Reipas aamuherätys

perjantai 8. kesäkuuta 2012 Valeäiti 2 Kommenttia

Tänään on sellainen päivä, että voisi mennä paremminkin. Insinööri on ollut jo pari päivää kipeä, Ykkönen suunnilleen viimeiset kahdeksan viikkoa ja nyt Kakkonenkin sairastui kunnolla. Illalla ja yöllä kanniskelin huutavaa vauvaa muutamat tunnit, kunnes lopulta päätin totella maalaisjärkeäni ja hukuttaa hippini - annoin sille buranaa. Itku loppui muutamassa minuutissa, ja saatiin kolme tuntia unta. Sitten tietenkin aloitettiin konsertti taas tunniksi uudestaan ja sen jälkeen vielä kaksi armollista tuntia unta. Pikkumies on onneksi vielä melko tyytyväinen, vaikka olo on mitä ilmeisimmin varsin tukala. Ja mitä nyt äiti vähän meinasi aamulla tappaa.

Pidin Kakkosta olkapäälläni sylissä ja Ykkönen halusi myös syliin. Leikin tietenkin taas superäitiä ja nostin sen sillä yhdellä kädelläni, joka on rannevammainen ja siis hieman rajoitetusti liikkuu. Se onnistui silti ihan hyvin. Se mikä ei onnistunut, oli se toinen puoli kropasta. Univelan määrä alkaa olla niissä mitoissa etten aidosti tajunnut jättäneeni Kakkosta väärään otteeseen. Jätin sen otteeseen, johon kuuluu oleellisesti se toinen käsi niskan takana varmistamassa ettei kaveri vedä jollain harakiriukemilla itseään alas. Ja nythän se sen teki.

Se paniikin tunne, joka iski, oli jotain ihan järkyttävää. Katsoin vain kauhistuneena kun kolmikuinen vauva alkaa kaatua selkä edellä olkapäältäni alas. Jotenkin sain itseni kyykkyyn, Ykkösen laskettua alas ja samalla pidin vielä vasemmalla kädellä jotenkin Kakkosesta kiinni. Jaloista mä sitä taisin roikottaa ja osin jostain lantiolta. Vauva on edelleen hengissä, ja ilmeisesti ehjä. Entä äiti? Not so much.

Tästä yh-illasta on tulossa ihana. Tulisko joku lasten henkivartijaksi seuraksi?

Tänään on sellainen päivä, että voisi mennä paremminkin. Insinööri on ollut jo pari päivää kipeä, Ykkönen suunnilleen viimeiset kahdeksan vi...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

2 kommenttia :

  1. Mä olen ollut monesti mun kaverin lasten "henkivartijana" kun äiskä on ollut sitä mieltä, että nyt ei yksin pysty ja mies on iltavuorossa... On se edes vähän helpompaa, kun toinen viihdyttää sitä tervettä ja äiti saa keskittyä sen sairaamman hoitamiseen! Nyt kun vanhempi on jo kolme, niin se osaa sentään viihdyttää myös itseään, mutta auta armias jos se vanhempi on sairas ja nuorempi terve. Hulluksihan siinä tulee vähemmästäkin... Olen edelleen sitä mieltä, että mulle riittää nää kavereiden lapset... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä voisit ehkä perustaa firman tohon toimintaan? License to kid?

      Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.