Neljäplus in the making

torstai 14. huhtikuuta 2016 Valeäiti 17 Kommenttia

Kävin eilen Kakkosen kanssa neuvolassa. Itse käynti oli oikein mahtava, nelivuotias kellotti 105,5cm Peppi Pitkätossun pituustaulukkoon ja selitti tohkeissaan kaiken Robinista. Sillä aikaa kun "reipas ja asiallinen Kakkonen" heitteli palloa, leikkasi paperia (vasurilla?!) ja testasi näköään huoneessa ilman äitiä, minä keskityin neuvolan loistavaan lehtitarjontaan.

Hylkäsin ensimmäisen vastaantulleen lehden, sillä kesän 2013 jutut eivät tuntuneet järin ajankohtaiselta. Tartuin Kaksplussaan, jonka muistelin olevan melko laajan aihepiirin kamaa ja siten ehkä ihan kiinnostava. En kuitenkaan ikinä avannut lehteä, koska jo pelkkä kansi sai mut aika lailla hykertelemään onnesta:


Kuinka paljon voikaan olla jo elettyä, unohtunutta elämää yhdessä kannessa? Purkkiruokailua, imetystä, taaperoita - kaikkea sitä mitä meidän elämästä on jo korvattu ruuhkavuosilla (seksiotsikkoa en kommentoi). Kummallisesti tunne oli valtavan hieno, helpottava. Että huh mitä kaikkea ollaankaan jo selätetty ja onneksi ei olla enää tässä vaiheessa. Että jos lehden mukaisia uteluita meille päin suuntautuu, uskallan tässä nyt sanoa että Kolmosta ei ole tulossa. (Tosin syömissäni pillereissä on jostain syystä italiaksi viikonpäivien lyhenteet, joten ilman kielikurssia voi käydä hassustikin. Ai niin paitsi se sek...)

Kröhöm, asiaan. Kannen otsikoita tavatessani mietin, että tähän meidän elämänvaiheeseen ei taida oikein minulle sopivia lehtiä olla. Meidän perhe -lehti on jotenkin...liian perhe, ja Kidd.O on ehkä vähän liian lifestyle. Miksei voisi olla vaan uutta Kaksplussaa? Se oli pitkään mun lemppareita - käytännöllinen, jokseenkin realistinen ja aina pääosin ajankohtainen. Entä jos Kaksplus tekisi mulle uuden sisarlehden Neljäplus? Tämäkin kansi voisi olla ihan erilainen, otsikoina voisi silloin olla mm:
Nämä asiat lapsi opettaa sinulle
Kun stressi meni överiksi: "Ilman lapsia en olisi romahtanut - enkä selviytynyt"
6 x ahdistavat piirustusvaatimukset - näin piirrät Elsan ja Annan
Parhaat bilevaatteet treffeille
Sekundaarinen rahattomuus - utelut toisesta autosta satuttavat
Mitä tehdä, jos kukaan ei halua koskaan seksiä?
Nyt syödään parsakaalia! 18 keinoa: näin huijaat vaihtoehtoja ranskiksille
Ja kannessa onnellinen mutsi viinilasi kädessä kesämökin laiturilla, auringosta nauttien. Ostaisin.

Toisaalta jos asiaa nyt ihan tarkkaan mietin, niin ehkä tätä lapsiperhe-elämää tulee elettyä jo ihan riittävästi oman perheen ja blogien kautta. Ehkä panostan lehtiasioissa siis jatkossakin aikuisten juttuihin. Tiedättehän, kuvia kauniista villakangastakeista, joita ei voisi ikinä tarhaan viedä; reseptejä, joita en koskaan osaisi tehdä eikä kukaan suostuisi syömään; matkoja, joihin meillä ei ole varaa; harrastuksia, joihin ei ole aikaa. Vertaistuki on niin 2013, tänä vuonna keskitytään kateellisina haaveilemaan muiden elämästä.

