonloppuisin... NOT)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah noi pippurit oli paras 😂😂

   Poista
  2. Meilläkin oli lapsena aina pippurikilpailu. Jälkeenpäin ollaan kuultu, että vanhemmat saattoivat sujauttaa lautasille lisää pippureita meidän katsoessa poispäin.. Että voitot jakaantuivat tasaisemmin, tai että tuli jopa tasapeli :D

   Poista
  3. Eikä, teidän vanhemmat on ollu nohevia :D meillä ei onneksi pippureita ole ikinä...

   Poista
 2. Kumman äiti minä (eli molempien äiti) olen enemmän. Kaikki kilpailut ja väittelyt päättyvät aina tähän. Aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kestä 😂😂😂 mistä ne oikein keksii näitä??

   Poista
  2. Meillä sama kisa. Verinen. Loppunu usein itkuun ja ovien paukuttamiseen ja sisarusten keskinäiseen vihaan. Ei auta selittää että jos vaikka jaettais äiti kolmeen kappaleeseen. Riittää varmasti kaikille. Hampaat alkaa jo äiskällä kiristyä valmiiks kun joku sanoo "oot mun ihana äiti" jostain kuuluu tasan kohta "Se on MINUN" Argh.

   Poista
  3. Hahahaha mua jotenkin naurattaa tää, anteeksi :D :D Meillä ei onneksi äiti ole noin kovassa huudossa!

   Poista
 3. Meillä oli tänään pippurikisaan (kanakeitto) haastoa, mutta pikkuveli ei lähtenyt mukaan!

  Sen sijaan pikkuveli oli itse haastamassa eniten lastenohjelmaminuutteja (heräsi 645 su-aamuna), eniten futisvanhemmuutta (pelannut jo vuoden, isosisko vasta aloitti) ja eniten likaiset sääret -kisoissa. Aihe kyllä löytyy, aina.

  T. Tiskari

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kummalle kaadetaan eka maitoa. Sitten riita siitä, kaadettiinko sille VIIMEKSIKIN eka. Niin epää! Pitää ottaa varmaan kahden tölkin ja käden kaatotekniikka käyttöön, ou nou. Sit varmaan tulee mega iso meteli siitä, kumpi saa tipan enemmän maitoa kuin toinen. Voihan vidvetutus. Meneekö tää kisailuvaihe joskus ohi...? Pliiis...?!
  Liisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on NIIN EPÄÄ!! Ei mene ohi, veikkaan :)

   Poista
  2. Tuskin menee ohi. Vanhin lapsista täytti juuri 13v (seuraavat 10 ja 5) ja edelleen kisataan kumpi on ollu enemmän autossa etupenkillä. Kummalla on hienommat sovellukset puhelimessa, kumpi pärjää jossain grovminemissälie pelissä paremmin ja tappaa enemmän zombeja... Kumpi on ajanu enemmän pyörällä, kumpi käy enemmän harrastuksissa jne...

   Poista
 6. Kisoja löytyy 5- ja 6-vuotiaiden tyttöjen välillä koko ajan, mutta meillä ikuinen (kestänyt jo jotain pari vuotta) ja kaikkein pahin kisa on aina kun tullaan jostain kotiin: Kuka pesee ensin kädet! On yritetty vuorottelua ja vaikka mitä, mutta aina jommankumman on oltava ensimmäinen ja toisen viimeinen, ja se viimeinen ryntää lähes poikkeuksetta itkien omaan huoneeseensa "Kun toi toinen saa AINA pestä kädet ensin". Ei auta vaikka yritetään lohduttaa että kyllä sitä vettä ja saippuaa riittää taatusti molemmille. Jos me joskus nykyisestä asunnosta muutetaan, niin seuraavassa paikassa on PAKKO olla kaksi hanaa vierekkäin käsienpesupaikalla...

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.