Kolmas kerta toden sanoo?

tiistai 15. tammikuuta 2013 Valeäiti 51 Kommenttia

Pissasin eilen muoviseen tikkuun. Kyllä, ihan oikeasti. Se on minunkin mielestäni tosi häiritsevää. Niin häiritsevää, että melkein hävetti ostaa Se Paketti apteekista kahden tosi pienen riiviön kanssa. (Tai no kyllä hävetti, jätin ne ulkopuolelle odottamaan ja sniikkasin paketin äkkiä hanskan alla tiskille).

Tältä näyttää "HUH".
Kuva jostain keskustelusta.
Kuten arvata saattaa, ukkonen ei jylissyt karman osuessa minuun kipeästi, ja viivoja oli sen verran kuin kuuluukin: Saman verran kuin lentokoneen vessaan on tarkoitettu ihmisiä kerralla menevän, siis yksi (tässä samalla matkakuumeen vähentämiseksi muisteloa vaipanvaihdon ihanuudesta lentokoneessa. Ja poliittinen linjanveto siihen, ettei nk. Kymppikerho ole kyllä ikinä houkutellut). 

Ennen kuin äitini huokaa siellä ruudun toisella puolella että voi hyvänen aika, ettekö te ikinä opi ja pitäisi nyt ne housut jalassa!, kerrottakoon että tämä hedelmöitys olisi ollut kyllä ihmeellisyydessään Jeesus-lapsen luokkaa ja olisin vaatinut jostain jotain korvauksia.

Koko testi ilmestyi mieleeni vain siitä syystä, että eräs noro-niminen kaveri aiheuttaa minulle edelleen erittäin tutun tuntuista iltapahoinvointia. Oli siis vain pakko testata pois se "obvious", jotta osaisi lopettaa viinin litkimisen iltarauhoituksena asennoitua oloon oikein.

Raskaustestin tekeminen samalla kun komentaa uhmaista kaksivuotiasta ja lohduttaa itkevää alle vuoden ikäistä, on muuten sanoinkuvaamattoman pelottava kokemus. Että really? REALLY??

Mutta koska tilanne päättyi onnellisesti, voin vain todeta että tästä lähin meillä palataan erittäin tehokkaaseen ehkäisykeinoon: no sex, no baby.

Ei siis hätää äiti, ne housut pysyvät jalassa.

Pissasin eilen muoviseen tikkuun. Kyllä, ihan oikeasti. Se on minunkin mielestäni tosi häiritsevää. Niin häiritsevää, että melkein hävetti o...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

51 kommenttia :

 1. Meillä (ts. mulla) oli samanlainen jännitysnäytelmä joulukuussa omassa vatsataudissa. Lopputulos oli onneksi sama... paitsi nyt kun Taikinanaamakin on taas tiineenä niin mäkin haluun... tai ehkä en... eiku haluunpas...

  VastaaPoista
 2. Hahaa, onnittelut! :D
  (Päättelin, että tulos oli mieluinen.)

  Vaikka minulla onkin vain yksi mukula ja sekin onnellisesti saatettu päiväkodin hellään hoivaan, pelottaisi silti vietävästi, jos testeissä alkais olla enemmänkin noita viivoja. Mutta eipä kyllä ole edes tarvinnut testailla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :) voin lämpimästi sullekin suositella tätä uutta, vallankumouksellista ehkäisytapaa!

   Poista
 3. Huoh, mä niin haluaisin kaksiviivaisia. Koska mulle ei näköjään mikään riitä. Mutta ei, kiemuran survomiseen on aika varattuna ja mieskin on suuriinpiirtein nitonut itsensä täyteen kumeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut jos se on tosiaan niitannut ne, niin sulla on vielä toivoa :)

   Poista
 4. Oli se kyllä hurjaa, kun kolme ekaa tuli ikäeroilla vuosi ja 10 päivää sekä vuosi ja kaksi kuukautta. Joskus kyllä nolotti se testien ostelu katraan kanssa. Nyt ei onneksi vaaraa, kun on klipsit piuhoissa. -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nyt vedit pajatson tyhjäksi. Ihan aikuisten oikeasti?!? Ja kolme EKAA??!! Tyyppi on superäiti!

