Fiilistelyä ja yksi kysymys

lauantai 16. helmikuuta 2013 Valeäiti 44 Kommenttia

Juuri nyt fiilistelen sitä, että istun kotona Insinöörin kanssa kahdestaan aamiaisella. Herranjestas miten ihanaa! Laatuaikaa. Ihan sama, että ollaan kumpikin omalla koneellamme, jotenkin on helpompi hengittää ja olla taas tiimi, kun ei tarvitse samalla komentaa yhtä, vahtia toista ja tunkea puuroa jonkun suuhun. Tästä lisää ehkä joskus myöhemmin, keskitytään nyt siihen että on mahtava olo ihan supersuperkivan illan jälkeen. Illan, joka sisälsi uusien silmälasien oston (!), piiiiitkän kaavan illallisen ihanan ystävän kanssa ja loppuun vielä (maltillisesti) ihan rehellistä baarielämää kebabeineen. Mahtavaa. Taas kerran isot kiitokset isovanhemmille!

Sitten siihen kysymykseen. Mainitsemani haave personal trainerista on käymässä toteen. Insinöörin lahjaideariihi on tehnyt huikeaa työtä, ja keksi sponssata 30-vuotislahjaksi PT-palveluita. JEEE!! Olen oikeasti vuosikaudet haaveillut sen kokeilemisesta, että miten paljon itsestään saisi irti, kun joku oikeasti tsemppaa, neuvoo ja vähän vahtii. No nyt se selviää, niin siistiä. Todennäköisesti (toivottavasti) saan samaan syssyyn lisää painoa ja paremmin toimivan selkärangan.

Sillä siitä tässä on ensisijaisesti kyse: haluan olla terve, toimiva ja kivuton myös siellä näyttöpäätteeni äärellä (hence the eyeglasses). Haluan myös pystyä nostamaan lapseni syliin vielä ensi vuonnakin, kun jo nyt on tilanteita, joina en pysty laskemaan Kakkosta pinnasänkyyn "tiputtamatta". Ensi viikolla (iik) alkava kymmenen kerran valmennus kulkeekin minun mielessäni nimellä "Projekti Ranka".

Kun tähän blogin kirjoittamisen makuun on päästy, aloin miettiä että tämä projekti ansaitsisi omaa palstatilaansa. Ainakin itseäni varten olisi tärkeää kirjata ylös alku- ja väliaikatilanteita painon ja mittojen suhteen, mahdollisesti jotain huomiota / reseptejä ruokavalion kohentamisen osalta ja varmasti myös treenifiiliksiä. Kun tavoitteena on kerrankin tehdä kehittyvää ja tuloksellista (sali)harjoittelua, täytyy sitä myös mitata ja seurata. Teen sen siis seurantaa joka tapauksessa, ja jäljelle jää enää kysymys: Kiinnostaako tämä teitä ollenkaan? Nähdäkseni voisin joko kirjoittaa näitä juttuja ihan päiväkirjana oman koneen uumeniin kuolemaan tai aloittaa koko hommalle oman julkisen blogin tai sitten kirjoittaa niitä tänne jollakin selkeällä tunnisteella vaikka kerran viikossa, jolloin halukkaat voi skipata sen helposti kokonaan.

Whaddayathink? Laitetaanko tulemaan vai pidänkö turpani kiinni ja kärsin hiljaa yksin? :)

Tällä saatteella ihan mahtavaa lauantaita kaikille muillekin, me lähdetään nyt niiden kahden ihanan palleron luo.


Juuri nyt fiilistelen sitä, että istun kotona Insinöörin kanssa kahdestaan aamiaisella. Herranjestas miten ihanaa! Laatuaikaa. Ihan sama, et...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

44 kommenttia :

 1. uh, somelainen muija treenaa. ma tykkaan. joo. kaikki vinkit mitä pt kertoo niin tänne vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kyllä se olis hyvä niitä tännkein kirjata, tekis kaikille mammoille hyvää. Eka vinkki joka tuli: lisää vettä ja proteiinia aamupalalle. Ja magnesiumia illalla, parantaa sitä surkeankin unen laatua!

   Poista
  2. uh, ah, ma tykkaan proteenistä. paallikkokin tukkaa. uh.

   Poista
  3. :D hienoa että itse kokoomusnuori seuraa tätä blogia!

   Poista
 2. Tänne vaan! Itse luen mieluummin samasta blogista kaikkea mahdollista kuin pompin blogien välillä.
  Ei se niin vaikeeta oo jättää lukematta, jos jotain ei kiinnosta. Ja toisaalta, ehkä kantsis vähän kiinnostaa? Saatat tietämättäsi lähettää kuntoilukärpäsen puremia! Jollain "Ranka"-tunnisteella on sitten myös helppo löytää koko satsi antoisia ohjeita kuntoiluun, oikein syömiseen ja kaikkeen elämänhallintaihqdaahan ;)
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, lähdetään siitä että kaikkia pitää kiinnostaa :)

   Poista
 3. Tänne. Heti meille muille Huonoille Liikkujille motivaatiota ja vinkkejä. Vaadin, tai en lue mitään. Ynf.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) pakko siis kirjoittaa ettet vallan lähde!

   Poista
 4. Jos se on Valeäidin elämää, niin tokihan se kuuluu tänne samaan blogiin, ihan turha erotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuleehan tänne sitten työstressitkin :)

   Poista
 5. Kiinnostaa ehdottomasti! Ja oon vähän kade, erityisesti tosta kahdenkeskisestä aamiaisesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit vaan järjestämään omaa aamiaishetkeä, oli kyllä mukavaa :)

   Poista
 6. Ehdottomasti bring it on, itsekin haaveilen pt-treenaamisesta:)!

