Kakkonen 8kk ja tee-se-itse-rollaattorit

perjantai 9. marraskuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Tätä kirjoittaessani se on jo kontannut koko keittiön ympäri, ja yrittänyt nousta pystyyn ihan mitä vain vasten. Syöttötuolit, jukkajakkara tai vaikkapa pulkan pääty käy hienosti siihen tarkoitukseen. Menneessään se höpöttää bauwaubauwaubaapuvaapu ja kiljuu innoissaan aina minun naamani nähdessään. Jos kun se ei pääse vaikkapa ruokapöydän tuolia vasten kunnolla pystyyn, voi siihen yhtä hyvin jäädä vähän hengailemaan hampaat puuosissa kiinni. Jukka-jakkara taas on helpompi kohde, joten sinne kavuttua voi vähän vaikka askeltaa eteenpäin kuin mummo rollaattorillaan.

Kakkosen elämän kahdeksas kuukausi on ollut täynnä kehitystä niin puheen, motoriikan kuin kasvunkin suhteen. Edelleen se on kuitenkin aika siisti pikku tyyppi.

Kakkonen 8kk: 
 • Suussa neljä hammasta, päässä vähän enemmän tukkaa, paino varmaan 10kg, vaatekoko 74.
 • Konttaa. Välillä tosi kovaa, välillä haavoittuneen sotilaan tyylillä, välillä vahingossa karhukävellen.
 • Nousee tukea vasten pystyyn, seisoskelee pitkiäkin aikoja. Pysyy yhdellä kädelläkin tovin pystyssä.
 • Ottaa askelia tukea vasten. Etenkin käsistä pidellessä on mahtavaa harjoitella kävelemistä, mutta sivusuuntaan voi hyvin liikkua itsekin vähän. 
 • Kiipeää. Pirun kiipeilijälapset. Tämäkin yksilö kulkee siskonsa tapaan rappusia ylös-alas kahdeksankuisena. Ylös se etenee kiipeämällä tyylikkäästi (ellei harhaudu esim istumaan kesken kaiken, jolloin palaa hyvin nopeasti takaisin alkuun), alas vielä tyylikkäämmin tykinkuulamoodilla. Onneksi äiti saa yleensä puolivälistä portaita kiinni, eikä aivotärähdystä ole vielä näkynyt. 
 • Jokeltelee enemmän, kiljuu ja päristelee.
 • Syö itse ja avustettuna oikeastaan mitä vain, milloin vain. Imetyksiä on enää nelisen päivässä, öisin ollaan saatu pitkälti jätettyä imetys pois. Maitoa juo myös pullosta, pullon mallista ja korvikkeen merkistä riippumatta. Tähän kohtaan edelleen tosi iso JEE.
 • Nukkuu kohtuullisesti yöt. Nukahtaa jopa itse (!) iltaisin jos sen saa sänkyyn rauhallisena mutta unisena. Herää tyypillisesti klo 01, 04 ja 06.30, joista viimeisenä usein annetaan jo rintamaitoa. Muut heräämiset menee helposti tassuttamalla tai jopa puuttumatta.
 • On edelleen Kuu-ukko, Naantalin aurinko, Hangon keksi. Ihana pieni mies, joka vähän myös vierastaa välillä ja on aivan narkoottisen riippuvainen äidistään. Kivaa, mutta ärsyttävää.
 • Osoittaa välillä älyn merkkejä, tunnistaa nimensä ja "tule tänne" -pyynnön. Saattaa siis olla jo keskivertokultakalaa järkevämpi. Seuraava kohta tosin kumoaa tämän:
 • Löysi äsken pippelinsä, peleistä parhaan.

Tätä kirjoittaessani se on jo kontannut koko keittiön ympäri, ja yrittänyt nousta pystyyn ihan mitä vain vasten. Syöttötuolit, jukkajakkara ...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Pippeli ON ihan hitti! Meidän just vuoden täyttänyt poitsu nappaa aina värkistä kiinni, jos vain mahdollista. Käsi menee jo vaipankin sisään. Vielä kivempaa on, kun sille pippelille tapahtuu eräs reaktio. Great! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ottaisin minäkin siitä aina kiinni jos sellainen olisi :D

   Poista
 2. Joo mäkin meinasin kommentoida, että ootas vaan, kun se on sen aarteensa nyt löytänyt, niin loppua ei näy. On se vaan niin kiinnostava juttu, oli sit oma tai vieras. Tänään juuri 3-vee kysyi, että millainen pippeli tuolla naapurin setäpojalla (n. 70 v.) on? No ööh tota... Ja pahintahan tossa on se, että jos tuollaista kysytään, niin väistämättä mieleen nousee kuvia, joiden olis ollut parempi pysyä poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHAHAHHA :D :D What´s once been seen, cannot be unseen...auts..

   Poista
 3. Pippelin löytöä täälläkin odotellen, voi kamala :DD Ei ollut tullut mieleenkään. Maire sen kyllä on jo löytänyt veljeltään ja on ollut kovin huolissaan miksei hänellä itsellään ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo toi isosiskon "tutkiva katse" on kyllä aika tiuhaan käytössä nykyään. Karmeeta.

   Poista
 4. Onnea kahdeksankuiselle! Tässä välissä lienee syytä kiittää hyvistä ohjeista ja vertaistuesta, sillä meidän äitiriippuvainen tutiton hymypoika konttaa valonnopeudella päivät - ja nukkuu yöt! Jee! Kaksi viikkoa siinä meni, mutta on tämä niin ihanaa. Valeäidin unikoulu rocks! -Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mahtava juttu!! Sitten kun vielä suutarin omatkin lapset olisi kengissään, Kakkonenhan heräilee taas 1-2 krt yöllä ja harvemmin ilman maitoa päästään nukkumaaan..mutta erittäin erittäin hyvä, jos teillä tuntuua uttaneen oikein kunnolla, jee! :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.