Kolme pientä sanaa

tiistai 21. toukokuuta 2013 Valeäiti 9 Kommenttia

"Minä en halua!"
Ne sanoo kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta tiukkaa tahtoa. Ja jos tahto ei jotain halua, se e i h a l u a. Parhaana päivänä se alkaa haluta kun vaihtoehtona on jäähy. Huonona päivänä se alkaa heitellä tavaroita, paukuttaa päätä lattiaan ja purra peittoaan. Kaikkina näinä päivinä minäkään en haluaisi.

"Minä teen itte!"
Ne huutaa ne samat vajaa kolme vuotta täyttä taitoa. Sehän siis osaa vallan itse pukea sukat (väärinpäin), laittaa pyjaman päälle (vaikka hihat on ristissä), valita vaatteensa (sentään jotain joka raajalle) ja sitoa kengätkin (solmun pitävyydestä voidaan olla montaa mieltä). Jos haluaisi pysyä järjissään, olisi syytä varata kaikkeen edellämainittuun noin viisinkertainen aika äidin vastaavaan suoritukseen verrattuna. Parhaana päivänä auttaa, kun sille ilmoitetaan että on kymmenen sekuntia aikaa kokeilla itse ja sitten autetaan, huonona päivänä liikutaan väkivallan rajoilla kun väkisinpuetaan punaisena huutavaa mustekalaa. Ks. edellinen kohta.

"Ei mitään hätää"
Nämä sanotaan sille vähän yli vuoden ikäiselle, joka osoittaa siskonsa merkkejä yöllisten kauhukohtausten nousevana ohjaajalupauksena. Tosin tämä vuosikurssi näyttäisi ottavan teemaan vielä vähän enemmän yöraivokohtaus -tyyppistä lähestymistapaa. Parhaana yönä talttuu nopealla rauhoittelulla, huonona yönä vaatii äidin kaulan alueen valtaamista puoliväkivaltaisella mönkimisellä ja kaulakuopan syventämismetodeilla, sekä loppuyön kainaloon liimautumisella.

"Sua vaan väsyttää"
Sanotaan tuttinsa elisanteille lahjoittaneelle lapselle, joka ei sen seurauksena enää nuku päiväunia.  Josta johtuen saattaa olla hieman kireänä iltapäivän kello viidestä alkaen. Sellaisella tavalla kireällä, että kun hiuslenksu napsahtaa vahingossa rikki, napsahtaa jotain myös päässä ja "maailma on loppu ja minä en kestä tätä elämää" -huutoshow voi alkaa. Parhaana päivänä se nukahtaa illalla nopeasti, huonona itkee maailman epäreiluutta vielä kympin uutisten jälkeen.

"Enää pari vuotta"
Huokaistaan niiden vanhempien kesken, jotka laskevat päässään, milloin tämä kaikki nukutusvammaisuus helpottaa. Parhaana päivänä tämä lausutaan haikeasti ihaillen, huonona päivänä pessimistisen masentuneena.

"Ootsä ihan hullu?"
Ja lopuksi, näillä palautetaan maan pinnalle se täysi idiootti, joka kaikesta tästä huolimatta katsoo pienen pieniä uusia tyttövauvoja ihan maaninen kiilto silmissään, nuuskuttelee pehmeitä otsia ja miettii (vahingossa ääneen) että eikö mekin vielä voitais...


"Minä en halua!" Ne sanoo kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta tiukkaa tahtoa. Ja jos tahto ei jotain halua, se e i h a l u a. Pa...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

9 kommenttia :

 1. Jaa jaa, meillä on käytössä vasta se yksi pieni sana: EI. Niin ja se toinen: MINÄ.

  VastaaPoista
 2. "Ella laittaa (vaateet) itte päälle" on vähän liikaa todettu alle 2-vuotiaalta, joka saa vedettyä housut puoleen tankoon ja crocksit vääriin jalkoihin. Paidan kaula-aukosta tuli viime yrittämällä pään lisäksi myös kaksi kättä. Onneksi se haluaa vielä (!!) äitinkin apua ja pyytää sitä tarvittaessa ihan itte. Ihana kirjoitus ja varoitus tulevasta! (;

  VastaaPoista
 3. Ihan naulan kantaan nämäkin taas. Olipas hauska postaus, suonet anteeksi, että se oli minusta hauska ;).

  VastaaPoista
 4. Hei. Me saatiin päikkärit takas lahjomalla, kun tutit oli viety oravavauvoille. Sillon oli sopivasti joulukuu ja keksin et tonttu tuo joulukalenteriyllätyksen vasta päikkäreiden jälkeen. Johan alko uni tulla. Ja sit joskus jos oli kova kiukuttelu, niin uhkasin viedä pikkuveljen pinnasänkyyn nukkumaan. Itse asiassa muiltakin oon kuullu, et kun kerran vie pinnasänkyyn nukkumaan, niin yleensä alkaa unet taas omassa sängyssä maistua. Jos siis vielä haluatte et nukkuu..?

  VastaaPoista
 5. Haha, viimeistä lukuunottamatta kaikki kolahti. Alleviivaisinko, vai miten korostaisin riittävästi, että ei viimeinen. (Tosin taidan tulla muutaman kuukauden teidän perässä lasteni kanssa...?)

  VastaaPoista
 6. Jepjep, täälä ois yks hullu.. Kaks lasta (kummatki univammasia: esikoinen (2v 8kk) alko nukkua yöt 2-vuotiaasta eteen päin, kuopus (1v 2kk) valvottaa vieläki) ja tadaa: kolmas tulossa! Hiphei vaan, selviänköhän ihan täysjärkisenä tästä koko hommasta... Onneks mulla on jouluaattoon asti aikaa valmistautua tulevaan, sillon pitäs nimittäi tämän kolmannen muksun syntyä!

  VastaaPoista
 7. Minä en TAHDO, eikä mun TARVITSE-olen kuningas, suuri kuningas, kuningas EI....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus 4,5v+2v vaiheessa tilanne kilpistyi käkätykseen, kun kamalan ruokakiukuttelun lomassa Kuningas EI tuli radiosta. Nuorukaiset jatkoivat kapinointia pomppimalla olohuoneen pöydällä ja kailottamalla tätä ääneen - kukaan ei voinut enää muuta kuin nauraa. Onnellista! Muistaakseni syötiin illalliseksi jäätelöt silloin.

   Me mentiin eilen nukkumaan lasten vauvakuvia katsellen ja mietittiin, että miten ne kasvaakin... mutta kumpikaan ei kyllä ehdottanut mitään. Ei. EI. EIIIIIIIIIIIIIIIII. Hyvää yötä vaan.

   t. tiskikoneentyhjentäjä

   Poista
 8. Mahtavia lisäyksiä koko poppoolta, kiitos! :D Seuraavana selkeästi vuorossa 2v-suomi-2v sanakirja..

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.