Suosikkilastenohjelmat. Not.

maanantai 23. joulukuuta 2013 Valeäiti 15 Kommenttia

Ah, lomapäivä. Herätys puoli yhdeksän (koska lapseni ovat täydellisiä), sohvalle pötköttämään ja - aaaaargh haluan töihin. Koska olin unohtanut lastenohjelmat. Ihan vain muutamia esimerkkejä kertoakseni:

Katti Matikainen
Myöhäispubertiteettiä elävä, äänenmurroksesta kärsivä kokapää tekee typeriä asioita ja lisää kaikkiin sanoihin mukasukkelaa mau-etuliitettä. Olen sitäpaitsi aina inhonnut raidallisia legginssejä ja se koira on vaan ärsyttävä.

Mimi&Kuku
Yksi on jossain vielä Matikaista pahemmassa kokapilvessä ja toinen vaikuttaa koko ajan saavan orgasmin ruoasta. Mikä eläin toi Kuku on olevinaan? Sekopääleijona, baaripuuma, happorasta? Hah, mitä näenkään?? Raidalliset legginssit!

Mansikka-Marja
Sama vika kuin sillä koka-kissalla; jokaiseen väliin pitää tunkea jotain marjaisaa sanottavaa. Uskokaa kun sanon, se ei ole mesi-hauskaa. 

Kaapo
Täydellinen lapsi, joka nyt vain sattuu olemaan vielä neljävuotiaana sekä kalju että ärsyttävä. Ihannekombo. Miksi puolet ruuduista on koristeltu "unelmasumulla" reunoista? Onneksi sentään tämän huomautuksen jälkeen et tule enää huomaamaan mitään muuta.

Kaikki vanhemmat
Ohjelmasta riippumatta sietämättömän hyväntuulisia, empaattisia, rauhallisia, organisoituneita ja onnellisia. Ja ne osaa tehdä minkä vaan kakun. Anteeksi vain arvon ohjelmantekijät, mutta minkä mallin te oikein annatte minun lapsille oikeista vanhemmista?

Listaan meinasi joutua Pikku Prinsessa, koska omg miten ärsyttävästi se pirpana puhuu. Ja miksi sillä on aina yöpuku? Mutta muutaman pakollisen jakson jälkeen huomasin sen sentään olevan uhmaikäinen idiootti, jonka jäljiltä on ollut yllättävän monta kertaa helppo sanoa "Muistathan miten Pikku Prinsessakin luopui niistä pienistä vaatteistaan?".

Onneksi edes Kakkonen viihtyy paremmin asiallisten lastenohjelmien parissa: pieruhuumorin Late Lammasta ja slapstickiä viljelevää Vaaleanpunaista Pantteria saa mun puolesta katsoa aina.

Onko vinkkejä ohjelmista, joista äiti tykkää ja lapsetkin suostuu katsoa?

P.s. Tästä kaikesta olisi voinut repiä vähän analyyttisempaakin kirjoitusta, johon liittyy ainakin se, että myös lapset saavat televisiosta epärealistisia ihannekuvia elämästä. En tykkää. Mutta koska on loma, ja on ruostunut bloggaaja, saatte tyytyä tähän pikaiseen aamu-urputukseen.

Ah, lomapäivä. Herätys puoli yhdeksän (koska lapseni ovat täydellisiä), sohvalle pötköttämään ja - aaaaargh haluan töihin. Koska olin unohta...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

15 kommenttia :

 1. Mä en tajua niitä pippelinaamaisia possuja! Pipsa & co. Kuka voi semmosia piirtää lapsille? 8|

  Pikkuprinsessan kanssa mulle kävi samoin: inho ja ärsytys muuttui oman lapsen uhmaiän alettua myötätunnoksi sen vanhempia kohtaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha, no NYT mä haluan nähdä Pipsa-possun, jos sillä kerran on pippeli naamassa!! :D :D

   Poista
  2. Hienoa, että sanoin asiani vieläpä kolmeen kertaan. :D
   Toi iskä karvaisine kass--- siis poskineen on kaikkein kauhein. :|

   https://www.youtube.com/watch?v=czQ42CmV3dA

   Poista
  3. :D no kyllä pippeleistä nyt aina kolme kertaa kannattaa puhua.

   Ja OMG. en kestä tota pippelinaamaa! Joka kerta kun ne röhkäisee ne näyttää...no, siltä.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Dora on ihan jees. Lapsi ainakin nauliintuu katsomaan sitä ja itse voi tehdä mitä haluaa (no netissä kaikkea tärkeää). Ja oikeasssa oot että n.90% uusista lastenohjelmista tehdään jonkun aineen vaikutuksen alaisena. Ei ne muuten voi olla tommosia. Ja se mikä ärsyttää on että samat saatanan äänet vinkuu joka ohjelmassa. Eikö meillä ole muka kortistossa työttömiä näyttelijöitä joilla on ääni?

  VastaaPoista
 5. Kaapo... Siis voisiko joku oikeasti selittää mitä ne valkoiset reunat siinä tekevät? Kun joka kerta miehen kanssa niitä ihmetellään ja ei vain mene jakeluun! Ja tosiaan se Pipsa possu... ehehhehehhh.

  Pingu on ihan jees.

  VastaaPoista
 6. dora ja diego, jotenkin se niiden englannin lausuminen saa KYLMÄT väreet kulkemaan.
  mutta se siitä, koska ne lukitsevat kohta 3vn tabin ääreen pariksi jaksoksi.

  VastaaPoista
 7. Pingu, Late Lammas, Hupsismiehet ja ehkä myös Postimies Pate on sellaisia joita pystyy katsomaan. Mä en kyllä tienny sun listasta varmuudella kuin Kaapon, koska välttelen niitä parhaani mukaan (lapset 1v ja 3,5v. katsoo kyllä pikku kakkosta eli varmaan tiedän ohjelmat mutta en tunnista nimiä).

  Tuli mieleen noista realistisista vanhemmista, että tiedätkö Hupsutupsu-kirjat? Ne on hauskoja kun niissä on talo pommin jäljiltä ja vanhemmilla niin kiire ettei ehdi leikkiä ym.

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä!
  Myötähäpeä iskee valtavana etenkin Mimin ja Kukkkuuuuun kohdalla.. Nähty muuten livenäkin pääsiäistapahtumassa..VIRHE! :D

  Hupsis ukot ja Viidakkojytä uppoaa..

  VastaaPoista
 9. Kamapäissään tehdyt lastenohjelmat pitäisi myös kamapäissään katsoa. Luulisin, että esimerkiksi suosikki-inhokkini Tohtori Sykerö avautuisi aivan toisella tavalla ja tasolla kokapöllyssä tai edes höpöheinää poltellessa.

  Vihaan lähestulkoon kaikki lastenohjelmia, joita en ole itse katsonut kakskytvuotta sitten. Onneksi Junnua ei tippaakaan kiinnosta lastenohjelmat tai tv ylipäätään. Tai no.. joskus olisi kiva pistää piltti tapittamaan ruutua ja itse tehdä jotain aivan muuta kuin toimia viihdykkeenä.

  VastaaPoista
 10. Dora on oikeesti aika jees. Lapseni jähmettyy seuraamaan sitä vaikka kahden jakson verran. Ja sit se selittää että tavaroita pitää piilottaa ettei velmu vohki niintä. Ja loppukommentti we did't on kääntynyt vitilit muotoon. Pingu myös menee ja Ystävien kylä. Se Kaapo on jotain järkkyä, myös pikku kunkku ärsyttää.

  VastaaPoista
 11. Onneksi kaikki muutkin osaa vihata lastenohjelmia :)

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.