Lupaan kautta kiven ja kaivurin

maanantai 8. heinäkuuta 2013 Valeäiti 19 Kommenttia

Olemme astuneet taas uuteen kasvatukselliseen sudenkuoppaan. Tämän ongelmavyyhdin nimi on "lupaukset ja niiden pitäminen". Sen johdonmukaisuuden lisäksi, että uhatut rangaistukset on aina pakko toteuttaa, vaikka kuinka tekisi mieli silti antaa se muumikeksi, tuo isompi ihmisenalku osaa jo kysellä niiden kivojenkin asioiden perään.

On ihan turha harhauttaa jätskin kinuamisesta sanomalla että kohta syödään yhdessä jotain muuta jännää, jos sitä jännää ei ole vähintään jo laitettu ostoslistalle. Eikä ainakaan kannata sanoa että mennään illalla puistoon ja sitten unohtaa se täysin. Jos niin kuitenkin tekee, voi olla takuuvarma, että juuri ennen iltasatua vaatii puhtaalta tuoksuva, vasta yöppäriin pujotettu tyttönen: "äiti nyt on ilta, nyt mennään puistoon".

Jostain syystä tämä on minulle erityisen vaikeaa. Huomaan lupaavani koko ajan jotain, jota en ehkä voikaan lunastaa. Lupaan pääsyn ravintolan leikkipaikalle, jota ei olekaan kun muistin väärin. Lupaan hyvitykseksi hetken kännykän ja Netflixin parissa ja kohtaan heti Insinöörin ympäri pyörivät silmät, jotka sanoo että täällähän ei sitten se netti kuulunut.

Olen sentään oppinut vähän ympäripyöreämmäksi; en ehkä enää lupaa puistoa aamuksi sen illan mokaamisen jälkeen, mutta saatan luvata "jotain jännää" heti aamusta.

Tänä aamuna kasvatusuniversumi kuuli rukoukseni ja ojensi auttavan rautakouransa suoraan makuuhuoneemme eteen.


(Sinänsä turhat Peltorit lisättiin lasten toiveesta, vanhempien huvitukseksi).

Olipahan kuulkaa hyvä mökkikamojen pakkausrauha, kerrankin.

Olemme astuneet taas uuteen kasvatukselliseen sudenkuoppaan. Tämän ongelmavyyhdin nimi on "lupaukset ja niiden pitäminen". Sen joh...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

19 kommenttia :

 1. Sonera ystävällisesti pelasti viime kesän huonot säät tarjoamalla viisivuotiaalle päivittäin kaivuriviihdettä. Lähin 2 metrin päässä ulko-ovesta. Niin ja onhan se valokuitukaapelikin aika kiva.

  VastaaPoista
 2. En halua ohjeistaa, mutta olkaahan varovaisia melkein alastomien lapsien kanssa. Ikinä ei tiedä, mitä on työmiehillä tai kellä tahansa mielessä ym. Itselle tämä on tärkeä asia tässä jo hyvin raa'assa maailmassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valeäiti muistaakseni kertoi joskus, että heidän ikkunansa ovat tummennetut eikä niistä näe sisälle. Muistanko oikein?

   Poista
  2. haha, tää oli nyt jotenkin musta aika hauska juttu :D Siis hyvä pointti ehdottomasti, liittyen siihen mitä kuvia lapsista laittaa nettiin. Tämä oli selkeästi rajatapaus, melkein ehkä ohi mun normaali kriteerien. Mutta noi työmiehet? Meinaatko ihan oikeasti että jos ne näkisi kaksi lasta noin kadulla (eikä näe, koska tosiaan meille ei näy sisään. Tosta hetken päästä olin ite ilman paitaa :)), ne alkaisi ajatella pervoja? Eihän lapsia sitten voi ikinä viedä uimarannallekaan, jos pelkää että joku saattaa potentiaalisesti ajatella niistä jotain outoa?

   Poista
 3. Ah, lupaukset. Vaikea laji. Mä huomaan nykyään sanovani todella usein, että "mä en nyt lupaa että tehdään x, mutta _jos_ se on mahdollista niin sitten - mutta en lupaa mitään." Pitäisi varmaan lähteä politiikkaan.

  Esikoisen ollessa pieni asuttiin Mäkelänkadun varrella. Iso osa uhmakohtauksia selvittiin katselemalla busseja ja ratikoita, rekoista puhumattakaan. Ja hei, taksiauto!

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava kuva! :D

  VastaaPoista
 5. Tuli siis noille molemmille tädin ostamille peltoreille käyttöä ;)

  VastaaPoista
 6. Mahtis kuva!! Mut herätetään nykyään joka aamu kysymällä, milloin ne roskamiehet tulee taas. Jätehuolto on nyt kuuminta hottia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätehuolto, vähänkö siistiä! NIitä meillä näkyy tosi harvoin, kun rekka ei mahdu sisäpihalle..Buu!

   Poista
 7. Heh, onpa hauska kuva. :)
  Omasta lapsuudestani muistan sen, että emo ei koskaan suostunut lupaamaan mitään ja se oli kertakaikkisen raivostuttavaa. Toivottavasti onnistun itse pitämään saman linjan tulokkaan kanssa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans yksi kaveri, joka ei ikinä suostunut lupaamaan mitään, ja se raivostutti mua aivan käsittämättömän paljon :D

   Poista
 8. oiii! Kyllä lapsilla varmaan riitti ihmettelemistä tuossa kaivurissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli! tänään huomattiin myös, että putket kastuu ja "tossa on iso makkara". Hupia riittää koko ajan työn edetessä.

   Poista
 9. Jos en tietäis että toi kaivuri kahden metrin päässä olohuoneesta ei varsinaisesti lisää asumismukavuutta niin melkein tahtoisin tollasen meillekin. Melkein siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se itseasiassa juurikaan vähennäkään, noista meidän "panssarilaseista" kun ei kuulu mitään läpi. AInoa on että lämmin vesi on välillä pois päältä, mutta hei sellaista se on mökilläkin...:)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.