Isoa hupia isolla rahalla

maanantai 11. heinäkuuta 2016 Valeäiti 23 Kommenttia


"Joskus kun on tolla tavalla paha mieli, eikä osaa oikein kertoa mikä vaivaa, se johtuu väsymyksestä. Silloin väsynyt keho laittaa mielen näkemään kaiken ihan mustana, vaikka oikeasti ei ole mitään vialla. Niin että kultaseni, usko kun lupaan: Jos nyt vaan nukahdat niin huomenna on ihan varmasti parempi mieli". 
Jos olisin fiksu, kuuntelisin nyt tyttärelleni juuri antamaa neuvoa. Mene nainen nukkumaan äläkä marise internetiin. Mutta kun. Kun Iittiin oli kerääntynyt kaikki Suomen pilvet samaan aikaan kun jokainen muu ihminen maan päällä laittoi someen ihania kesäkuvia ja sitä saatanan ruisrockia. Kun meidän koti on täynnä hiekkaa kun vasta (viikko sitten) siivosin. Kun täällä on niin kuuma. Okei, kaikki saattaa johtua myös siitä että sisällä on liian kuuma. Kun Ykkönen putosi uuden vastasaadun (blogisaadun) bOblesin päältä ja itki sen jälkeen vartin vaikkei mihinkään sattunut. Kun maanpohjamittari ei ollutkaan tsekannut koko tonttia. Kun en ole saanut blogia edes auki moneen päivään. Kun kamat haisee mökiltä (homeelta). Kun kahdeksan vuotta harkittu, vihdoin alesta sadepäissään ostettu huppari menikin kuivuriin ja nyt sekin on saatana pilalla. Kun seuraavat kahdeksan vuotta menen siis hupparissa, joka näyttää kahdestakin kohtaa pimpiltä. Kun nukutin lapsia kesken hyvän pakkausflown ja nyt en enää jaksa tehdä sitä loppuun. Kun on koko huominenkin sitten pilalla.
Ja ennen kaikkea, kun menin ja käytin Lintsillä turhaan 47€. Ai miksi, kysytte? Samaa kysyn minäkin. Katsokaas kun Lintsi otti ja muutti vähän hinnoittelujaan tuossa pari vuotta sitten. Muutos oli tavallaan hieno: alueelle pääsee nyt ilmaiseksi ja lapsille on peräti 10 (viime vuonna oli 11, eikö?) ilmaista laitetta. Osaan pääsee jonkun pituinen ilmaiseksi itsenään, joskus maksavan aikuisen kanssa tai toisinpäin, osaan pääsee ilmaiseksi-ilmaiseksi ja mark my words: osaan ei salettiin pääse kukaan vaikka mitä maksaisi.

Tuijotettiin (=kinasteltiin tulkintaeroista) Insinöörin kanssa kilpaa lappua, jossa tämä kaikki oli hieroglyfein selitetty. Oli senttirajoja, oli aikuisen kanssa menemistä, oli maksutonta ja maksullista, sisäänpääsyä vuoropäivin, ilmaista lemmikkikanin seurassa ja maksullista jos sinulla on vihreät housut. Tai jotain. Ota noista nyt selvä.

Todellisuus tämän kaiken välillä on seuraava (säästän teitä omalta selvitystyöltä): Lintsiltä löytyy kivat ilmaiset laitteet noin kolmevuotiaalle. 100-104 -senttiselle. Neljä- ja viisivuotiaille oikeastaan ainoa kiva ilmainen laite on Merirosvolaiva, ja sitähän sitten sahattiinkin. Loput kivannäköiset laitteet oli sillä tavalla sopivasti ripoteltu ilmaisten KotKotien (oikeasti, minkä ikäinen _haluaa_ siihen?) väliin, jotta lapset osaavat varmasti harjoitella pettymystä pihien vanhempiensa kanssa riittävästi. Mennään tuohon! Ei rakas, sinulla ei riitä siihen pituus. Mennään äiti tuohon! Ei rakas, minulla ei riitä siihen maksuhalu.

Seuraavalla kerralla on jo varmasti edessä se kamalin: täyshintaiset rannekkeet kaikille (156€), josta sitten tietysti hyödynnetään vain se Merirosvolaiva ja ehkä Vekkula. Nyt mentiin siis ilman ja lapsethan oli täysin fine asian kanssa, ne on opetettu pettymään. Päivän positiivisin yllätys Hattarakoulu (7€ per sokerinenä, hinnassa hieman hattaraa) ehkä myös vähän purki pettymystä. Se ylimääräinen 47€ johtui tästä: minä hoidin lippujen ostamisen. Seisoin lippujonossa hätääntyneenä ympäriltäni etsien, kännykkääni räpläten, muiden kyllästynyt odottelu takanani kuumotellen: missä täällä luki ne hinnat? Eikun ne laitteet? Pituusrajat? Mistä mä nyt voin tietää kannattaako meid... Hei, otettaisiin yksi aikuisten ranneke*.

