Tunnustuksia keittiöstä (ja Maggi Mix arvonta)

torstai 31. maaliskuuta 2016 Valeäiti 20 Kommenttia


Yhteistyössä Suomen Blogimedia ja Maggi Mix



Pitkästä aikaa blogin nimen mukaisesti tunnustuksia iloksenne! Hetki sitten hipaisin toki vähän aihetta, kun paljastin teille osan kaaoksestamme. Nyt on vuorossa ruoanlaitto.

Tunnustus: Olen aika paska tekemään ruokaa. Ylläri. Olen ihan keskivertoleipuri, mutta ruoanlaitossa en vaan loista. Lämpö on aina liian kovalla ja "mausta maun mukaan" saa mut lähinnä raivon partaan. Vähän kuin olisi ompeluohjeessa "ompele maun mukaan". No en tietenkään myöskään ompele mitään, jos sitä nyt mietit.

Tunnustus: Mulla on käytössä kolme raaka-ainetta. Jauheliha-juustokumina-valkosipuli-pasta. Tai sitten korianteri-kana-chili-kookosmaito. Kaikki ruoat on näistä kahdesta jokin variaatio. Joskus jauheliha on esimerkiksi kanan jauheliha, oh wau! Exhibit A: viimeisin keskustelu Insinöörin ruoanlaittovuoron jälkeen:
“Mitä ruokaa te teitte?”
“Spagetti bolognesea”
“Aivan, tietysti. Teetkö muuten ikinä mitään muuta ruokaa?”
“En, enkä halua.”
Tunnustus: Kerran tein ruokaa niinkin, että hyvä ystävän ja kokkikateuteni Galith opasti whatsappissa vaihe vaiheelta, minä kuvia lähettäen ja hän ystävällisesti neuvoen. Kuka olisi arvannut, että valkosipuli laitetaan kuorineen uuniin tai että myskijostain (en vieläkään tiedä mikä raaka-aineeni nimi oli) pitää ensin ottaa kamaa ulos? Hyvää tuli silti, kun oli kärsivällinen opettaja.

Tunnustus: Luulen tästä kaikesta huolimatta olevan oman elämäni Martha Stewart. Haluan ruokkia lapset terveellisesti, halvalla, maukkaasti ja tuosta noin vaan näppärästi. Jokaisella, siis ihan jokaisella kauppareissulla kuvittelen tästedes tekeväni niin. Sitruunat lentää sitten viikkoa myöhemmin bioon homehtuneina. Lisäksi haaveilen rakentavani iiiiison keittiön, jossa sitten voin kokkailla ja leipoa ja käyttää hienoa uunia sopivalla korkeudella ja maustaa kastikkeita ja...ja ja. Jotain todellisuutta nyt peliin kiitos. Minä lämmitän kamaa mikrossa ja paistan jauhelihaa. Sitten vielä teen joskus senkin harhaisen päätöksen, että kutsun ihmisiä kylään syömään! V I R H E. Kolmen viikon stressi, neljän tunnin urakka, kahden päivän siivous ja siinä välissä oli tarjolla kylmät tapakset ja makaronilaatikko.

Tähän liittyvä Tunnustus: Jos meille tulee syömään, kannattaa varautua hommiin. 

Tunnustus: Helppo on vaikeaa. Tiedättekö, mitkä kolme ruokaa aina saavat nimikkeen "maailman helpoin ruoka?" Makaronilaatikko, nakkikastike ja perunamuusi. Laatikon opin tekemään noin 54 toiston jälkeen, aina keittokirjan kanssa. Nakkikastike tunnetaan meillä edelleen nimellä se vitun-kama-joka-lentää-joka-kerta-roskiin ja muusia käytetään tapetin alla.

Tunnustus: Mulla on salaisia aseita. Tottakai Wolt, liemikuutiot, nakit ja pinaattiletut (kenellä ei?), mutta myös valmiiksi maustetut tomaattikastikkeet ja nyt viimeisimpänä ilona Maggi Mix:in tuoteperhe. Yhteistyö, joka ikään kuin löysi kohteensa. Nämä vaatimattomasti itseään piilottelevat pussukat kätkevät sisäänsä melkein valmiita, terveellisiä ruokia. Minun tehtäväni oli ruskistaa kanan jauheliha ja keittää perunat (nämä sentään osaan), ja lisätä pussin sisältö lihaan veden kanssa. Ja voitteko uskoa, näiden jälkeen olin kuulkaa valmistanut perinteistä jauhelihakastiketta! Kastiketta! Joka maistui joltain muulta kuin Juustokuminalta! Hyvältä! Ja toinen juttu: Saman tuoteperheen Lasagnen ansiosta ruokin kunnialla monta monta lasta ja niiden äidit yllätysdinnerillä! Minä! Pääsin melkein loppuun asti kunnialla huijauksestani läpi, kunnes Kakkonen suolasi kertomalla että tämä Lasagne tehtiin pussista. Se muuten myös kertoi että meillä syödään kaupan pinaattilettuja ja että meillä ei tarvitse pestä käsiä. Vain osa oli vähän totta, voitte päättää mikä osa.

