Ensimmäinen luovutus

keskiviikko 11. helmikuuta 2015 Valeäiti 21 Kommenttia

Tiedättekö, mikä on pelottavin meili, jonka päiväkodista voi saada? Sellainen veret seisauttava, kesken työpäivää tuleva, joka saa mutisemaan asiakaspalaverissakin ääneen "voi paska"?

Se ei ole tieto täiepidemiasta, ei ehkä edes kihomadoista. Se on tämä lause:

"Halutessanne voitte tuoda lapsellenne karhun korvat leikkihetkeen. Esim. pahvista askarrellut ovat einomaiset!"

Voi nyt vitulla päähän ihan oikeasti. Pahvista askarrellut? Ikään kuin huonona korvikkeena paremmalle? HUOMISEKSI??

Mä olen unohtanut puhtaat kauniit vaatteet, käsintehdyt synttärikortit ja jopa lahjat tädeille. En ole ottanut kauheaa kipinää, vaikka olen rajusti alisuorittanut. On tässä nyt kuitenkin tehty töitä ja ruokaa, pidetty lapsia hengissä ja parisuhdettakin elossa. Se saa riittää. 

Mutta nää karhunkorvat. Ne veti nyt jotenkin sydämeen asti. 

Otin. Askartelin. Siitä motherfuckingpahvista. Ja vähän muustakin. Ja kas, nyt meidän lapsilla on tarhan varmasti rumimmat, mutta saletisti marttyyreimmat korvat huomenna päässään: 

Jos nyt sinäkin intouduit askartelemaan, tässä ohjeet keväisiin karhunkorviin jokaiselle pikku pupuselle! 

Onnistuaksesi tarvitset: 
 • Ensimmäisen käteen sattuvan pahvisen asian. Talouspaperirullan hylsy. Onhan se pahvia?
 • Vanhan harson. Niitähän riittää. Värillä ja kunnolla ei mitään väliä.
 • Sakset. Mieluiten vain omaan käteen. 
 • Vuonna -00 kotoa muuttaneen ompelu...ööö...setin, jossa vanhan kansan uskomuksen perusteella on jossain myös yksi käyrä neula. 
 • Lankaa. Sitäkin on kai siellä jossain.
 • Kaksi apulaista, joilla ei ole minkäännäköistä laatuvaatimusta mutta sitäkin suurempi wow-efekti ekaa kertaa ikinä ompelevasta äidistä 
 • Vanhemman Korvanvärittäjän
 • Helvetin rankan työviikon

Ja eikun leikkaamaan, tunkemaan, ompelemaan ja värittämään! Paistattele suosiossasi arvon marttakollega!

Tiedättekö, mikä on pelottavin meili, jonka päiväkodista voi saada? Sellainen veret seisauttava, kesken työpäivää tuleva, joka saa mutisemaa...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

21 kommenttia :

 1. :-D !! Ihan huiput askartelut. Hahaa. Tästä vinkiksi korvani taakse: ei tällaista viestiä vanhemmille päivän tai edes viikon varoitusajalla. T. Päiväkodin täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! ja sit loppuun kiitos vielä youtube video: "Jos olet vasta-alkaja, tästä voit katsoa ohjeet niin helppoo askarteluun että se sun lapsesikin osaa sen tehdä. Kun sitä me olllaan opetettu."

   Poista
 2. Ihanat korvat!

  Mulla menee säännöllisesti käämi näihin perjantaina repusta löytyville lappusille; voisitko maanantaina lähettää lapsen mukana tarroja, vesivärejä, joulukoristeita, käsinkirjoitettuja kortteja, muroja, mehuja, paahtoleipää... ruokaa vielä saa tosta viereisestä ruokakaupasta mut nää muut, jos edes viikkoa aikaisemmin sais kuulla et pitää kaikille oppilaille askarrella tai ostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh fuck, tämäkin on siis menossa vaan pahempaan suuntaan :D kiitti tiedosta!

   Poista
 3. Hei tää on ihan mun blogini, niin samaistun sun tunteisiin 👍 täs yhtenä päivänä selasin kaikkii eri blogeja mut mikään ei tuntunu mun omalta, mut sun kirjotukset on hauskoja ja tuntuu ku omilta mietteiltäni. Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Eeeh...!!! :D Toivottavasti helpotti?
  Meidän muksut tulee aina välillä koulusta ja kertoo että "mä olin ainoa jolla ei ollut metsäretkellä eväitä" Niin että siihen verrattuna sulla menee vahvasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, toi on haha :D Että sori mutsi, me oltiin sit nälkäisiä. Että oliko sulla hyvä kahvihetki?

   Poista
  2. Oppivat ystävyyden arvon, kun kaverit jakavat eväänsä...

   Poista
 5. Eiiiiih! Repesin ihan täysillä. Töissä. Hiljaisessa avokonttorissa. Voihan korvat!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. No eikö olekin! Tai siis paahtoleivät. Tai halloumit.

   Poista
 7. Mahtavaa, tästä saat äitipisteet tuplana! ;) Mullekin tuli mieleen jotkut juustopalat, mutta siitähän saavat päiväkodissa. :D Minäkään en todellakaan arvosta näitä meillä-on-tällainen-pieni-hauska-projekti-huomiselle-johon-jokaisen-täytyy-vain-askarrella/ostaa/värittää/täyttää/whatever... täällä päin maailmaa kun täytyy vielä joka päivä muistaa vääntää eväitä lapsille ja lisäksi on niitä juhlia-retkiä-jumppavaatteita-lelupäiviä-jnejne aina säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Huoh.

  VastaaPoista
 8. Miten rohkaisevaa!!Ja kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, toivottavasti et ihan oikeasti tee perässä tätä :)

   Poista
 9. Kuulostaa erittäin tutulta! Tuokaa pahvilaatikoita, naamiaisasu, taskulamppu, rakentelulelu, neljä kirjekuorta postimerkillä varustettuna (joo-o, tämäkin voi olla vaikeaa!), pehmolelu joka on metsän eläin, oma lumikola, harja jolla voi lakaista päiväkodin kuistia, liukuri, sukset, luistimet... Joskus ihan pelottaa avata noita meilejä, kun tietää taas joutuvansa sykkimään tai vaihtoehtoisesti alisuorittamaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en kestä, mä en tule pystymään tähän.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.