   Poista
  2. Ei super, vaan ihan tavallinen kroonista vauvakuumetta sairastanut äiti. Muut ikäerot on 3v 3 kk, 2v 3pv, 2v 11kk, 1v 8kk. Viimeiseen vauvakuumeeseen otin perhoskoiran, kun nuorin oli kaksivuotias. Nyt kuume on onneksi helpottanut ja pystyn veljen vauvoista nauttimaan ilman polttavaa halua saada oma... Siellä suht samat ikäerot; lapset 2kk, vuosi 10kk, 3v 2kk. Oma nuorin nyt melk. 7 vuotta. Ihanaa aikaa! Ja siis uskonnoton perhe olemme. -K-

   Poista
  3. Oh, oot aikamoinen silti. Vieläkö on tulossa? ;)

   Poista
  4. Ei lapsia enää, ellei sterilisaatio petä. (Toivottavasti ei!) Ikää kuitenkin melkein nelkyt ja perussairaudet vaivaa nykyään enemmän.
   Lapsenlapsia sitten joskus ja tässä välissä veljen pienokaiset, ettei totuus pääse unohtumaan... Ja itselle tarpeen mukaan muita hoidettavia; heppa, n. 20 kanaa, pari ankkaa,koiria kolme ja kissoja kaksi, hamsteri ja kilppari... Eiköhän nämä hetkeksi riitä. ;)

   Poista
  5. Sä saat mun maailmankirjat kyllä jotenkin ihan sekaisin, aion teeksennellä ettei tollaisessa pärjääminen ole mahdollista :D

   Poista
 5. Mää niin suasittelen spärdäreitä. Siis jos hormoonit ei oo vaihtoehto. Tuntuu kato viäkii silt ku ois just tavattu!

  Mulla on kroonistunut vauvakuume. Mut yritän muistella vajaan vuoden takaista oloa, kun aina töiden jälkeen kyhjötin kolitsihaalarissa nojatuolissa imettäen 1-vuotiasta ja tuijotin pahoinvoivana telkusta iltapäiväsarjoja. Raskauden ekat 16 viikkoa vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittele vaan, ne petti ja meille meinasi tulla nelonen tänävuonna. Ei kuitenkaan tullut ja nyt kuljen jalat ristissä koska en jaksa parkua asiaa enää ja meen vaikka töihin.

   Poista
  2. :( :( Spärdärit on kamalia! Epämukavia ja vielä epäluotettaviakin!

   Poista
  3. Jee :D turun ehkäisyneuvolassa sanottiin että ne pettää lopulta aina, rohkaisevia ne oli jo viisi vuotta sitten.
   Toisaalta mulle tehtiin lopulta lääkkellinen tyhjennys, tuplasti pahempi mieli siellä maata osastolla..

   Poista
  4. Aikun kiva. Miksei SE lue pakkauksessa..

   Poista
  5. Ehkä turkulaiset on jossain edes hyviä ;)

   Poista
 6. Mää kusin tikkuun myös eilen kun menkkoja ei ole kuulunut pariin kk. Nega oli, mutta hetken toivon että oishan se toinen eläväinenkin ihana, mutta sitten pojalle tuli nuha. Ja ikää se 5kk ja toinen sektio takana, pukkasi paniikkihikeä kun odotin viivaa testiin ja ainakin vuosi odotellaan vielä muutenkin. Kumit käytössä täälläkin, mutta kaikki lapset tulleet yhestä laakista joten pelkäsin pahinta. Nostattaa kivasti sykettä tuollaiset. Jätin muuten vauvan kans autoon isänsä kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinne jotenkin kehtaa mennä ostamaan niiden lasten kanssa :) ikään kuin apteekin työntekijät olisi jotain virallisia ikäeronvalvojia.

   Poista
 7. :D Olishan se positiivinen testitulos ollut ihan... mielenkiintoinen :D Eikös viimeksi käynyt niin, että juuri kun olit palaamassa/palannut töihin, niin Kakkonen ilmoitti tulostaan? Saattaisihan se historia toistaa itseään vielä kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Sen takia olinki jo hädässä, että hetikö tässä näin kävi kun töihin paluusta päätti :D

   Poista
 8. Aivan kauheen kauan piti tuijottaa tota kuvaa ennenku ymmärsin että niin, siis vain yksi. Jumituin jotenkin siihen "HULLU!" - ajatukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D korostan vielä ettei ole kuva omasta tikusta. Niin outo en ole.

