Annos tervettä ruumiinkuvaa

lauantai 21. maaliskuuta 2015 Valeäiti 13 Kommenttia

Tiedättekö, mikä on maailman paras paikka luoda lapselle (ja itselle) terve suhtautuminen ulkonäköönsä? Uimahalli.

Uimahalleissahan ei kirjoittamattoman säännön mukaan katsella muita nakupyllyjä. No minäpä katselen. Puhtaasti ihaillen.

Toinen toistaan kauniimpia, erilaisempia, normaaleja pyllyjä, tissejä, mahoja, polvia.

On ryppyistä mummoa, valtavia maitosäiliöitä, kasvukipuisia teinejä, loikkivia lapsia pallomahoineen, tyhjinä roikkuvia koirankorvia (arvatkaa kenellä), lankkupyllyä, ba-donka-donk-pyllyä, löysää nahkaa, kireää nahkaa, palanutta ihoa, syntymämerkkejä ja arpia. Ohuita vyötäröitä, solakoita sääriä, leveitä lanteita ja vahvoja olkapäitä.

Tiedättekö mitä siellä ei ole? Itseään häpeäviä piilottelijoita. Ei nolostelevia eikä arvostelevia katseita. Siellä ollaan kuule uimassa, ei esittäytymässä. Pefletti alle ja saunaan, jätät noi höpötykset siihen.

Uimahallissa todella saa läpikatsauksen kaikkeen siihen, mitä ihmisen vartalo on, mutta lisäksi siihen minkälaista on elää omassa nahassaan. Juuri siinä joka itselle on annettu, ei siinä jota lehdissä näkee.

Tekee niin hyvää kaikenikäisille tytöille nähdä, että meitä naisia on todella moneen eri lähtöön. Ja ihan oikeasti huomata, miten kauniita jokainen omalla tavallaan on.

Pitää laittaa nyt oikein kalenteriin että käydään useamminkin (kuin kerran puolessa vuodessa). Sitä ennen pitää varautua Ykkösen kysymyksiin siitä, miksi muilla oli mua enemmän karvoja erinäisissä paikoissa.Tiedättekö, mikä on maailman paras paikka luoda lapselle (ja itselle) terve suhtautuminen ulkonäköönsä? Uimahalli. Uimahalleissahan ei kir...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

13 kommenttia :

 1. Osut naulan kantaan!

  Jossain, voi että kun en muista missä mediassa, suositeltiin juuri aivan tismalleen prikulleen tätä. Lapsen kanssa uimahalliin, siellä kasvaa onnelliseksi.

  Hyvä V-Ä! (kuin myös, ihaillen, alhaalta yläviistoon)

  -Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, olen taas ihan keittiöpsykologien aatelia selkeästi :D

   Poista
 2. Niin totta! Just tänään käytiin lasten kanssa kylpylässä uimassa puolen vuoden tauon jälkeen ja ihan virkistävää näin omaan ruhjoutuneen kroppaansa tympääntyneelle nähdä erilaisia elämää nähneitä vartaloita. Ooh! (Ehkä ihan hyvää lapsillekin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ja sit kun kaikki kumartelee, kurkottelee ja pyllistelee siellä niin tulee selväksi mihin ne kropat on tarkotettu. Liikkumiseen, ei katselemiseen.

   Poista
 3. True dat!
  Me on esikoisen uimakoulun, keskimmäisen hupiuimisen ja kuopuksen vauvauinnin ansiosta lilluttu parhaimmillaan kolmesti viikossa vedessä, jota eräs eiralainen snobiystäväni sanoo paikaksi, jossa "eri yhteiskuntaluokat sekoittuvat mukavasti".
  Se on kyllä todella vapaata aluetta ulkonäköpaineista se sauna, samat selluliitit ja raskausarvet löytyy, toisaalta myös tiukassa tikissä olevia viisikymppisiä ja niitä maailmaa nähneitä mummoja, joiden tissejä Omppu aina hämmästelee. Tekee hyvää. Ei se hämmästely, vaan hyväksyntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja sit on mahtavia keskusteluja joko jälkeenpäin tai ihan paikan päällä että äiti miksi tuo täti on erivärinen. Ja maailma avartuu taas vähän homogeenisten hipstereiden lapsille.

   Poista
 4. Tämä oli niin oivaltava ja hyvä juttu - kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Vastakohta tällä uimahallikokemukselle on usein - ikävä kyllä - salin pukkarit. Tuntuu, että sieltä löytyy niitä itseään ja vartaloaan piilottelevia huomattavasti enemmän kun ihanan vapautuneeseen uimahallin suihkutilaan. Vaikka keskimäärin salilla on enemmän niitä nykyihannemuottiin mahtuvia.

  Ja hei, uimahallissa silloin kolmevuotiaamme huuteli jokaisesta näkemästään naisesta onnea puhkuen "Kato äiti, rintatissit!" :D. Tämän jälkeen hän onkin ollut isänsä kanssa miesten puolella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, toi on kyllä totta. Täytyy vaan sulkea niiden silmät tolta tai mennä jonkun reteän mummon viereen :) Apua tota tissihuutelua :D :D

   Poista
 6. 2v (nykyään 4v) pääsi ekan kerran yhdessä äitin ja mummin kans uimaan. Pukkareilla vaatteita riisuessa 2v katseli mummin riisuutumista ja kun alkkarit lähti niin 2v huutaa ihaillen "äiti kato!! Mummilla on pieni..." (oh my god mitä se aikoo sanoa) "napa". Huoh! =D =D

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.