Riittävän hyvä äiti

torstai 3. toukokuuta 2012 Valeäiti 4 Kommenttia

Ykkösen 1,5v neuvola lähestyy, ja sehän tarkoittaa meidän elämän avaamista sosiaalitantoille. Ennen neuvolaa tuli täyttää kaksi lomaketta: se iänkaikkinen päihdeaudit (eihän kukaan täytä sitä ihan rehellisesti, eihän?) Mutta lisäksi perheen elämäntilannetta kartoittava kysely. Täti ohjeisti täyttämään sen yhdessä puolison kanssa, tarkoituksena kuulemma lähinnä olla keskusteluväline puolison kanssa. 

Pyörittelin sisäisesti silmiäni, otin lapun kiltisti ja mietin että voi hyvänen aika, tää on taas näitä järkyttäviä "miltä sinusta tuntuu" -lippulappuja, joille jo perhevalmennuksessa kikateltiin. Liekö hormonit, unenpuute vai mikä, mutta tällä(kin) kertaa jouduin nielemään ennakkoluuloni ja toteamaan että lappuhan oli vallan hyvä.

Siellä oli ihan oikeasti hyviä kysymyksiä (tai väittämiä), joita en ollut välttämättä tullut ajatelleeksi. Kuten "perheellämme on huumorintajua". En ollut tajunnut olla siitä erityisen tyytyväinen. Lomakkeen aiheista oli sittenkin ihan hyvä puhua puolison kanssa. Lätyskän läpikäymisestä tuli jopa jotenkin vähän parempi fiilis omasta vanhemmuudesta ja parisuhteesta, kelasin että aika hyvinhän meillä menee.

Suosikkiväittämä ylitse muiden kuului: "Tunnen olevani riittävän hyvä vanhempi". Vastasin "Täysin samaa mieltä", ja tunsin taas sen sisäisen rauhan laskeutuvan. Hitto vie, olenhan mä. En aina hyvä, en ainakaan täydellinen, en edes keskiverto (koska se antaisi ymmärtää että on olemassa myös jokin standarditäydellisyys), vaan riittävä.

Riittävän hyvää päivää teille kaikille, ei sen aina tarvitse olla paras mahdollinen!

Ykkösen 1,5v neuvola lähestyy, ja sehän tarkoittaa meidän elämän avaamista sosiaalitantoille. Ennen neuvolaa tuli täyttää kaksi lomaketta: s...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

4 kommenttia :

 1. Ei me olla tollasta lappua saatu. Tai en ainakaan muista, että oltais vastailtu tollaseen. Toki mä oon ollut "vähän" väsynyt ja "vähän" hormonipöllyssä, joten omaan muistiini en välttämättä luottais ;D

  Ehkä nuo kyselyt vähän vaihtelee, kun meiltä täti kyseli sellasen pitkän lomakkeen, jossa oli muun muassa koulutustaustat, vitamiinien syönti ja päihteitten käyttö. En muista, että siinä olis kyselty mitään psykologisia asioita.

  Ja joo. Perhevalmennuksessa oli kyllä sellasia hauskoja lappuja, joille aluks pyörittelin silmiäni. Mutta sitten kun mies oli kirjoittanut omiin lappuihinsa, että mistä hän tykkää musta eniten, niin tippahan siinä tuli silmään. (Syytän jälleen hormoneja!)

  Joten kiitos ja kumarrus neuvolan lapuille! Osa niistä on ihan hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) voi siis olla ettei tätä ole aina ollut, tai ole joka kunnassa, tai sitten voi olla että olet tämän(kin) suloisesti unohtanut.

   On ne laput hyviä, musta on kivaa että tarjotaan joku keskusteluväylä kunnankin puolesta. Voihan se aina olla, ettei ole ketään muuta kelle puhua, joten neuvolatäti on oikein hvyä siihen.

   Itse en kyllä halua käydä meidän avioliiton asioita meidnä neuvolatädin kanssa läpi, toivottavasti ei tarviikaan..

   Poista
  2. Joo en mäkään oikein nää itteeni juttelemassa avioliittoasioista neuvolantädin kanssa :D

   Pehmenin kuitenkin jossain vaiheessa niin paljon (varmaan sillon, kun mies kirjotti sitä lappua), että päästin neuvolantädit käymään meillä kotona tekemään vauvan ensimmäisen neuvolatarkastuksen. Alunperin olin päättänyt, että meillehän ne ei tuu, mutta sitten kun oltiin oltu viikko sairaalassa, niin en halunnut lähteä heti kotiinpäästyä minnekään.

   Ja meillä oli sillon mukava (mua nuorempi) täti, joka ei kyttäillyt nurkkia. Joten oli ihan kiva, että tarjottiin tuo kotikäyntivaihtoehto. (Kukaan muuten, joka tuntee mut irl ei uskois, että mä sanon MITÄÄN myönteistä neuvolasta! Mutta lyötyipähän kaksi asiaa, kun oikein kaivoi :) )

   Poista
  3. Neuvola on ihan hyvä paikka, musta on jees että tarjotaan joku tukiverkosto kaupunginkin puolesta. Ei kaikille ole äitiä / anoppia jolle soittaa paniikissa kun vauva huutaa ja kakkaa on jo seinilläkin.

   Silläkin varauksella että meidän neuvolatäti on aivan kuusta revityn hullu. Tai vaan sosiaalisesti taidoton. Yritin vaihtaa pois, mutta ei onnistunut. Sen jälkeen ei olekaan ollut kovin kiusallista siellä käydä...

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.