   Poista
 9. Mulla on muuten ollu käytössä toi no sex no baby-ehkäisymuoto ja se TODELLA TOIMII!!! Suositteluni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla hyviä kokemuksia siitä, mä aattelin kyllä kans sitä kokeilla!

   Poista
 10. Hah. Täällä pitäisi olla tykkää-nappi näille kommenteille.
  Sut on haastettu.

  VastaaPoista
 11. Se on aina vähän pelottavaa pohtia, että "entäs jos oonkin raskaana". Oon tässä käynyt lähiaikoinan pari kertaa röntgenissä ja aina ne kysyy voisinko olla raskaana. No, öh, periaatteessa kai joo (ainahan se ehkäisy voi pettää silloin kerran kuussa kun samojen vällyjen alle ehditään ;) ja sit sitä alkaa miettiä, että entäs jos olisinkin ja nyt sitä alkio-poloa tässä säteilytetään... Ei oo kiva fiilis, ei. Ees se pienen pieni ajatuksen poikanen siitä, että voiskin olla raskaana. Tää kuopus kun on sen 5 kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista tässä on se, että mun mielestä se on tavallaan hyvällä tavalla superjännää. Vähän niin kuin miettis että onkohan tullu lottovoitto :D Taidan olla ikuinen raskauskuumeilija.

   Poista
 12. Samoissa fiiliksissä nuorin 1v ja koko päivän huono olo (just ku raskaus pahoinvointia) onneks täälläkin testi negaa. Nelonen jo ajatuksena pelottaa :)

  Luna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Nelonen on kyllä pelottava ajatus. Kolmonenkin, siinähän loppuu aikuiset kesken!

   Poista
  2. Nelonen ei oli yhtään pelottava jos olisi koulu/työpaikka odottamassa. Mun suunnitelmiin mieluusti kuuluuu em. asiat ja sitten suuntaan toivoni neloseen. Muutaman vuoden kuluttua, jos vaikka kolmosen mennessä kouluun viiden vuoden päästä voisin olla päivät kotona vauvan kanssa ;)

   Poista
  3. No on se nyt silti vähän pelottava! Kelaa, sulla on parhaimmassakin tapauksessa kaksi lasta pitelemässä sua maassa painimatsien aikana!

   Poista
  4. Eihän lapset nyt päälle hypi hei! Eipä ei, eikä yläkerran seinään oo piirretty tusseilla junarataa ja puolimetristä aurinkoa. Tai että 1v ja 2 1/2v sai hypittyä yhdessä pinniksen rikki. Tai tai tai tai..

   Poista
  5. Ei, ei ne tee mitään noista! Eikä sylje tahallaan!

   Poista
  6. Se onkin varmaan ainoa asia mitä meidän lapset EI tee xD

   Poista
 13. OMG! Mäkin tikutin eilen ja sain saman tuloksen. Ajattelin jo, että kohtalon ivaa. Kakkonen napsahti meillä heti, kun ekat menkat oli 8,5kk synnytyksen jälkeen saapuneet. Nyt ekat menkat tuli vasta 13kk synnytyksestä ja sain just herra Kakkosen irti tissistä, enkä ole vielä saanut edes maidontuotantoa täysin tyrehtymään. Että sama uusiksi? Että 3v 3kk putkeen raskaana tai imettäen ei ole tarpeeksi? Enemmin vaikka 5 vuotta? Ja silti jollain hassulla tavalla negatiivinen tulos oli jopa hienoinen pettymys. Koska itse en pystyisi aborttiin, tämä kaikki saa jopa miettimään, että mitä hittoa ehkäisyn kanssa pitäisi tehdä, kun tikkuun tuppaa ilmestymään kaksi viivaa heti kun pilke on ilmestynyt silmäkulmaan? Ei ole 100% keinoa keksitty, yleensähän varmuus on kait 98 % luokkaa. Että ehkä kuparikierukka + pillerit + kondoomi + varmat päivät + keskeytetty yhdyntä = 99,9%. Heh. -Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, me ollaan siis sun kanssa ihan synkassa :D :D Voidaanko sopia jo nyt ettei Kolmosen tarvi ihan heti silti tulla? Vauvaton vuosi 2013?

