Myyköhän iTunes tätä?

lauantai 11. toukokuuta 2013 Valeäiti 24 Kommenttia

Äitiyden myötä sitä on alkanut ymmärtää kaikenmaailman överiärsyttäviä kliseitä. Yhtäkkiä suusta meinaa tipahtaa niitä Ärsyttäviä Lauseita, joita Ärsyttävät Äidit kertoo. Ne alkaa pahimillaan "odotas vaan kun sulla on lapsia..." ja jatkuu esim. näin:

"Ne kasvaa niin nopeasti"
"Sitten se kaupassa käyntikin on sellaista luksusta, omaa aikaa" 
"Ei tunnu olevan muuta puhuttavaa kuin ne lapset"
"Voi saakeli sitä toppavaatteiden pukemista"

Yhtä ärsyttäviä kaikki, jokainen yhtä totta. Yksi tutuimmista on ehkä klisee rikkinäisestä levystä, äiti, joka valittaa siitä että joutuu jankkamaan samoja lauseita päivästä toiseen, viikko kerrallaan. Mutta helvetti sentään, onhan se nyt aivan sairaan ärsyttävää kun ihan oikeasti voisi äänittää joitain lauseita ja painaa vaan "play" sata kertaa päivässä. Siihen lapsiperheen soundtrackiin voisikin lisätä nyt äänikirjan nimeltä "äiti sanoo". Siinä olisi ainakin nämä ikimuistoiset rallit:
 1. Varovasti
 2. Tuu tänne
 3. Nyt on viimeinen kerta kun sanon
 4. Söpösikermä: moooiiiii! / vitsiootsöpö / tykkään susta hirveesti
 5. Pitääkö käydä vessassa? 
 6. Nyt nukutaan
 7. Ei saa ottaa kädestä
 8. Nyt lähdetään
 9. Onko kakka?
 10. Raivoräppi
 11. + bonusraita: Ei tänään, kulta
 Tätä äänikirjaa en kyllä kuuntelisi lenkillä.

Äitiyden myötä sitä on alkanut ymmärtää kaikenmaailman överiärsyttäviä kliseitä. Yhtäkkiä suusta meinaa tipahtaa niitä Ärsyttäviä Lauseita, ...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

24 kommenttia :

 1. Just tänään pohdin samaa asiaa. :D Mun joka toinen lause uhmaikäiselle alkaa sanalla "älä" ja jatkuu milloin milläkin kiellolla. Ja kun saman asian toistaa tarpeeksi monta kertaa niin sitä tuntee itsensä tyhmäksi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Äläei" rap olisi kyllä pitänyt melkein lisätä tänne :)

   Poista
 2. Yks unohtu: "reipas" kaikissa taivutusmuodoissaan (eiku sijamuodot, mitänenytolikaan...) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! "tule nyt reippaasti". ja siitä seuraava maailman dorkin uhkaus: jos et tule reippaasti, äiti kantaa sut sylissä.

   Poista
 3. Meillä on tänään kuultu kahdeksan raitaa yhdestätoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paha, nyt jäin vain miettimään mitkä jäi käyttämättä :D

   Poista
 4. Mä taisin täällä jo joskus sitä avautuakin, että sanoin jopa mun kampaajalle et hei mennääs nyt _reippaasti_ sinne pesupaikalle. Ja toi iänikuinen "onko kakka". Oumai. Aika vahvoilla on ollut viime vuosina myös "ei saa ottaa kädestä".

  Muuten, nyt mä luulen vahvasti bonganneeni sut (tai teidät) tossa hallilla perjantaina. Olittekste siellä? Tulitte vastaan siinä ulkopuolella kun tultiin lounastamasta, puhuin vaan just puhelimessa niin en päässyt kysymään että ootsä sä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sä olit toi kampaajan käskyttäjä, ihan mahtavaa :D

   Oumai, kyllä sä olet meidät bongannut, hih! Kai mä olin edes vihaisen näköinen? :)

   Poista
  2. No ei kun te näytitte kaikki just sellaiselta ihanalta etelähelsinkiläiseltä lapsiperheeltä joka tosta vaan piipahtaa halliin kahville ja hakemaan viikonlopuksi tuoretta kalaa! Ja sä sopisit erittäin hyvin mun pitkien, laihojen, tummatukkaisten ystävien kokoelmaan. Kyllä, mulla on sellainen, vaikka itse en oo mitään noista. :)

   Poista
  3. hahahaha :D pitäisikin käydä sitten vissiin ostamassa kalaa! :D

   Poista
 5. Mun monikkoäitibiisit on:
  "Yhdessä nätisti"
  "Vuorotellen"
  "Kaikki rauhottuu nyt"

  Piti kirjoittaa näistä ihan oma postaukseni, mutta tässähän ne jo aika hyvin tulikin. Mutta oli kyllä aika mahtava viikonloppu kun ei tarvinnut kuunnella näistä yhtäkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lol toi kaikki rauhoittuu nyt, taitaa käsittää myös äidin? :)

   Poista
  2. joo, toi rauhoittumis-hokema = lol täälläkin :). Meillä on yks lapsi joten käytän sitä kun mieheni ja tyttö rupee jankkaamaan äänekkäästi. siis tappelee.

   Poista
 6. Huikeeta, niin totta joka sana :). Tai raita siis. Lisäisin vielä "Nyt odotetaan omaa vuoroa", "Hups hei, ei sattunut" ja "Äiti laskee kolmeen.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo todellakin, "oho, eihän sattunut?" ja "pitääkö mennä jäähylle miettimään?" ja loppufinaalissa vielä "ota se pois suusta".

   Poista
 7. Suosittelen katsomaan Youtubesta videon "The mom song" (tällä kännykällä en saa nyt linkkiä laitettua). ;)

  VastaaPoista
 8. Lisätään listaan ikiklassikko kesäbiisi "Ei saa heittää hiekkaa!", joka pyörii meillä jo neljättä kesää (ekana kesänään esikoinen ei vielä osannut heittää mitään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kans kova, vähän niinkuin sen introbiisi: "ei saa syödä hiekkaa"

   Poista
 9. Mä vähän aikaa sitten tajusin, etten oo laskenu kolmeen ainakaan vuoteen. Mut nuorin nyt seitsemän. Ja siis 18-vuotta vetänyt tota virttä ja myös noita monikkoperheen lauseita, kun lauma lapsia. -K-

  VastaaPoista
 10. Ja sitten tilalle tulee; onko reissarissa viestiä, läksyt tehty, hampaat pesty, kengät hyllyssä, takki henkarissa, vaatteet vaatekaapissa... Kävitkö unipissalla, suihkussa, vaihdoitko kaikki vaatteet, nyt on mentävä nukkumaan, kun huomenna on koulua, ei voi mennä yökylään, kun... Söitkö koulussa, onko kokeita tulossa... Yhtä jäkätystä koko elämä. -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin kai se sitten on, varmaan pitää vaan tottua.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.