Hyviä ja huonoja uutisia

keskiviikko 11. toukokuuta 2016 Valeäiti 8 Kommenttia

Kävin tänään ortopedillä kuulemassa toisen mielipiteen edellisen, aika tylsän mielipiteen lisäksi. Loistavia uutisia: selkää ei kuulemma "missään nimessä" kannata leikata! Jee! Lekuri näytti mulle neljä pumppaavaa liikettä, joilla selän saa sellaiseen kuntoon, jonka avulla voin tehdä hänen mukaansa taas ihan mitä vaan. Siis pelata korista, tanssia ja nostaa lapset syliin. Eivät nyt ihan tulleet tärkeysjärjestyksessä, mutta hemmetin siistiä joka tapauksessa.

Mieletön uutinen ja käynti kaiken kaikkiaan. Nopeasti ja liikaa puhuva kokeneemman koulukunnan herra selitti mulle (hermo)juurta jaksain, mitä selässä oli pielessä. Lyhyesti: nesteet loppu ja hiusverisuonet kuolleet. Välilevy räjähtänyt ja sen seurauksena kaikki syvät lihakset aivan jäätävässä krampissa. Hoito keskittyykin nyt siihen, että krampit vapautetaan ja hiussuonet kasvatetaan uudestaan pumppaamaan verta mestoille. Välilevy kuivunee siinä samassa syssyssä itsekseen, eikä se ole suurin huoli. Suurin huoli on se, että hermojuuri on pinteessä ja välilevyt painuneet, eli jalkoihin, selkään tai oikeastaan minnekään ei ole mennyt tarpeeksi happea vuosiin. Meikällä on siis kirjaimellisesti happi loppu. Lihakset oli niin pitkälle yläselkäänkin överijuntturassa, että alan epäillä aika monen muunkin asian johtuvan tästä rintakivuista rytmihäiriöihin (ja mustiin silmänalusiin?).

Sitten niihin huonoihin puoliin. Kuntoutus on ihan perkeleen hidasta ja kärsivällisyyttä vaativaa hommaa. Ilmankos, jos pitää uusia verisuonia kasvattaa. Homman pitäisi pelittää 6-8 kk aikana, jos olen kiltti tyttö. Siis todella, todella kiltti. Lääkäri ohjeisti kirjaimellisesti näin:

"Teet näitä neljää liikettä aina 2 x 50 toistoa, kymmenen kertaa päivässä hamaan tulevaisuuteen." 

Hetkinen, mitä? Lyhyt matikkani laski tästä yhteen 4000 toistoa per päivä. NELJÄHELVETINTUHATTA??? Olkoonkin, että ne 50 toistoa mahdutetaan 30 sekuntiin, tämä ynnää silti 40 minuuttia per päivä rytkyttämistä selällä maaten. Luulekohan se lääkäri, että meidän toimistossa on ihan normaalia heittää selälleen ja alkaa tverkkaa alle sekunnin tahdilla? Vai onko tässä tarkoitus tehdä näitä juttuja päivätyökseni?

Vetäisin tänään ekat tuhannet liikkeet ja löysin toisen pienen ongelman se ilmeisen ajanpuutteen lisäksi. Jos äiti-ihmisen laittaa tekemään sentin kokoista liikettä selällään illalla, voi käydä köpelösti. Voi ehkä vähän silmä lurpahtaa.

No, nyt olen taas hereillä ja seuraavat tuhat liikettä odottavat. Te voitte siirtyä Snäppiin ja katsoa kun ekonomi @FoxyKettunen yrittää laskea tuhansia ja sitten se nukahtaa laskemisen stressistä, ks. kuvat.


Kävin tänään ortopedillä kuulemassa toisen mielipiteen edellisen, aika tylsän mielipiteen lisäksi. Loistavia uutisia: selkää ei kuulemma &qu...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Tsemppiä tosi tosi paljon! Sit on huippua kun vihdoin homma alkaa helpottaa ja sen huomaa olossaan :) Mulla ei ole ollut noin huono tilanne, ja olen silti ollut ihan per****en kipeä, joten voin vain kuvitella sun tilanteen. Mutta niin, liike on lääke :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. loistava toi liike on lääke, täytyy muistaa! jo nyt kyllä tuntuu huomaavan ihan näiden päivän ensimmäisen kuuden kierroksen jälkeen että väliläl niiden aikana tuntuu siltä kuin verta menisikin taas jonnekin. Toivottavasti huomaa nopeasti oikeasti tuloksia että jatkaa tätä, muuten on ihan liian iso rasti mullle!

   Poista
 2. Mä olen huomannut, että jos äiti-ihmisen laittaa lattialle pötkölleen tekemään selkätreeniä, niin siinä ei pitkälle pääse ennen kuin päällä hyppii/kiehnää/istuu sellainen pikku-ihminen... :) Tsemppiä treeniin! Se on ihana tunne kun huomaa, että se treeni tosiaan toimii ja kipu helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, totta :D Nää on kyllä ehkä jo niin tottuneita varomaan selkää että jos kerran sanoo tiukasti eivät varmaan tule päälle. Ehkä :)

   Poista
 3. Tsemppiä!! Sulla on mieletön blogi. :) Oon seurannut hiljasena lukijana pitkään blogias, mutta ny aattelin ryhdistäytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana Eeva, kiva kun tulit kaapista :D

   Poista
 4. Mimmosista liikkeestä on kyse? Miks mulle ei oo kerrottu, että sinne tarvitaan happea?!? Mä oon varmaan käyny taas konitohtoreilla... ja hoito on sen mukaista. Mun päivittäinen jumppa sisältää vain syvien lihasten voimistamista, vaikka koko aika sanon, että lihakset on jumissa.... blaah. Help me sis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoij kuulostaa siltä että sunkin pitäisi mennä Petterin hoidettavaksi! (Olisko se ollu petter pippinsköld tms se hoitava lääkäri). Liikkeet on tosi pieniä enkä ole ihan itekään vielä varma teenkö niitä oikein, mutta ainakin tuntuvat jo nyt auttavan. Ekassa liikutetaan lantiota ihan pienesti selällä maaten "leukaa kohti" (polvet koukussa), tokassa maataan selällään ja jännitetään pakaroita :) eli pumppaavaa jännitys - rentoutus meininkiä. Kolmannessa otetaan polvet syliin / rintaan, käsillä polvien takaa kiinni ja sitten kantapäät + lantio tekee pientä sivuttaisliikettä. Vikassa istutaan, kädet rinnalla ja heilutetaan hartioita syvien selkälihasten voimin. Mahdottomia selittää mutta ehkä me tehdään tosiaan tästä se kuvasarja selityksineen vielä insinöörin avustuksella :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.