Hyvä siitä silti tuli

sunnuntai 11. marraskuuta 2012 Valeäiti 8 Kommenttia

Kyllä minä ihan oikeasti ajattelin, että yksi itseaskarreltu isänpäiväkortti onnistuu. Se oli ihan superhyvä idea siihen sateiseen päivään, kun uloskaan ei tehnyt mieli mennä. Sormivärejäkään en ollut vielä päässyt kokeilemaan, ja jos Insinöörikin kerran jo onnistui siinä...

Ensimmäiset puoli minuuttia menikin hyvin. Innostin itseni ja Ykkösen hurjaan maalaushuumaan ja juoksimme suorastaan kilpaa kylppäriin tarvikkeiden kera. Seuraava minuutti oli vaikeampi:

"Ei haluu mekko pois". 

Aloin jo aavistaa kortin onnistumisen asteen.

Pikaneuvottelun jälkeen sain kuitenkin sen isommankin lapsen vaippamoodiin. Siis suunnilleen niihin aikoihin kun Kakkonen keksi, ettei maalilammikossa istuminen olekaan oikeastaan kivaa, ja itseasiassa on nälkä, väsy ja ketuttaa.

Noin kaksi minuuttia aloittamisesta oli siis Kakkosella volyymit kaakossa, minulla kaikki paikat maalin peitossa, kylppärin lattia maalista märkänä ja Ykkönen kyyhöttämässä ahdistuneena vaippasiltaan vessanpöntön päällä, sotkulta turvassa. Itse korttipaperilla maalia oli muutama surkea vetäisy, kaikki minun tekemiäni.

Ei se mitään, mietin seesteisenä, tehdään sitten jotain muuta! Kakkonen kainaloon ja suihkuun väkisin, lattian siivous ja maalit pois. Huh, ei suuria traumoja kellekään.

"Haluu maalata".

No haista nyt... Tottakai rakas, maalataan vaan!

Noora Neuroottinen ei luonnollisesti tiennyt omaa parastaan, eikä oikeasti halunnutkaan maalata. Kun se oli riittävän hetken istunut kyykyssä maalitippoja tuijottaen, mahdollisesta sotkusta ahdistuen, päätin sen puolesta että ei maalatakaan.

Niinpä tänäkin vuonna isänpäiväkortin askarteluvälineinä toimivat kamera ja PowerPoint. Juhlapäivän aamuna sain väännettyä mustikkapancaket "pienen" sotkun hinnalla ja isällekin oli ostettu huomaavainen lahja, uusi tyyny. Että jos vaikka joskus saat nukkua niin toivottavasti se uni on edes vähän laadukkaampaa.

Päivällä käytiin jäätävän kylmällä eväsretkellä meren rannassa ja leikkipuistossa, ja illalla vielä kahden jälkiruoan lounaalla Mummin ja Ugin luona.

Täysi menestys siis tämäkin juhla, modernista kortista huolimatta. Parasta tässäkin sunnuntaissa oli lungi yhdessäolo koko perheen kesken, legoleikeistä puistotuskiin. Huomenna taas paluu arkeen ja kolme muskettisoturia valloittavaa yksin kylmää Helsinkiä..

Kettuhousut!

Yksi nukkuu, muut etsii leipäkiviä.

Kalliokiipeilyä.

Pizzaperjantai goes puisto.


Desi mustikoita = vartti paistamisaikaa.
Ps. Se kortinraakile makaa edelleen saunassa muistona olemattomista askartelutaidoista, vaikka Insinöörin mielestä se olisi ollut "just hyvä".Kyllä minä ihan oikeasti ajattelin, että yksi itseaskarreltu isänpäiväkortti onnistuu. Se oli ihan superhyvä idea siihen sateiseen päivään, ...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Niin ne on nuo ipana erilaisia.... Meillä vedettiin perinteiset spagettiraivarit kun äiti ilmoitti että maalaaminen loppu nyt. Sen jälkeen mattokin sitten näytti siltä että ois voinut kortin sijasta kantaa isin sänkyyn aamulla ja tuskin ois eroa huomannut. Pienet kädet ehti aika hyvin sitä lääppiä samalla kun piti potkia ja huutaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tilanteista pitäisi aina ottaa kuva ja liittää se jtotenkin siihen korttiin :)

   Poista
 2. Ihanat nuo kettupöksyt! Mistä nuo on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä täältä http://verkkokauppa.tinttu.com/. Synnytyslaitokselle ne meille ilmaantui :)

   Poista
 3. Maalaatte vessassa? Kuinka järkevää. Nimim. hinkkasin syöttötuolia ja keittiön pöydän pintaa maalaamisen jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaisesti ei maalattu, kun eräät ei suostuneet. Mutta muuten joo.

   Poista
 4. Ma en kesta noita kettuhousuja!!!! Ihanat!!!! Meilla sormivarit yleensa johtaa kokovartalomaalaukseen, eli ei kauheen usein harrasteta, mutta kylla se on sitten niin kivaa kun aiti sille tuulelle sattuu :) Onneks hoitotati maalauttaa useemmin!

  -Henkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo ihanat! Täytyy muistaa käyttää paljon nyt kun on sopivat :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.