Kipeäksi tahdonvoimalla ja muita iloisia asioita

keskiviikko 19. joulukuuta 2012 Valeäiti 4 Kommenttia

Valivalivalivali..ei kun odotas, käännetään vaihdetta. Tänään onkin hyvä päivä!

Kahden todella pitkän ja kamalan päivän jälkeen päätin, että lapset on tulossa kipeiksi. Päätöstä avitti käheästi huutava Kakkonen sekä yön läpi yskinyt ja sylivauvana heräävää Ykkönen (Terkkuja Kauniaisten tytöille, toivottavasti eivät heti sairastu vaan vaikka vasta jouluaattona).

Ei niillä vielä varsinaiseti kuumetta ole ja nokatkin valuu maltilla, mutta päätin silti että kipeitä ovat ja sisään jäädään. Isompi syy päätökselle oli oma asenne: kun ajattelen että ne on tulossa kipeiksi, kiukuttelulle ja huonolle nukkumiselle löytyy syy. Silloin mutsikin jaksaa vähän paremmin olla lempeä eikä raivoa kuin kaksivuotias. Tiedättekö muuten tämän tunteen, osana sitä kiellettyjen tunteiden paskamutsisoppaa, että toivoo lapsen olevan kipeä? Siis ei sillä että haluaisi että sillä on huono olla, mutta olisi ainakin järkevä syy jatkuvaan kiukkuun ja tappeluun?

No, nyt se on päätetty. Lempeää rakkautta ja sisäpelejä tänään siis. Heti tämän päätettyäni sekä lapset että äiti ovat olleet ihan eri tuulella tänään. Nyt ne kummatkin nukkuu, sen kunniaksi listaan vähän kivoja asioita tähän päivään:

- Kakkonen (sänkyineen) siirrettiin takaisin keittiöön nukkumaan ja yö meni vähän paremmin. Sen äitikin oli paljon rennompi kun ei pelännyt isosiskon heräävän.

- Vastaavasti iltanukutus meni paljon paremmin kun äitihahmo pysytteli poissa ja Oy Isä,poika&pullo Ab sai hoitaa hommat itsekseen.

- Siihen päälle äidiltä kaksi pitkäpinnaista ja lempeää tasuttelunukutusta nyt päivällä, ja unikoulu vol 4 on hyvässä vauhdissa. Kirkko&kaupunki herätti lapsen mutta minähän kuulkaa nukutin sen uudestaan! Tissittä!

- Iloinen ja ihana Ykkönen siirtyi jossain välissä itse nukkumaan. Siis itse.

- Illalla kotiin tulee miehen lisäksi joulukuusi, ja aion tehdä itselleni yöksi piparitaikinan. Siitä ehkä tehdään pipareitakin. Illalla siis glögiä, kuusen koristelua, lahjojen pakkaamista, piparitaikinaa ja ehkä jopa joululauluja. Saattaa tulla jouluinen tunnelma.

- Tämän viikon avulla päätös töihin paluusta keväällä alkaa helpottua.

- Insinöörin puolentoista viikon lomaan TJ 2.

Valivalivalivali..ei kun odotas, käännetään vaihdetta. Tänään onkin hyvä päivä! Kahden todella pitkän ja kamalan päivän jälkeen päätin, et...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

4 kommenttia :

 1. Meidänkin insinöörin lomaan on tj 2, se aikoo lomailla 2 viikkoa! Enkä usko ennenkö nään. Mä oon miettiny, pitäiskö löytää tahdonvoimaa tulla kipeeksi, nyt kun se on lomalla. Sais kerrankin sairastaa, niin että olis joku katsomassa lasten perään. On se elämä mallillaan, kun tällasia pitää pohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän olisi ihanaa! Saisi rauhassa uikuttaa sohvalla ja kärsiä..paitsi että sen kyllä tietää mitä kävisi. Lapset kävisi vuorotellen kinuamsssa sulta jotain samalla kun mies tekisi kailen väärin ;)

   Poista
 2. Ehei. Siinä kävisi niin, että mies sairastuisi myös, siihen Miesflunssaan. Joka on NIIIIIN paljon kivuliaampi ja väsyttävämpi kuin naisflunssa. Että sitten olis vielä se iso lapsi huokailemassa. Että parempi kun ei sairastuta.

  PS. Meidän lapset ei ole sairastumassa. Mulla ei siis ollut mitään syytä tänään raivota kuin kaksivuotias. Menin hetkeksi seisomaan vaatehuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhaa :D :D voi kun meilläkin olisi vaatehuone, just sopiva rauhoitus/jäähy/helpotuskoppero!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.