Vintti-vinkki

lauantai 2. tammikuuta 2016 Valeäiti 5 Kommenttia

Tämän ihanan, päättymättömän, puoliksi varastetun joululomamme aikana tehtiin sentään yksi kylttyyritekökin. Kävimme Kansallismuseon Vintissä.

Ja sehän oli ihan mesta paikka! Voi vahvasti suositella. Yleisnäyttelyt oli aika perusmuseokamaa, tunkkaista hajua ja aika paljon meteliä seitsemästä katiskasta (anteeksi), mutta ehkä ihan jepa (tylsille) aikuisille. Lapset otti aina yhden katseen per huone ja pyysi "mennään jo sinne vintille."

Hyvä veto. Vintillä lapset pääsi ratsastamaan, kokoamaan tiiliseinää, harjoittelemaan tehdastyötä, tsekkaamaan vanhan koulun ja punnitsemaan muovileipiä kaupassa. Me aikuiset päästiin käyttämään kangaspuita noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja oltiin ihan ihmeissämme senkin vanhan pyörän ajamisen taidoista. Olisin voinut tehdä vaikka kolme mattoa! Mutta sitten ne rasittavat pienet lapset tuli ja vinkui että niidenkin pitäisi päästä.Vintti on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 12-16, pääsyliput aikuisilta 8€ (ääskortilla) ja lapset ilmaiset. Rakennus on kaunis ja meneminen esteetöntä, joten menehän!

Ihan yksi pieni negatiivinen huomio vain. Suomen Kansallismuseo esittelee historiana minun kouluaikaani. En voi. Edes. Aagh.

Tämän ihanan, päättymättömän, puoliksi varastetun joululomamme aikana tehtiin sentään yksi kylttyyritekökin. Kävimme Kansallismuseon Vintiss...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

5 kommenttia :

 1. Oh shit. Onko 80-luku jo "ennenvanhaan"? Mut kuultu on tämäkin: "äiti, oliko silloin kun sinä olit lapsi, autoja?" Ei kulta pieni, ihan hevospelillä. Vähän kuin koiramäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin muuten, että saatoit tarkoittaa 90-lukua?! Mutta tarkoittaisko se sit sitä että olen aloittanut opinpolkuni esihistoriallisellaaikakaudella?!

   Poista
  2. Hahaha, olen tosi pahoillani sun Koiramäkilapsuudesta :D :D Mä olen ollut koulussa siis odotas nyt...-89 alkaen,eli joo 90-luvusta enemmin kyse :) Mutta meillä oli kirjoituskoneet ja kangaspuut siellä, liitutaulujen ja pulpettien vieressä. Tehtaassa en sentään ollut töissä :)

   Poista
 2. Mulla oli hei valinnaisena yläasteella -rumpujen pärinää- konekirjoitus!!! En ehkä kestä edes itse. Ihan kyllä tulevasti 90-luvun loppupuolella tämä. Tehtaassa mä olin töissä vasta 2000-luvulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin. Mut oon kyllä aivan perhanan nopea tolla tietokoneella sit nykyään :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.