Suuri Kesäloma-ahdistus 2012

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012 Valeäiti 6 Kommenttia

Taas se tuli, jokavuotinen mitämetehdäänkesälläjokaonjokohtaohi -kesäloma-ahdistus. Tänä vuonna (suunnittelematon) loma ahdistaa ihan erityisen paljon, muutamasta syystä:
 • Päiväkoti menee juhannuksena kiinni kesäksi
 • Insinöörin loma alkaa siitä vasta neljän viikon päästä
 • Juhannus alkaa neljän päivän päästä
 • Me ei tiedetä vielä mitä tehdään silloin
Se hiton juhannus. Se on ihan kohta. Tarkoitus olisi mennä sille omalle uudelle mökille, mutta se pitäisi sitä ennen ostaa. Vain pari pientä muuttujaa siis vielä mutkina matkassa.

Ja satuitteko huomaamaan, että lähes koko heinäkuun, sen perinteisen kesälomakuun, olen yksin kahden lapsen kanssa? Kiitos Ameriikan reissun, joka syö kolme viikkoa lomasta ja pakottaa Insinöörin kesäloman alkamaan myöhään. Aivan, Ameriikan reissu. Edessä on siis myös paaaaaaljon matkustamista kahden pienen lapsen kanssa.

Jos unohdetaan Juhannustuska ja Reissuhelvetti, edessä on aika pitkä tee-se-itse-kesäloma, johon on keksittävä jotain kivaa tekemistä. Aiomme nimittäin teeskennellä että meillä on loma, vaikka Insinööri viettääkin siitä aina 8,5h päivässä työpaikallaan. Jotta tämä vaimo ei vaipuisi lohduttomaan masennukseen kesän aikana, olemme tehneet listan asioista, joilla huijaamme itsemme kesälomamoodiin pelkästään kauniiden kesäiltojen ja viikonloppujen avulla. Asiat, joita voimme ja aiomme tehdä, on isketty liitutaululle muistutukseksi. Sieltä löytyy todennäköisesti paljon risusavottaa, mutta myös Lintsiä, Korkeasaarta ja veneretkiä.


Onko vielä lisää loistoideoita lapsiperheen kesäaktiviteetiksi pääkaupunkiseudulla? Etenkin sadepäiviksi?

Taas se tuli, jokavuotinen mitämetehdäänkesälläjokaonjokohtaohi -kesäloma-ahdistus. Tänä vuonna (suunnittelematon) loma ahdistaa ihan erityi...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

6 kommenttia :

 1. Sateella esimerkiksi eläinmuseo on tosikiva. Lelumuseo (Weegee) on niin ikään ihan kiva. Me käytiin viime kesänä sadepäivänä myös ilmailumuseossa, joka oli upea, mutta en tiedä viehättääkö se ihan noin pieniä lapsia. Meidän isukki oli kuullut, että tämä on jees ja meidän käyntilistalla: http://wdchelsinki2012.fi/hidesign2012

  Kotieläintilana suosittelen lämpimästi Hennolaa Vihdissä (myös edullinen kotiruokalounas saatavilla - ei kokkausta, jee!) tai Falkullaa Malmilla (ilmainen kaupungin omistama paikka) ja kehotan välttämään Rehndahlia Kirkkonummella (ylihintainen rahastuspaikka).

  Saaristovenekruisaus Espoon ulkoilusaariin on aivan ihana ja jos ei jaksa mennä saariin, niin voi vain siirtyä paikasta toiseen veneellä niin kuin me tehtiin viime vuonna Otaniemestä Matinkylään.

  Kauniaisten uimahallilla on semmonen kiva ulkoallas, jonne voi käsittääkseni mennä myös hallin ollessa suljettu. Se on aika pieni ja matala, joten lapsikontrolli on vähän helpompaa.

  Ja kyllä ne Hoplopit ja Huimalat ymv. on ihan jees sadesäällä, etenkin jos sitä sadekeliä on riittänyt jo tarpeeksi ja energiaa pitäisi saada kanavoitua johonkin muuhunkin kuin kodin hajottamiseen. Flamingossa on sitten vielä sellainen olikohan Naurusaari-niminen paikka, joka eroaa vähän noiden muiden tyylistä, siellä näytti ohimennen katsoen olevan enemmän leikkipuistomaista välineistöä sisätiloissa. Siis jotain Lappset-kamaa.

  Ainakin meidän lapset tykkää myös kovasti matkustella julkisilla, etenkin raideliikenteessä, kun me ei sitä yleensä kauheesti päästä käyttämään. Ollaan pari kertaa tehty suhteellisen päämäärätön junareissu ihan muuten vaan tai menty metrolla jonnekin.

  Ehkä nää oli ihan itsestäänselvyyksiä, mutta yritin nyt kaivella muistin syövereistä meidän parin viime kesän viihdytysohjelmaa kahden pikkukaverin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Ei todellakaan itsestäänselvyyksiä (mikä nyt mulle oliskaan), erittäin hyvä ja auttava lista. Thanks!

   Hieman kyllä repesin tolle julkiselle liikenteelle :D Meidän lapset on ehkä sitten liian urbaaneja tohon, ainakin spora saa Kakkosen poikkeuksestta aloittamaan järkyttävän huutokonsertin.

   Poista
 2. Monissa Stadin leikkipuistoissa on puistoruokailua heinäkuun loppuun asti, ja kyllä kai niissä pääsee sisällekin jos sataa. Ykkönen saa ilmaiset sapuskat ynnä rutkasti tekemistä – varsinkin jos otatte välillä uuden kohteen – ja äippä mahdollisesti aikuistakin seuraa sillä aikaa, kun Insinööri leikkii lomaa työpaikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, aamupäivät on jo suuniteltu vietettäväksi Sepän puistossa :) Pitää vaan jotenkin narrata kavereita mukaan ettei tarvi olla jatkuvasti itse yksi vauva kainalossa ja toinen läheltä piti -tilanteissa liukumäissä.

   Poista
 3. Oltiin viime viikolla Espoon Hop Lopissa aurinkoisena päivänä serkkujen kanssa ja siellä EI ollut koko aikana ketään muita. Siis aivan mahtavaa! 8,5kk pääsi konttaamasn isojen alueella ihan vapaasti - ei tarvinnut pelätä eikä varoa. Suosittelen joskus sadepäivän tekemistä aurinkoisellekin päivälle :) Myös uimahalleissa voi olla hauskaa aurinkoisena päivänä eikä tarttee huolehtia uv:sta ja rasvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, täytyy toikin toteuttaa! Siellä kandeis muuten olla alennus aurinkoiselle päivälle, saisivat enemmän jengiä sinne...

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.