Rakkaus, joka voittaa kesäsäänkin

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016 Valeäiti 8 Kommenttia

Kyllä ovat ajat muuttuneet.

Ollaan juuri tuhlattu tunteja ja satasia Lahden Karistossa, ostaen kaikkea huppareista vesi-ilmapalloihin ja uusiin pannuihin. Auto on niin täynnä kamaa, että takarenkaat tekevät koslaan sporttisen ilmeen. Kaikkea aivan turhaa ja siten täysin tarpeellista. Kuten nyt vaikkapa ne 200 vesi-ilmapalloa. Matkalla katson sääennusteita. Espoo: 20. Turku: 20. Milano: 29. Iitti: 16. On pilvistä tai sateista, ainakin lauantaihin asti.

Renkaat rahisevat lopulta mökin pihassa vasta iltapäivällä. Tuulisella, kylmällä ja harmaalla säällä. Auto pysähtyy leikkimökin taakse ja näen miten ilmassa parveilee..jotain. Kyllä, ne on hyttysiä. Kymmenittäin. Vilkaisen pimeää mökkiä hiljenneessä autossa ja kysyn puolitosissani Insinööriltä että jatkettaisiinko vaan suoraan matkaa jonnekin muualle? Jos vaikka Turkuun?

"Käydään nyt katsomassa miten kylmä siellä on", Insinööri vastaa ja astumme autosta ulos. Ei siinä mene kuin muutama minuutti. Katson hetken järveä ja avaan mökin oven. Sisällä odottaa crocsit sievässä rivissä ja vastamaalattu yläkerta portaineen. Pöydällä nököttää se ihana kannu, jonka olemassa olo aina unohdan ja se kahdenkympin radio, josta ei edellenkään kuulu oikein mikään kanava. Varpaat muuttuvat pikkuhiljaa valkoisiksi mökin säilömästä viileydestä.

Lapset kiljuvat jo leikkimökissä onnessaan, muumilimut kädessä. Minä heitän villasukat jalkaan, kameran käteen ja kaljan pakkaseen. Me täältä mihinkään lähdetä - Käplis on paras!

Entä ne muuttuneet ajat? No, tämä lähes sama tilanne koettiin kuusi vuotta sitten. Silloin seisoin Heinäveden mökin pihalla keskellä heinäkuuta kuoritakki päällä sateessa hytisten, hyttysiä huitoen. Tajusin että täällä on +14 ja jossain muualla +24. Lähdimme seuraavana aamulla seitsemältä ajamaan kohti aurinkoa (Käpälämäkeä). Olen aikuistunut eli jämähtänyt. Nyt hyttysetkään eivät saa mua täältä pois!

Kyllä ovat ajat muuttuneet. Ollaan juuri tuhlattu tunteja ja satasia Lahden Karistossa, ostaen kaikkea huppareista vesi-ilmapalloihin ja u...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Mökkeilyä on hengittämistä!!
  (Ihana huppari)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on! Vaatii just sitä ettei hommat oo ihan niin tip Top. Kiitos, huppari suoraan alesta sirossa koossa XL.

   Poista
 2. Voitko vääntää rautalangasta? Onko teidän mökki Heinävedellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeiii siellä oli toinen sukulaisten mökki jolla silloin hengailin. Ja posotettiin sieltä tänne Iittiin jossa Käpälämäki sijaitsee :) ei mikään ihme että oli sekavaa!

   Poista
 3. No minä jo mietin että onpa teillä pitkä mökkimatka... :D Iitti onkin jo inhimillisemmän matkan päässä :) Täälä yksi uskollinen lukija Heinäveden naapurimaakunnasta ilmottautuu :)

  VastaaPoista
 4. Iitti. Iitti. IITTI! Joo olen pieneltä paikalta kotoisin, kun pelkkä paikkakunnan mainitseminen saa kiinnostumaan. Ja nyt tuli mökki-ikävä ja kotikoti-ikävä, koska kesä on vaan jotenkin vähän enemmän kesä Iitissä kuin täällä Helsingin kivikaupungissa. Hyttysistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ymmärrän! Hyttysiinkin jotenkin vähän ajan myötä tottuu ja Iitti nyt on jo nimenä sympaattinen!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.