Kävin eilen Kakkosen kanssa neuvolassa. Itse käynti oli oikein mahtava, nelivuotias kellotti 105,5cm Peppi Pitkätossun pituustaulukkoon ja s...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

17 kommenttia :

 1. :D Neljäplussan tilaajaksi ryhtymistä odotellessa. Nyt mennään vielä vietävän tiukasti Kaksplussan aihepiireissä. Huh, helpottaakohan tämä oikeesti koskaan?
  Terv. 2v ja 7kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes, kerrankin voin tehdä jonkun ihmisen onnelliseksi: Helpottaa! ja ihan tosi, tosi pian! Meillä käännekohta oli noin 8kk, jolloin ohitettiin ns. lasagne rajapyykki: pystyin tekemään lassen vaikka molemmat lapset oli hereillä. Siitä sitten matka oli vain ylöspäin. Kun nuorempi täyttää 1v, elämä jo selkeästi voiton puolella ja kaksivuotispäivän jälkeen alkaa melkein puhdas palkintojen napsiminen! KEstä kestä, kyllä sä sinne pääset :)

   Poista
  2. KIITOS tästä! <3 Ajattelen sua aina välillä kun puen meidän kakkosen teidän Kakkosen vanhoihin vaatteisiin. Silloin taannoin sun kotikirpparilta niitä hain. :D

   Poista
  3. Ai mahtavaa! Se oli hauska päivä ja oli tosi kiva jutella :) Toivottavasti vaatteet on pelittäny ja ihan oikeasti helpottaa :)

   Poista
 2. Mä haluun neljäplus lehden. Ajankohtainen artikkeli: halpa kotimaan kesälomareissu mikä ei oo kämänen ja kukaan ei marise.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tossa onkin jo vähän paikkaa tutkivalle journalismillle.

   Poista
 3. Mä haluun neljäplus lehden. Ajankohtainen artikkeli: halpa kotimaan kesälomareissu mikä ei oo kämänen ja kukaan ei marise.

  VastaaPoista
 4. Ostaisin ja keksisin otsikoita "Kääk, siellä se menee ulkona ilman Minua" "Läksyt, kuinka jaksat (vanhempana) hermoja menettämättä" "Lapseni kuuntelee kantria, kuinka selviän". Viimeinen on kauhuskenaario, johon voisin valmistautua jo 4+ vaiheessa!
  Ilmottaudun jo valmiiksi kirjavinkkaajaksi, kun lehti pistetään painoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, sä voisit pitää siellä sellaista lukupiiriä! Pitäiskö laittaa pystyyn??

   Poista
 5. Moikka. Ajattelin tuossa taannoin, et vitsi on ihanaa kun lapset on jo näin isoja (5 ja 7). Voi jopa matkustaa lasten kanssa kolmisin!! Ei purkkiruokaa, ei rattaita... tauotta pulisevat ja yleensä reippaat mukelot. Ja, joo kyllä voisin tilaa sen 4+-lehden. Sen parsakaali-vinkin vois laittaa joka numeroon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sit me enää tarvitaan se parsakaalivinkki :D ja vastaukseksi ei kelpaa "totutin lapset siihen alusta asti" ;)

   Poista
 6. Miten ois: "Elämää ilman parsakaalia - maailma on täynnä muutakin vihreetä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai "kun mikään vihreä ei kelpaa - näin maalaat parsakaalin pastan väriseksi!"

   Poista
 7. Aamen! :D Samaa lehteä odotellessa. Lisäaiheita artikkeleihin:
  - Suomi-räpin ABC sekä kuinka selität lapsille Sannin uusimman hitin sanoitukset
  - Miksi karkkinäpistys ei ole ihailtavaa sekä muita alaikäisten rikollisten rötöksiä
  - Näin teet näppärästi sushia ja muita lapsesi vaatimia ruokia
  - Sinkkuäidin kuumat tinder-treffivinkit.

  Joko soitetaan julkaisijoille? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nää on mahtavia! :D :D Pitäisköhän sinkkuäideille olla oma app..."Kinder"? :D

   Poista
 8. Oih ja kiitos. Taas naureskelen täällä ääneen.. Kiitos Paula ja Valeäiti =)

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.