Ja niin minä läiskäisin Insinöörin käteen 39€ silkkaa hyväntekeväisyyttä, koska muistin että niin lapset pääsee johonkin laitteisiin kuitenkin ilmaiseksi. Ei. Se on se Tykkimäen sekava politiikka se. Viimeiset kahdeksan euroa syntyi siitä ilosta, että keksin haluta kuitenkin siihen Kingiin kiljumaan, ja sain pulittaa vielä 8€ omasta minuutin ilostani. Insinööri meni perässä varmaan säälistä. Se maksoi 39€ minuutin ilosta.

Pari vinkkiä Lintsi: Jonoihin samat tiedot kuin lippuluukulle. Hieroglyfeistä maalaisjärkeen. Minirannekkeet takaisin heti. Ilmaista viinaa vanhemmille.

Ah. Kyllä tuntui hyvältä tämä avautuminen. Minusta, ei varmaan teistä. Vähän samalla tavalla kuin Lintsistä varmaan kyllä tuntui tänään hyvältä.


* Yritin toki kysyä. Ystävällinen lipunmyyjä osasi kertoa totuuden ihan yhtä tyhjentävästi: no se riippuu vähän laitteesta. 

"Joskus kun on tolla tavalla paha mieli, eikä osaa oikein kertoa mikä vaivaa, se johtuu väsymyksestä. Silloin väsynyt keho laittaa...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

23 kommenttia :

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Niin samaistun sun mielentilaan! Tällaisten 6- ja 3-vuotiaiden kanssa kun ei koskaan tiedä, mihin laitteeseen ne uskaltaa mennä. Ja sitten ne pirun pituusrajat, niin ja juu ilman aikuista vain aikuisen kanssa, blaah. Erityisherkkä esikoinen ei juuri uskalla mihinkään, vaikka vähän niinkun haluais ja pituus riittäis. Kuopus haluis ja varmaan uskaltaiskin kaikkiin, mut jäbä on joku 93 cm, joten ei juuri pääse mihinkään. Sit kaikki raivoaa vuorollaan jostain. Huoh! Ehkä seuraavaks mennään, kun ne on teini-ikäisiä. Paitsi huomenna ehkä Lintsille ja keväällä Särkkis toteutui juuri näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no just toi. Kun sitten jos ottaa ja ostaa niin joku ei uskallakaan mennä ja toiseen ei voi ilman aikuista mennä...haluaisin vaan silmät kiinni antaa satasen ja sillä koko perhe sisään ja karkeilla kyllästyteyiksi.

   Poista
 3. Se mesta on ihan pystyryöstö. Vietiin ipana ja sen serkkutyttö. Ostettiin kaikille rannekkeet. Sitten menin siihen mielentilaan, jossa laskin käytyjä laitteita, jotta saadaan per-laite -hinta mahdollisimman alas. Yhdessä vaiheessa ilmoitin tytöille, että nyt reippaasti seuraavaan jonoon, ei tänne hauskaa ole tultu pitämään.

  Ja KotKottiin _haluaa_ kaksivuotias. T. Nimim. Muistan kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että mua naurattaa toi hinta-per-laite laskelma, voin samaistua :D :D

   Poista
 4. Särkänniemi on vielä pahempi. Siellä osa alueesta on aidattu niin, että sinne pääsee aikuinen vain rannekkeella. Meillä toinen aikuinen osti rannekkeen, voitte kuvitella logistiikan. Akvaariot ja planetaariot hinta-laatu-suhteeltaan kiskontaa, ei kannata mennä. En sano enempää, mutta ihan heti ei mennä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, ehkä ei sitten sinnekään tarvitse vielä tänä kesänä..

   Poista
 5. Mä kompensoin nelivuotiaani (yli 100cm tänä kesänä, viime kesänä alle) kanssa tulevia kalliita vuosia, että me vietetään tänä kesänä ilmaisia lintsipäiviä (kyllä 0 euroa, otan pirhana omat eväät ja lintsin palveluista käytetään ilmaisia vessoja ;)). Tänä kesänä ilmaislaitteet joihin mennään ilman aikuista on nii-in hienoja lapsesta, että tästä ilosta otan kaiken irti (koska ehkä ensi vuonna on jo myöhäistä ja prkl rannekkeet kutsuvat). Joo ja halusi se kerran siihen kot-kottiin, mutta siinä hienointa oli jonottaa siinä kauhutalon noiden vieressä...