   Poista
 14. Mihinkähän te ne kortsut pujotatte? Mä aloin oottaa mun esikoista ku käytin pillereitä. Kuparikierukka on karsee, menkattomia päiviä kuussa ehkä 5. Meillä on kortsuhomma pelittänyt hyvin mut heti oon ollu paksuna kun on jätetty pois, edellinen ekasta kierrosta ja viimeks yhestä kerrasta.

  Jos on tosi hedelmällistä tyyppiä, sitähän saattaa tulla raskaaks vaikka kakkosen kautta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan niitä kaikenlaisia riskejä :O Ja minähän en niinihn vekottimiin koske, joten kaikki reklamaatiot sen suuntaan saa heittää Insinöörille.

   Poista
  2. Eka tuli pillereistä huolimatta, toinen 6kk synnytyksen jälkeen toisesta kierrosta, kolmas antoi odottaa itseään 1,5v luvan jälkeen (oli jo varaamassa lääkäriltä aikaa) ja neljäs sai alkunsa kun kortsu petti. Että aika helpolla nää tuntuu tulevan.

   Poista
  3. I rest my case. Kortsut (jos eivät mee rikki) on muuten käzyjä siinä, ettei jää mitään valumaan pitkin kinttuja. Ei siis tartte nousta vessaan. Tai edes herätä toimituksen aikana, jos ei jaksa :D Tuosta valumissyystä meillä on harrastettu niitä silloinkin, kun oon ollu raskaana.

   Poista
  4. Eli varmat päivät, selibaatti, pillerit, kortsut, keskeytetty ja vielä jotain intialaista mantraa päälle. LUulis estävän.

   Poista
 15. Valeäidin mutsi täällä terve. Lounassalaatti meinas mennä väärään kurkkuun kun tän postauksen näin. Jos juttu ois päättynyt kahteen viivaan, olisin ottanut kännyn käteen ja näpytellyt jonkun ehkäsyneuvojan numeron ja varannut teille ajan. Seriously. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Paraskin puhuja, katotaan vaan niin oot kohta taas maha pystyssä. usko tai pois!

   Poista
 16. Aivan mahtava sanansäilä heiluu täällä! En ees muista mistä tänne eksyin,mutta aion eksyä vastakin :). Tää on just niin tätä. Itselläkin 3 mukulaa joista kaks on tullut melkein katsekontaktista ja yks toisella silmäniskulla. Hormonaaliset ei sovi ehkäsyks ja miehen anatomia ei antanu mahdollisuutta sterilisaatiolle niin keskeytyksillä mennään (tuurillaanhan ne laivatkin seilaa,eiks ni?). Raskausajasta kestäsin ehkä 3 kk, sit menee hermot, vauva-aika on kaikista ihaninta, mutta sit siitä 4-v ylöspäin sais joku jatkaa mun puolesta. Ehkä tässä on ruvettava oikeesti odottelemaan mummoutumista,että saa taas vauvoja tuoksutella (no kummilapset joo..). Kiitos päivän piristysruiskeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät, tervetuloa! :)

   Mitne musta tuntuu että kohta säkin olet täällä kommentoissa että ekat viisi meni vielä helposti...;) Vauvatehdas!

   Poista
 17. Voi sinipallista insinööri-parkaa... pitäiskö sitä vähän kiusata? Jotenkin näistä kommenteista tulee mieleen, että kortsu, sterilisaatio ja keskeytys (toiv. yhdynnän eikä raskauden) on ainoita mahdollisia ehkäisykeinoja (jos seksiä haluaa harrastaa). Eikö nykysin oo vaikka mitä muitakin tapoja ehkäistä... kapseli, kierukka, pillerit, injektiot jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärtänyt tosta kommentin alusta (onneksi) juuri mitään, mutta lopusta sen verran että ihan oikeassa olet. Omalla kohdalla ainakin en haluaisi vaan enää tunkea hormoneja kroppaan yhtään lisää, näissä nykyisissäkin on riittävästi. Mutta toki sitten jossain vaiheessa ne täytynee ottaa mukaan kuvioihn, jos se seitsemän lasta ei olekaan haaveena.

   Ja tottakai kaikki puhui yhdynnä, ei raskauden keskeyttämisestä. Haloo.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.