Kuvat todistavat, että näillä eväillä myös minä onnistuin tekemään ravitsevaa, hyvänmakuista ja kauniin näköistä ruokaa alle puolessa tunnissa, aineksilla, jotka meiltä löytyy aina. Erityisesti jauhelihakastike menee meillä pysyvään käyttöön, sillä se mahdollistaa myös pastan pahimman kilpailijan (perunan) helpon käytön ja on maultaan mukavan vaihteleva meidän huippukeittiössä. Sydänmerkityssä safkassa suolaakin oli vain 0,7% valmiissa jauhelihakastikkeessa, joka on ihan bonus kun tältä kokilta yllättäen saattaa joskus vähän lirahtaa. Tiedäthän, jos et osaa maustaa, suolaa.

Niin helppo huijaus, että melkein hävettää. Ei hävetä. 


Virallinen valvoja.

Look! Behold! Valmis ruoka!

Sitten ilouutisia. Jos sullakin on sellaisia päiviä, joissa asiakas on valittanut väärin hoidetusta projektista (tiesittehän muuten että yllättävän usein asiakas on, kuuluisaa sananlaskua uhmaten, itseasiassa väärässä?), tarhaan on unohtunut viedä VaSu lomake allekirjoitettuna, hiusten pesuun ei ollutkaan aamulla aikaa ja pinaattiletutkin ovat vain etäinen haave, minä saatan antaa sulle pelastuksen. Kerro kommenttiboksissa omat keittiötunnustuksesi, ja mikä Maggi Mix -tuotteista eniten kiinnostaisi pelastajan roolissa: Perinteinen jauhelihakastike, Chili con carne, Uunilohi, Makkarakastike, Lihapulla, Spagettikastike vai Lasagne. Maggi arpoo vastanneiden kesken Maggi tuotepaketin. Arvonta on voimassa sunnuntaihin 3.4. asti. 



Lasagnen ainekset. Levyt messiin ja se on siinä.


Ei muuta kuin hyvää ruokahalua ja arvontaonnea, meikä lähtee nyt lihapullatöihin.

Yhteistyössä Suomen Blogimedia ja Maggi Mix Pitkästä aikaa blogin nimen mukaisesti tunnustuksia iloksenne! Hetki sitten hipaisin t...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

20 kommenttia :

  1. Tunnustus ei ole kummoinen, mutta tykkään syödä hyvin mutta en jaksaisi millään perehtyä ruoan laittoon! Osaan jopa laittaa sitä ja ohjeesta mitä vain. Ei vaan huvittaisi!!! Kadehdin niitä ruokahifistelijöitä jotka tilailee ruokalehtiä ja jopa laittaa niistä ruokaa, sekä käy kaupoilla ja hankkii kaikkia ihania ruoka-aineita josta jaksavat taikoa kaikkea ihanaa. Mä voin kyllä tulla syömään!

    Spagettikastike sopisi, vaikkakin kaikki on jees!

    VastaaPoista
  2. Osaan tehdä vain makaroonilaatikkoa. Niin ja hernaria - purkista tietty.
    Kakara ei varmaan tunnistaisi muuta kuin makaroonit ellei isänsä tekisi meillä ruokaa.
    Koska vihaan ruuanlaittoa, juuri noista mainitsemistasi syistä, voin ihan hyvin syödä pelkkiä nuudeleita ja makarooneja tilanteen vaatiessa vaikka viikon putkeen kunhan ei tarvitse tehdä mitään. Onneksi on ravintoloita.

    VastaaPoista
  3. Uunilohi kuulostaa herkulta! Itsehän olen surkea kokki ja miehen harteille jää usein ruoanlaitto. Se sähläyksen määrä mitä keittiössä saan aikaan on jotain kamalaa. Nyt olen miehen innostamana tosin opetellut muutamia helppoja reseptejä ja esim uunijuureksien teko sujuu jo kuin tanssi :D Nää puolivalmisteet on hyviä taitavammellekin kokille etenkin kiireisinä päivinä :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Lasagnea aion koittaa!
    Tunnustus ja vinkki: jos et osaa maustaa, koita seuraavaa: vajaa 1tl merisuolaa, n. 1/2tl mustapippuria (jauhettua) ja vajaa 1tl aromisuolaa. Käy ihan mihin ruokaan vaan! :D