  Tänään ois vuorossa Särkänniemi...jossa ei käsittääkseni ole mitään ilmaiseksi yli 100cm pitkälle...argh...tulen niin kaipaamaan lintsiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että enpä kaivannut Lintsiä. Särkänniemeen meni 45 euroa (iltarannekkeet budjettimatkailijalle: aikuinen ja 100-120cm lapsi), epävakainen sää takasi ettei jonoja ollut ja kerettiin vajaassa 2h käydä 14/9 ajelua (lapsi 105cm/minä joka ei päässyt alle 140cm laitteisiin). Mutta siis viikinkilaiva on mun huvipuistorakkaus ja ne on Särkänniemessä niin kreisejä, että 100cm lapsi pääsee aikuisen kanssa siihen, joten siellä me kiljuttiin sit lapsen kanssa (joka on muutamat reissut harjoitellut lintsin ilmaisessa mini-viikinkilaivassa joka on siitä parasta ikinä...until now). Argh, ja mikä on tietty niin kreisiä, on että Lintsillä lapsi ei pääse siihen laivaan vaan joutuu kasvamaan 15cm...joten harkitsen hiukkasen toista iltareissua Särkänniemeen ;)

   Poista
  2. Kummatkin kuulostaa aika hankalalta kyllä pienten lasten kanssa. Tykkimäki on tavallaan ihan jees: Ostaa rehellisen rannekkeen ja pääsee aika moneen laitteeseen.

   Poista
 6. Oh dear. Ens kerralla about samalla rahalla Powerparkiin Pohojanmaalle? Suomen siistein - monessa mielessä - huvipuisto! Tsekkaa vaikka http://eioototta.fi/yksisilmainen-raportti-powerparkista/.

  VastaaPoista
 7. Meillä on nykyään just tää rannekkeet kaikille -pakko, kun lapset pääsee jo vaikka mihin laitteisiin, muttei niitä esim. Vekkulaan voi oikein vielä kahdestaan päästää. Sattumalta just sinä päivänä kun oltiin muutenkin meinattu mennä (juhannusta edeltävä torstai) olikin joku Rolle-päivä ja kaksi ranneketta yhden hinnalla. Vaikkei 78€ oo sekään mitään ilmaista, niin ei ihan ryöstöä.
  8- ja 5-vuotiaat pojat haluaa edelleen joka kerta KotKotiin. :)

  VastaaPoista
 8. Meidän 5- ja 7-vuotiaat olivat viime kesänä ihan tyytyväisiä Lintsin ilmaislaitteisiin. Eikä niiden pituusrajoissa ole mun mielestä mitään epäselvää. Aikuinen voi mennä mukaan kaikkiin mihin ei ole liian pitkä. Kot kotissa käytiin myös, ainakin kahdesti, ahtauduttiin koko perhe siihen kärryyn. (ja ylämäessä toivottiin ettei kärry kippaa selälleen :D). Mun mielestä ilmaislaitteissa on hyvä valikoima, on karuselliä, törmäilyautoa, merirosvolaivaa yms. Niissä saa kulumaan monta tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan niissä, mutta monta kivaa jää kyllä vielä välistäkin. Pituusrajoissa ei epäselvää olekaan, mutta hinnoittelu vaatii tuijottelua = pääseekö lapsi tähän ilmaiseksi. Tai sitten mä vaan toimin eri logiikalla kuin LIntsi.

   Poista
 9. Kaksi päivää juuri takana Särkänniemeä. Plussana veturi-kortti jolla saa toisen päivän samaan hintaan mutta..lapsi 122cm nautti ja meni kaikkiin mihin vaan pituuden mukaan pääsi myös kera aikuisen ( meillä kaikilla ranneke kun toinen päivä tuli kaupanpäälle) Mutta kuopus 108 cm olis menny kanssa mutta pituuseroa 120cm taitaa jäädä haaveeksi vielä ensivuonnaiin..vauhtimatoon ja majakkaan sekä troikaan oli tyytyminen. Oli ok kun tiedettiin juttu valmiiksi mutta harmitusta pienimmältä silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylä näissä väistämättä harmia pienille tulee, minkäs mahdat jos ei pituus riitä tai vanhempien lompakko ei veny. Sit vaan kirkkistä pihalla!

   Poista
 10. Mä oon kanssa harkinnut Lintsiä tänä vuonna, mutta katellaan nyt... :D Lapset on 6v. ja melkein neljä, vielä voitaisiin selvitä ilmaislaitteilla. Tai sitten ei. Mutta kaipaan huvipuistoihin sitä mahdollisuutta että lapsen käteen voisi laittaa myös aikuisen rannekkeen, jolloin kaikki aikuiset voisivat vuorollaan käydä lapsen mukana niissä mihin ei ilmankaan pääse. Toimisi tietynlaisilla kokoonpanoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan selviätte jos ette ole ennen käynyt!

   Poista
 11. Mä luotan siihen, että selvitään vielä tämä vuosi ilmaislaitteilla. Vaikka laps perkele meni kasvamaan sen verran että pääsee jo kai vuoristorataankin (missä välissä ja kenenhän luvalla, kysynpähän vain...siis meni kasvamaan, ei siitä vuoristoradasta mitään). Ollaan joka vuosi päästy pariksi tunniksi rälläämään ilmaiseksi, yleensä vuokranantajan tai Helsingin Kaupungin piikkiin, mutta tänä vuonna ei oo tullut vielä kutsuja! Damn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kans joskus noita ilmaispäiviä, ei oo hetkeen näkyny!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.