Mitä tuli oikein tehtyä?

tiistai 1. syyskuuta 2015 Valeäiti 17 Kommenttia

Hama-helmien nyppiminen villamatosta taitaa olla juuri tänään parasta mahdollista terapiaa. Tai harhautusta. Poimin neonkeltaisia kaksi ja mietin "ei helvetti". Otan yhden sinisen etusormen väliin ja mietin "ei sitten mustia saumoja kaakeleihin". Yritän ahnaasti napata haravamaisella otteella kaikki valkoiset, mustat, oranssit ja pinkit kerralla ja turhaudun sormien välistä hyppiviin karkulaisiin. Pääsispä jo suunnittelemaan kunnolla.

Näitä helmiä on varmaan tuhat. Silti niitä tuntuu olevan vähemmän kuin nähtyjä asuntoja viimeisen vuoden, kahden, kolmen aikana. Takana on pitkä unelma, haave "siitä kodista", joka mustakantiseen vihkoon joskus kirjattiin. Edessä on todella, todella monta tuntia hamahelmien nyppimistä tuskaisempaa hommaa. Toivottavasti monta ilon ja onnen hetkeä, konkretisoituvaa unelmaa ja hyviä kompromisseja.

Puolentoista (Yhden? Kahden? Viiden?) vuoden päästä varmaan ihmettelen, mihin se kaikki aika oikein meni. Että vastahan seisoin siinä tulevan ajotiemme edessä, syksyn ensimmäisestä kosteasta illasta muhjuuntunut paperi kädessäni. Juttelin sen mukavan perheenisän, tulevan naapurin kanssa, ihan siinä keskellä ajotietä, jossa silloin vielä vieraat lapset pelaili illan viimeisiä leikkejään. Paperissa kuivuva allekirjoitus alkoi tuntua tosi hyvältä. Me oikeasti saadaan asua täällä, keskellä lähiöunelmaa.

Sitten joskus. Nyt on vähän vielä tekemistä edessä.

Ostettiin sitten tontti.

(Ja kuvassa näkyvä rahassa kieriminen taitaa loppua.)

Hama-helmien nyppiminen villamatosta taitaa olla juuri tänään parasta mahdollista terapiaa. Tai harhautusta. Poimin neonkeltaisia kaksi ...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

17 kommenttia :

 1. .... jaaaa... nyt se kolmonenkin sopii hyvin kuvioon ;)

  Mikä ihana paikka veti puoleensa? Onnea projektiin! Ei se niin vaikeaa ole. Välillä tuskastuttaa, mutta saapahan sitä mitä haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Kolmonen se olisikin hieno idea tässä sopassa ;) Espooseen me päädyttiin sitten kuitenkin

   Poista
 2. No mut ite saa just semmosen ku haluu:P Muakin kiinnostaa et mihin suunnille nyt sitten päädyitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ainakin voi syyttää vain itseään puutteista :) Espoosta löytyi sopiva tontti!

   Poista
 3. ONNEA PROJEKTIIN!!! Rakentakaa viisaina tarpeeksi neliöitä, ettei tartte toiseen projektiin sitten ryhtyä, jos tuleekin yksi huone liian vähän. Ja makuuhuoneet khh:n kanssa samaan kerrokseen! Trust me.
  Joo, kolmonen toivomuslistalle :) Sitten synnyttämään kun olette saaneet talon valmiiksi?! Espoo, Vantaa vai Sipoo...?
  MAHTAVAA!! Rohkeasti unelmia toteuttamaan. Kerranhan täällä vain eletään, kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neliöitä tulee varmaan just sen verran mitä on varaa kun tontti löytyi Espoosta :) ihan samoja ajatuksia meilläkin!

   Poista
 4. Ihanaa! Onnea toivotellen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että on jonkun mielestä myös ihanaa :)

   Poista
 5. Just eilen mietin Tärkeitä Yksityiskohtia, jos joskus rakentaisin talon: joka makkariin yhteys omaan kylpyhuoneeseen, tai lastenhuoneista heille edes yhteiseen. Ei tarvitsisi sitten joskus teinien kanssa kinastella vuoroista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mekin ollaan mietitty. Nyt pitää vaan laskea onko varaa jo nyt varautua teineihin.

   Poista
 6. Tsempiä! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty 😊 Kannattaa miettiä mistä tykkää. Jos ruuanlaitosta, keittiössä ei kannata säästellä, jos leffoista niin panostaa siihen sitten. Ja olla tässä rehellinen! Kannattaa myös miettiä mitkä on panostuksia joita on hankala tehdä jälkikäteen(seinän sisään vedetty äänentoistopiuhat ja muu seinien/lattian/katon sisään piilotettava) ja mitä voi hankkia/lisätä pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Meillä on listat "must have", "unelma" ja "olis kiva". Uskon että aika hyvin jo tiedetään mitä halutaan, eri asia sitten mitä saadaan :D

   Poista
 7. Huikeeta, onnea projektiin!!!
  Mun mielestä on ihan parasta, että khh on makuuhuoneiden (eli vaatekaappien) lähellä. Helpottaa arkea kummasti! (Ois mun painajainen, jos se olis eri kerroksessa.) Ja meillä on keittiössä saareke, mutta liesi ei ole siinä. On ihan armottoman toimiva arkena; lapset askartelee ja pelailee siinä kattelemassa kun laitan ruokaa SEKÄ juhlissa se toimii noutopöytänä, jää ruokapöytä syömistä varten. Niitä juttuja mä rakastan meillä paljon. Kuten myös isoja (14m2) makkareita. Saunassa meillä on keskilaude ns. kulmalaude, eli lapset mahtuu siihen kaikki hyvin, se on aika bueno!
  Oi, jänniä vaiheita!! Haaveita kohti!!
  Vaikka mun on pakko myös kommentoida, että ei oma talo itsessään tee onnellisemmaksi, vähän samalla tavalla kuin naimisiin menokaan. Jos semmoista kuvittelee, voi pettyä. Mä koen itteni ainakin ihan yhtä onnelliseksi tässä 200m2:ssä kuin edellisessäkin 90m2:ssä kerrostalokämpässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia huomioita, juuri noita asioita ollaan pyöritelty! Kiva tietä että toimivat siis käytännössäkin :) Ja juu, en minäkään usko että se oma talo jotenkin onnelliseksi tekisi, ehkä pikemminkin päivnastoin ainakin alkuun :D Mutta tuntuu että se on projekti joka on kiva kokea. Vähän niin kuin pikkulapsiaika ;)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.