Ainoa varma

sunnuntai 26. tammikuuta 2014 Valeäiti 18 Kommenttia

Jos jokin on elämässä varmaa, niin se että lapset sairastuvat 10-20 tuntia ennen puolison työmatkan alkua. 


Tällä lyöntivuorolla talouteen jaettiin yksi silmätulehdus, yksi mahdoton yskä (haukkuko se sittenkin, saakohan se kunnolla henkeä?) ja tietysti niitä hoitavalla äidille Iso Räkä.


Eikö ne meinaa jättää mitään keskiviikolle kun on mun vuoro lähteä matkalle? Tai perjantaille kun mennään koko perhe?


Ja mistä ne tiesi, että pelkästään huomiselle olisi kuusi palaveria ja deadlinet kaikelle muulle meni jo? Miten ihmeessä ne saattoi haistaa että se koko kuuluisa turvaverkosto on matkoilla?


Nyt on jotenkin taas niin perhe-elämää, että melkein jo naurattaa. Ei kyllä ihan. Heittääkäähän ehdotuksia: mistä saa palkattua hyvän vahdin tarvittaessa päiväksi? Kokemuksia? Jos niitä ratkaisuja tuntuu teillä olevan enemmänkin, voitte myös kertoa miten pikakelataan nämä ekojen vuosien "haen vastustuskykyä" taudit pois?


Voitaisiin vaikka muuttaa koko perhe Kaliforniaan. Käy sekin. 

Jos jokin on elämässä varmaa, niin se että lapset sairastuvat 10-20 tuntia ennen puolison työmatkan alkua.  Tällä lyöntivuorolla talouteen ...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

18 kommenttia :

 1. Lastenhoitoapua me ollaan tilattu väestöliiton kotisisar-palvelusta. Maksaa noin 30 € tunti, mutta aina ei ole muita vaihtoehtoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli mulle tuntematon, kiitos neuvosta!

   Poista
 2. Joo nyt vaan keräätte kaikki perheelliset töissä ja kampanjoitte lastenhoitopalvelun mukaan soppariin! Meillä kuuluu 4 ekaa sairaslomapäivää työnantajan maksuvastuulle. Tällainen siis: http://www.kodinavux.fi/lastenhoito/ Ei oo tosin viel onneks tarvinnut kokeilla kun ne tärkeimmät palaverit on osuneet muille päiville. Himassa ei kyllä vedetä mitään asiakaspalavereja edes lyncillä jos ollaan sairastamassa...

  Tsemppii vaan ja terkkui täältä tän yhden puiston laidalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto, meillä on kai duunissa toi joskus ollut mutta kukaan ei ole varma onko enää! Huomenna niin selvitetään, koska mullakin olisi pari Lync palaveria tiedossa ja se ei vaan toimi :) Kiitos terkuista, olisipa kiva nähdä taas joskus mutta eipä paljon puistossa roikuta vissiin enää ;)

   Poista
  2. Joo ois kivaa nähdä! Käytiin kokeilemassakin siellä teidän ihan lähipuistossa ku se yks V muutti samaan kortteliin teidän kaa. Kylmää oli. Ja olen hereillä jomman kumman toimesta joka yö vaihtelevan jakson 01-04 välillä, nyt toi pienempikin osaa huutaa peittoa. Ja näköjään laulaa myös auta auta pyyän sua mehhämiee ku ainoo ua. Pikku Kakkosta ei siis uhrata mihinkään jäätävään puistoon :)

   Poista
 3. Onko Helsingissä mitään kunnan kotihoitopalvelua? Meillä nimittäin on, se on tosi kätevä, jos sattuu hoitajan saamaan (yleensä saa). Puoli päivää maksaa huikeat reilun kympin. ;)

  Yhdet kaverit ovat työpaikkahaulla etsineet hoitajan itselleen, jota käyttävät silloin tällöin (esim. iltamenoja, satunnaista lastenvahdin tarvetta ym.). Kun tästä nyt meilläkin kohta koko perhe harrastaa työntekoa niin ajattelin ettei olisi ollenkaan huono homma yrittää löytää jotain backupia siten, että aina saisi saman henkilön kotiin lapsia hoitamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan niin hurjan hyvä toi oma hoitoverkko, ettei ole ikinä ennen tarvinnut edes miettiä, nyt on ihan poikkeuksellinen tilanne. Että sinäsä toi ei ehkä ole meillä vaikka olisihan se kiva että olisi aina joku tuttu. Ja toisaalta, turha niitä sinänsä kiltisti suostuvia turvaverkkolaisiakaan aina on rasittaa..hmmm..pitää laittaa mietintään!

   Poista
 4. Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitoapu! :) http://www.mll.fi/vanhempainnetti/lastenhoito/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eiks ton pitänyt jo loppua? Todellakin täytyy kokeilla vielä jos ei ole loppunut!

   Poista
  2. Saivat taas uudet määrärahat vuoden alusta, joten pyörivät siihen ast kun rahaa riittää ;)

   Poista
 5. Meillä on ollut Kodinavuxista kolmeen kertaan hoitaja kun jompikumpi lapsista ollut kipeenä. Miehen firma siis maksaa. Hyvät ovat olleet hoitajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ovat olleet hyviä, pakko myöntää että ihan ulkopuolisten käyttäminen vähän hirvittää..

   Poista
  2. Suosittelen Väestöliiton Kotisisarta. Yhtetystiedot löytyvät netistä. Hoitajat ovat koulutettuja,luotettavia ja kokeneita

   Poista
 6. Onko Hoivanet tuttu?
  Asiakkaan roolista ei ole kokemusta mutta olen tehnyt Hoivanetin kautta paljon lastenhoitokeikkaa ja homma tuntuu toimivan myös äkillisissä lastenhoitotarpeissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuttu, mutta ei olla koskaan kokeilut, täytyy laittaa tämäkin harkintaan!

   Poista
 7. MLL:n kautta pari kivaa vakkarihoitajaa, esim. lukiolaisia/opiskelijoita, joille keikat voivat sopia lyhyelläkin varoitusajalla. Itse tein 15-vuotiaasta asti (nyk. ikäraja 16v) pitkälle aikuisikään. Edelleen joskus harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi vakkarihoitaja olis kyllä ihan superjuttu, tieätisi mitä saa ja lapsetkin tuntisis. Täytyy tosiaan kokeilla, kiva kuulla että sulla on paljon hyviä kokemuksia kummastakin puolesta :)

   Poista
 8. Pneumokokki-rokote. Meillä rokotettiin molemmat ennen tarhaan menoa ja yhtäkään korvatulehdusta tai kotihoitoa vaatinutta räkistä ei 1,5vuoteen ole ollut.

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.