Kirahvi hampaankolossa

torstai 21. maaliskuuta 2013 Valeäiti 10 Kommenttia

Kaikkeen mekin ollaan taas päädytty. Ilta- ja aamupuhteena bongataan nimittäin nykyään Ykkösen suusta kaikkea jääkaapista Helsingin Sanomiin. Tänään sieltä löytyi torstain numero.

Kyseessä on tietenkin hampaidenpesu, ja toistaiseksi ainoa toimivaksi osoittautunut tapa saada se tehtyä ilman jokaisen osallistujan huutoa ja...no, hampaiden kiristelyä.

Se alkoi Pienen pienestä veturista. Hampaita sai harjata surullisen nyyhkytyksen säestämänä (melkein) niin kauan kuin kyseistä laulua lauloi. Sitten siitä tempusta loppui puhti. Insinööri siirtyi kovempaan sarjaan ja alkoi suurelkeisesti "huomata" ruskeaa väriä, jopa mustaa Ykkösen hampaissa. Ne piti muuttaa kaikki valkoisiksi. Tämä toimi värirakkaaseen lapseen aika pitkään. Sitten sekin kyllästytti.

Sitten minä keksin bongata sieltä hampaistosta päivän ruokia. Aina löytyi puuroa, leipää ja muuten aika usein ihan oikeasti sitä pullaakin. Tämäkin toimi aika pitkään, ja toimii kai edelleen. Mutta Insinööri tuotekehitti tämän niin korkeisiin sfääreihin, että hammaspyykki ei ole enää pelkästään helppoa, se on toivottua. Nyt pitää lähes estellä liian usein toistuvaa hampaiden pesua, sillä Ykkönen tulee koko ajan kertomaan että suussa on kirahvi.

Niin. Sieltä suusta löytyy nykyään kirahvia, bussia, kirjaa, mekkoa, autoa, kalaa...ihan mitä vaan mieleen sattuu juolahtamaan. Ja kaikilla on superhauskaa kun yhdessä ihmetellään, miten ihmeessä se kerhotalokin sinne hampaankoloon joutui. No, tyhmillä on yleisestikin hauskempaa. Tälläistä tämä meidän jutun taso vaan on.Kaikkeen mekin ollaan taas päädytty. Ilta- ja aamupuhteena bongataan nimittäin nykyään Ykkösen suusta kaikkea jääkaapista Helsingin Sanomiin...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

10 kommenttia :

 1. :) Mahtavaa! Hampaidenpesun kuuluukin olla hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Ei sitä jaksa jokailtaista vääntöä, joten jotain pitää keksiä. Vähän samaa rataa meillä on menty. Sadunkerrontaa hampaiden pesun tahtiin. Minä olen yllättynyt kun meidän abba-insinööristäkin kuoritui todellinen sadunkertoja. Hammaspeikkojen juoninta kommentit, pettyneet huudahdukset ja viimeiset hiipuvat vikinät ennen viemäriin huuhdontaa tulee niin sujuvasti, että sitä ei voi kuin olla ihmettelemättä mitä kaikkea lapset meistä kuorivatkaan esille.

  Kiitos muuten mukavasta blogista, harvemmin ehdin kommentoida, mutta sitä useammin lukea. Nyt kun nelosen imetys on alkanut niin sitä on taas aikaa lukeakkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahaha ihan mahtavaa!!! :D :D Haluaisin itekin kuulla tollaisen tarinan :) kiitos kauniista sanoista ja onnea nelosesta, hurja sinä!

   Poista
 3. Loistavia ideoita! Ihan pakko plagioida. :) Kiitos, taisit just pelastaa meidän aamut ja illat!

  VastaaPoista
 4. Huiput leikit! :D

  Meillä 3-vuotiaan suosikkileikki on tällä hetkellä "Klaara nukkuu". Klaaralle annetaan pusut ja halit, minkä jälkeen Klaara kiipeää portin pielessä olevan lumikasan päälle (mahd. vähän kiukuttelee ennen sitä leikisti). Sitten äiti tulee peittelemään Klaaran, ja "vahingossa" tönäisee häntä vähän, ja Klaara päätyykin jäädytettyyn pyllymäkeen ja liukuu alas. Toistetaan 40 kertaa ja lähdetään sisälle syömään.

  VastaaPoista
 5. Kokeilin tätä eilen illalla, hampaan koloista löytyi päivän aikana syötyjä ruokia. Toimi siihen asti hyvin, kunnes hampaat oli pesty ja lapsi alkoi kyseleen, että missä ne kaikki paprikat, riisit yms. on. Ei kelvannu vastaukseksi, että äitihän just harjas ne pois. Alkoi kauhea inttäminen, että minne ne meni, miksei niitä näy enää jne.
  Tänä aamuna ei onnistunut huijaus enää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, pahoittelen :D Tämä kikka ei sisältänyt fiksun lapsen takuuta! Meidän versio kun itse ehdottelee että olisiko siellä hampaiden välissä vaikka se serkkupoika..

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.