KikaKikaRiehuuPoks vei sosedieetille

maanantai 20. helmikuuta 2017 Valeäiti 10 Kommenttia

Neljä vuotta sitten kreasin soundtrackin lapsiperheen elämään. Siellä oli mm. klassikot "Voisitsä nalk nalk", "Tiskikonetango" ja edelleen ajankohtainen "KikaKikaRiehuuPoks".

KikaKikaRiehuuPoks kertoo niistä illan viimeisistä minuuteista ennen kuin rakkaat pienet talipäät saadaan tainnutettua unten maille. Talipäät siksi että ne vikat minuutit on pelkkää ääliötä alusta loppuun. Silloin riehutaan koko päivän edestä.

Juostaan taloa ympäri, painitaan siskon kanssa, leikitään hevosta. Kyllä te tiedätte.

Niinä minuutteina on arvioni mukaan 361% todennäköisempää sattua jokin tapaturma. Ensin on niin hiton hauskaa ja meno on kuin Lintsillä neljän hattaran jälkeen ja sitten pamahtaa. Veri lentää, lapset huutaa, aikuiset soittaa terveysneuvontaan, jokin esine menee rikki.

Kika, kika, riehuu, POKS.

Kokemukseni mukaan tapaturman riski nousee vielä 113 prosenttiyksikköä korkeammaksi aikuisten sängyn lähellä. Sängynpäätyyn on eräänkin pojan otsan nahat jätetty, ja nyt Ykkösen hampaat.

Oli ilta Mukkilassa, oli kotiinlähdön aika. Oli ensin neljä kertaa kika kika nyt lopetatte ton riehumisen ja lähdetään kotiin ja sitten viidennen leikin kohdalla tuli kika kika riehuu poks.

Ykkösen suu kohtasi sängynpäädyn puisen riman. Parinkymmenen minuutin veren sylkemisen jälkeen saatiin turvonnut leuka omistajineen autoon särkylääkkeen kanssa nukkumaan. Mihinkään ei kuulemma sattunut paljon, mutta puhua se ei halunnut ja yksi hammas tuntui oudolta.

Perillä kotona kannettiin nukkuva lapsi sängylle ja katsottiin kunnolla suuhun. Muistatteko ne varoituskyltit ala-asteelta, joissa näytettiin miten jo yksi lyönti kasvoille voi tehdä vahinkoa? Siltä se sen suu näytti alarivistään.

Puettiinkin nukkuva neiti sitten samantien takaisin ulkovaatteisiin Lastenklinikkareissua varten.

Tuomio on toistaiseksi se että se verinen ienlettu repsottanee pari päivää kunnes kutistuu pois, ja että hampaiden saaman damagen näkee sitten vasta joskus. Sillä aikaa syödään pehmeitä ruokia, nostellaan ienpeittoa hampaiden pesun tieltä ja jätetään temppukoulut väliin.

...

Ensimmäinen älä nyt hei temppuile siellä sängyn luona kuultiin muuten alle tunti hammaslääkärikäynnin jälkeen. Hän yritti toistaa eilistä temppuaan, kun ei viimeksi ihan onnistunut.

Voi rakas talipääni.

Neljä vuotta sitten kreasin soundtrackin lapsiperheen elämään. Siellä oli mm. klassikot "Voisitsä nalk nalk", "Tiskikonetan...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

10 kommenttia :

 1. Ounouh!! Pikaisia paranemisia.
  Mutta eihän ne tietenkään koskaan opi. Eihän me aikuisetkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paraneminen on oikein hyvässä vaiheessa, toivotaan ettei pidempiä jälkiä jäänyt! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep, mutta nyt on kaikki jo aika hyvin :)

   Poista
 3. Se iltavilli on just tuota. Ja kaikista tapaturmista inhoan eniten näitä suuhun sattuvia. Mua niin yököttää jos tuntee, että hammas liikkuu. Mikään haava ei ole niin paha. Viime viikolla hampaiden pesu meni juoksuksi. Voi kuinka monta kertaa on sanottu, että hammasharjojen kanssa ei juosta. Niinpä yksi harja tökkäsi silmään. Onneksi ei tullut vaurioita, vain tahnan aiheuttamaa kirvelyä. Kilahdin ihan täysin. "Olenko koskaan sanonut, että harjojen kanssa ei juosta? OLENKO?!!!" Ei ehkä ois tarvinnut noin pahasti. *häpeää*. Mutta pikaista paranemista pienelle toipilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä niin olisin tehnyt ton saman! Just siitä huolesta tulee aina isoin suuttuminen kun ärsyttää ettei estänyt sitä tapahtumaa itse. Toipilas kiittää ja voi jo aika hyvin! :)

   Poista
 4. Meillä meni viime jouluna 4-vuotiaan hampaat portaissa, vaikkei se just sillä hetkellä edes riehunut. Suru oli suuri, kaikki pelästyttiin ja se look oli tosiaan kuin jostain kauhuelokuvasta veren valuessa. Mutta nyt se on jo hieno tarina, jota kerrotaan kaikille :) Onneksi meni maitohampaat, ja tajusinkin oikeastaan vasta silloin miten kätevä tuo kahden hampaiden systeemi on. Saisi ehkä tulla vasta vähän myöhemmin ne rautahampaat, ehkä joskus aikuisuuden kynnyksellä, koska veikkaan ettei lapset opi olemaan reihumatta vielä teini-iässäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäkin tuskailin, että miksi oi miksi nää on tälläsiä aikaisia hammastyyppjeä! Ykkösellähän on jo koko eka vaihdunta käynyt. Eka maitohammas tipahti 4v ja nyt 6v kohdilla vika. Eli kaikki etuhampaat on jo rautahampaita :(

   Poista
 5. Voi ei voi ei voi ei... Suomessa on onneksi ihan huippu hammashoito ja jos omista ei tule mitään niin keinohampaita saa ja ne näyttää ihan aidolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon jo luvannu et saa vaikka pinkin hampaan jos tarvii :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.