Kaksi plussaa Kaksplussalle

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012 Valeäiti 9 Kommenttia

Sain postissa ilmaisen mainosnumeron Kaksplussaa. Aika samaa höttöä kuin Vauva, mutta muutama iloinen yllätys. Tai oikeastaan yksi; siellä sivuilla ei ehkä liiku ihan yhtä paljon täydellisiä Oikeita Äitejä kantoliinoineen, perhepeteineen ja loputtomine hermoineen. Sen sijaan siellä lyödään lasta.

Älkää käsittäkö väärin, en ihannoi lapsen lyömistä. Mutta koska tiedän, ettei se ole monellakaan äidillä kaukana, minua suoraan sanottuna vituttaa ettei sitä voi lehteen muka kirjoittaa. Vauva-lehdessähän oli nyt kesäkuussa se kauan odotettu "kun äidillä menee hermot" -juttu. Ja kuten pelkäsin, se oli ihan turha. Olihan siinä neuvoja miten pidentää hermoja ja paikkoja jonne soittaa kun hätä iskee. Mutta ne kaksi äitiä, jotka siinä kertoi omaa tarinaansa, eivät kumpikaan menneet Sen  Rajan yli.

Edelleenkään, en ihannoi väkivaltaa. Mutta uskon, että jollekin jolla on jo käsi lipsahtanut tai lipsahtamassa, olisi hyvä kuulla että sitä käy muillekin, eikä lasta heti olla ottamassa pois. Nyt pahimmat kriisit Vauvan jutussa oli "minulla oli kamalia ajatuksia lapsestani" ja "ajattelin että nyt tämä lapsi lentää seinään, mutta onneksi tämä jäi ajatuksen tasolle". Jokainen, joka on ajatellut joskus että tekisi mieli lyödä lasta, lukee nyt tota artikkelia ja tuntee epäonnistuneensa. "Ei niillä varmaan oikeasti niin kamalia ajatuksia ollut kuin mulla". Vauva-lehti, jotain munaa kiitos. Kirjoittakaa se auki: mitä ne kamalat ajatukset oli? Nyt tämä saattoi olla karhunpalvelus niille, joilla uupumus on viemässä järjestä voiton.

Toivottavasti ne äidit lukee Kaksplussaa, koska siellä sentään uskalletaan:  

"Kerran minäkin lyön Valtteria. Olen ottanut kymmeniä ellen satoja kertoja kopin sängystä jousen lailla singahtavasta pojasta, joka toistaa innoissaan samaa kaavaa. Sillä kerralla, joka katkaisee sietokykyni viimeisen säikeen, kumautan lasta nyrkillä reiteen. Yhtä hyvin olisin voinut lyödä sänkyä, jolla hän makaa vastaan haratessaan. Kadun loppuikäni, että en tehnyt niin."

Veikkaan että nuo muutamat rivit voi olla aika merkityksellisiä monellekin äidille. Ja kun kerran vertailemaan aloin, molemmissa lehdissä oli myös kätevästi juttu purjehduslomasta lasten kanssa. Katsotaanpas! Näyte (ulkomuistista, lehti on jo hävinnyt varmaan samaan jemmaan telkkarin kaukosäätimen kanssa) Vauva-lehdestä, artikkelisarjasta "Kellon ympäri", jonka fani tunnetusti olen: 

"3.30. Markus herää. Ville palauttaa pojan sänkyynsä ja unet jatkuu rauhallisena. 
6.40. Koko perhe herää hyväntuulisena."

Seriously? Kuka tätä uskoo? Kuka muka herää hyväntuulisena tohon aikaan, herättyään jo kerran, ja vielä kokonaine perhe? Veneestä?? 

Kaksplussa toisaalta sai minut taas puolelleen tutun ja aidon kuuloisella tarinalla: 

"Johannes keinuu kalpeana, kunnes oksentaa. Anna yrjöää kaaressa pillimehut ja rusinat. Vuoraan lattiaa talouspaperilla.
.....
"Väsymyksestä levotonta Johannesta uhataan venekarkkien takavarikoimisella, jos hän ei hiljenisi edes merisään ajaksi."

Siis raivostumista, uhkailua, väsyneitä äitejä? Taitaa mennä lehtitilaukset vaihtoon.

Sain postissa ilmaisen mainosnumeron Kaksplussaa. Aika samaa höttöä kuin Vauva, mutta muutama iloinen yllätys. Tai oikeastaan yksi; siellä s...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

9 kommenttia :

 1. Kiitos loistavasta blogistasi! Olin itsekin ajatellut realistisemman äitiysblogin aloittamista mutta nyt ei tarvitse koska voin lukea tätä :D! Itselläni on myös lapset pienellä ikäerolla (1v ja 2,5v nyt) ja kuulostaa hyvin tutulta monet kirjoituksesi.

  Vauvalehti saa aina verenpaineen nousemaan; kaikki on niin ihqua ja äidit täydellisiä. Itse en ole vaan olen juuri sellainen äiti joka on myös tukistanut esikoista väsyneenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistä blogi pystyyn kuule vaan, tänne mahtuu :) Iso kiitos itsellesi, ennen kaikkea siitä että uskallat sanoa ääneen tukistaneesi.

   Poista
 2. Mua ärsytti aina kaksplussassa ne jutut joiden faktat perustui niiden keskustelupalstaan (joka vasta saakin verenpaineen nousemaan..) :), eli 20% äideistä on sitä mieltä että/10% äideistä on tätä mieltä että. Ei voi olla kovin faktaperäistä jos otanta on kotoisin keskustelupalstalta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Lisäksi ärsytti myös taitto ja moni muu asia mutta kun se tärkein oli kuitenkin paremmassa jamassa...täytyy vielä harkita :)

   Poista
  2. Mua ärsytti kans ne rumat piirretyt kirjoittajien naamakuvat.

   Poista
  3. Ne on kyllä ihan todella rumia ne kuvat. En pysty ymmärtämään miksi ne sellaisia käyttää!!

   Poista
  4. Amen! samoin kuin se jonkun kakaran tekemä fontti. Hyi.

   Poista
 3. Onko se niin vaikeeta uskoa,etteivät kaikki väsyneinä halua lyödä lapsiaan...Uskomatonta,että kaikkien pitäisi tuntea tietynlaisia negatiivisia ajatuksia.Mä ainakin pidän Vauva-lehdestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole mitenkään vaikea uskoa. Mutta jos kirjoitetaan artikkeli siitä, miten pinna menee, pitäisi myös uskaltaa sanoa se pahin skenaario ääneen.

   Vähän niin kuin jos kirjoittaisi artikkelin herkkujen ahmimisesta ja kirjoittaja mainostaisi syöneensä viikon aikana yhden pullan.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.