    VastaaPoista
  5. Hei jes, samaistun! Tosin välillä tsemppaannun yrittämään ja välillä oikein päätän, että NYT musta tulee superkokki. Jonain päivänä sitten... Siihen asti Maggi-pusseille olisi käyttöä. Tunnustuksena kerrottakoon, että laitoin viikonloppuna ensimmäistä kertaa uunilohta ihan itse. Olipa vaikeaa. ;D Suosittelen sullekin, hetkessä huippukokiksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi hei, onnea, valikoiduit voittajaksi! :) Laitahan viestiä valeaidin @ gmail . com niin yhytän Maggin ihmiset sinun kimppuusi :)

      Poista
  6. Inspis ei oikein aina iske tuohon ruuanlaittoon ja silloin kutsutaan apuun Maggi.
    Spagettikastike vie voiton.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Inspis ei oikein aina iske tuohon ruuanlaittoon ja silloin kutsutaan apuun Maggi.
    Spagettikastike vie voiton.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Eniten kiinnostaa se, missä on vähiten paprikaa. Kun sitä on kaikessa. Ja minä olen allerginen. Ei mulla muuta. :)

    VastaaPoista
  9. Ja se tunnustus: ruokaa osaan tehdä mutta kukaan perheenjäsenistä ei tykkää. Tai ei tykkää ennen kuin on pakotettu maistamaan. Makaroonilaatikon kanssa olen luovuttanut, koska Saarioisen mutsit tekee nii paljon parempaa. Pöh.

    VastaaPoista
  10. Eniten kiinnostaa se, missä on vähiten paprikaa. Kun sitä on kaikessa. Ja minä olen allerginen. Ei mulla muuta. :)

    VastaaPoista
  11. Tunnustan, että laitan aina samoja ruokia. Makaronilaatikkoa on turhan usein ruokana. Perinteinen jauhelihakastike kiinnostaisi vaihtoehdoista eniten.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  12. Mukana ollaan ja eniten kiinnostaa perinteinen jauhelihakastike. Keittiötunnustukseni on se, että itse tekemäni leipä saa kerta toisensa jälkeen kehut ja taitojani ylistetään. Jep, pataleivän tekoonhan ei vaadita juuri muuta kuin se pata.

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  13. Tunnustan: Parhaan milanolaisen risoton valmistamiseen tarvitsen pari kanaliemikuutiota. Koska nykyisen kotikaupunkimme kaupoista kuutioita ei loydy eika olemattomilla ranskalaisilla kaupunkiparveikkeillamme sallita kanankasvatusta, ajattelin kayttaa viimeisen oljenkorren. Jos arpaonni suosii, toivon seuraavaan milanonkoneeseen kanaliemikuutioita..😊

    VastaaPoista
  14. Noo mä teen perunamuusin pussista! Kiinnostais tuo lasagne!
    laura_liimatainen@msn.com

    VastaaPoista
  15. Tunnustus: lasten lempiruoka on pestopasta. Johtuiskohan siitä, että tarvii vain keittää pasta ja lusikoida valmis pesto päälle, joten on aika usein ns. viiden ruokana ;) Meillä jo se jauhelihakastike olis vaihtelua :D

    VastaaPoista
  16. Tunnustus: unohdan usein salaatin kokonaan. �� sitten saatan viime hetkellä kun ruoka on jo lautasilla pilkkoa pari kurkkusiivua lautasille "salaatiksi"...

    Noista maggi-jutuista haluaisin kokeilla lasagnea! En ole sitä koskaan itse valmistanut kun kahden erillisen kastikkeen valmistaminen on olevinaan niin vaikeeta... Ja kaupan valmismikrolasaget on plääh. Ravintolasta saa hyvää mutta ei oo ihan jokapäivänen huvi kun on niin kallista.

    Ida

    VastaaPoista
  17. Tykkään laittaa ruokaa, mutta joskus on yksi niistä päivistä jolloin evästä on saatava helposti ja nopeasti. Että eläköön arjen pelastajat!
    Nina
    ippenpippen72@suomi24.fi

    VastaaPoista
  18. Tunnustuksia: jos marketissa on lihaperunasoselaatikko tarjouksessa, todellakin ostetaan. Viimeks tais mennä överiksi, kun lapset(kin) jo kyllästyivät, että taasko tätä. :D
    Lasagne olis lempiruokaa, mutta kastikkeiden vääntäminen ei ole lempipuuhaa. Maggia en oo kokeillut - vielä!

    VastaaPoista
  19. Voi, kun osaisin tehdä lihapullia! Olis jotain, mistä lapset tykkäsi aina. Siis tuo lihapulla-seos kiinnostaa;)

    Mari

    VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.