  VastaaPoista
 7. Se voi toimia vielä PT:tä parempana kannusteena kun oot tilivelvollinen lukijoillesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin vähän kelasin. Tosin onneksi nää univelkaiset mammat on niin hajamielisiä ettei ne ehkä huomaa nillittää jos en tee mitään :D

   Poista
 8. Kiinnostaa myös. En suuremmin tykkää siitä jos yhdellä ihmisellä on kymmenen eri aiheesta kertovaa blogia, kaikki vaan samaan syssyyn :) Itse pohdin just omassa blogissa samantyylistä asiaa, että lisäänkö painonhallintablogiini jatkossa juttua myös tulevasta kodinvaihtoprojektista vai en...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on helpointa pitää kaikki samassa, erottelee vain selkeästi otsikolla ja tunnisteilla.

   Poista
 9. Samaa ajattelin kuin Veera. Jos sattuu huono päivä, täällä on aika monta tukijaa ja eteenpäinpotkijaa. Ja jos sattuu repsahduksia, myös ymmärtäjää ja myötäeläjää.

  Mä ainakin nautin siitä koko elämän kirjosta, josta kirjoitat. Ei mua kiinnostaisi lukea pelkästään vauvan tämän päivän soseen koostumuksesta ja vaipan sisällöstä.

  Tämä on ainoa blogi, jota seuraan ja toivon sen tulevaisuudessakin pysyvän monipuolisena. Jännitän jo töihinlähtöäsi ja odotan innolla tarinoita sen sujumisesta. Itse olin 18-vuotta kotona ja lähdin muualle touhuamaan vasta, kun nuorin oli 5-vuotias. T. -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa mukava kuulla! :) tänne siis tullee tämäkin elämäni osa, ja ihan kohta se työpuolikin, huih.

   Poista
 10. Pistä tulemaan vain! Ehkä sitä sitten innostuisi itsekkin. ;)

  VastaaPoista
 11. Ehdottomasti tänne samaan vaan :) Välillä jopa kivaa vaihtelua näihin lapsi -asioihin vaikka niitä tosi kiva onkin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mullekin kohtuullisen tervetullutta vaihtelua :D

   Poista
 12. Tänne! t. tiskikoneentyhjentäjä (joka menee NYT rekisteröimään tämän identiteetin...)

  VastaaPoista
 13. TODELLAKIN tänne! Alotin salielämän muutama viikko sitten ja ah oon taas niin koukussa. Pylly pinkeeks-projekti etenee vauhdilla, grauu! Ihan mahtavaa jos pääset PT:n kanssa reenaamaan :) mulla on "PT:nä" ystävä joka vahtii mun treeniohjelmaa yms. hän ei ole virallisesti PT, mutta himourheilija taustallaan valtava tietopankki.

  Odotan verenmaku suussa reeni päivityksiä, jes!

  -EmmiV-

  VastaaPoista
 14. Olen samaa mieltä kuin kaikki muutkin, eli reenipäivitykset ehottomasti tänne! En edes tiedä miten alun perin olen päätynyt tätä blogia lukemaan (minulla ei ole lapsia, eli mammablogit on sinänsä vieraita), mutta ehkä se on just se monipuolisuus mitä tämä blogi tarjoaa :) Uppoaa muhun, tämä on yksi harvoista blogeista joita aktiivisesti seuraan. Ehkä salaa haluan myös kurkistaa siihen lapsiperheen arkeen, jos se itselläkin olisi joskus edessä ;

  t. Sohvi, blogiisi muutama kuukausi sitten eksynyt ja koukkuun jäänyt lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että täällä viihtyy myös ne, jotka eivät ole "samassa suossa" :). Toivottavasti viihdyt jatkossakin!

   Poista
 15. Mä olen sitten varmaan ainoa, jota ei kiinnostaisi tuosta lukea. :) Liikun kyllä itse, ennen vauvaa kävelin päivittäin 8km töihin ja takaisin ja kävin viikottain salilla. Nyt vauvan kanssa lenkkeilen kerran/pari päivässä ja käydään äiti-vauvajumpassa. Mutta koskaan ei ole kiinnostanut puhua liikunnasta tai ruuasta ystävien kanssa tai lukea toisten salijuttuja. (Vaikka just tulikin tässä tuo oma liikunta listattua, yritän kai todistaa, ettei asia siksi ole kiinnostamatta, etten liiku :D)
  En kuitenkaan lopeta lukemasta sun blogia, kun aloitat PT-kokemuksistasi kertoa. Tykkään kovasti sun juttuja lukea. Mutta ehkä on hyvä, jos merkkaat ne selkeästi, niin minä ja muut samanmieliset (onkohan meitä muita?) voidaan ne skipata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEs, tulihan niitä soraääniäkin! :) no mutta lupaan sitten sulle, että näitä postauksia ei tule paljon ja että ne on selvästi merkitty niin että osaat ne (ainakin ekan jälkeen) suoraan skipata.

   Poista
 16. Gaad dämit. Insopiroivaa. (<- Sormet elää omaa elämäänsä näppiksellä.) Mäki haluun!

  VastaaPoista
 17. Heippa! Samaa mieltä olen että sinun blogisi, sinun valintasi. Minäkin voin kyllä lukea sun urheilupäivityksiä, mutta koska ne ei välttämättä aina nappaa (jos vaikka oma urheilutilanne vähän masentaa) niin kiva jos teet jonkun tunnisteen. Niiden treeniraporttien ohella olis kiva lukea myös siitä, miten tämä uusi elämäsi näkyy ja onnistuu lapsiperheessä eli mistä saat aikaa, tilaa, voimia ja rahaa liikuntaharrastukselle ja mikä muuttuu kotielämässä sen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, yritän pitää noi näkökulmat mielessä myös!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.