Pullohengittelyä ja Ugi

torstai 7. tammikuuta 2016 Valeäiti 12 Kommenttia

Kävin lääkärissä kuulemassa että olen luulosairas. No okei, ihan sairassairas, mutta ainakaan (vielä) ei ole keuhkoputkentulehdusta. Lääkärillä oli ihan kivasti empatiaa ja liuta hyviä vinkkejä: lepäile, syö sinkkiä, suihkuta sitä nenäänkin, ota multivitamiineja, syö hunajaa, ja hengittele pulloon.

Say what? Mihin pulloon? Hänelläpä oli oikein printti antaa mukaan. Että tommonen, hae apteekista:


Apteekkari katsoi paperia kuin niin sanottua halpaa makkaraa. Että tuossa näyttäisi olevan pullo, jossa on vettä. Ei meillä sellaisia ole. Että voithan sä tehdä sellaisen vaikka koton...tai siis, ei meillä ainakaan tollasia ole.

Minä siinä sitten miettimään että mitäs nyt. Kun keino vaikutti kuitenkin ihan nohevalta, mutta kun ei meillä kyllä taida mitään pulloa olla. Pohdittuani asiaa vielä kotona hetken aikaa ankarasti, Buranan ja sinkin voimalla, keksin sen."Mittaa 8-10cm lasiin. Yleensä 24cm on sopiva määrä"There, I solves it.


***
Sitten Tammihaasteeseen!

Tänään vuorossa on miespuolinen hahmo, koska Ugilla on tänään synttärit. Ugille, eli nyt 64-vuotiaalle isälleni, tahdon sanoa, että olet mahtava tyyppi, aina takuuvarma viihdyttäjä lapsille ja muullekin kansalle. Olet empaattinen ja liikuttavan huolissasi minun pienestä yskästä, vaikka toisaalta luotat minuun ja uskot että selviän aina kaikesta. Niin minäkin uskon, koska olette opettaneet niin. Olen lisäksi oppinut sulta paljon tärkeitä asioita elämään, kuten ikuisen optimismin, rakentavan hotellivalittamisen taidon, miten tiilejä tehdään, että paska ei valu ylämäkeen sekä miten lapsi laitetaan illalla nk. unipakettiin. Tiedoksesi, että sitä vaaditaan meiltä nykyään joka ilta. Kaikesta tästä hyvästä annan jopa anteeksi sen, että näytän jo nyt ihan sinulta.

Hyvää syntymäpäivää "G eli isi :)" ja usko pois - olet sinäkin jo aika elari meidän nuorempien silmissä!

Kävin lääkärissä kuulemassa että olen luulosairas. No okei, ihan sairassairas, mutta ainakaan (vielä) ei ole keuhkoputkentulehdusta. Lääkäri...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

12 kommenttia :

 1. Tuo pullokikka opetettiin sektioon tai muuhun leikkaukseen joutuville sellaisessa fysioterapia tms. ryhmässä Naikkarilla. Meitä oli siellä joukko leikkaukseen menijöitä ja kaikille jaettiin pullot ja pillit. Aika hölmistyneitä oli katseet. :D Ois ehkä ollut parempi vastaanotto tolla sun versiolla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan varmasti! Pahempiin sairauksiin voisi sitten upgradeaa suoraan vaikka viskiin tai rommiin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No unipaketti! :D Peitto tungetaan selällään makaavan lapsen alle tiukasti, siis selän alle. Tehdään ikään kuin nafti makuupussi :) Oleellista on että homma on "erittäin työlästä" ja se tehdään tarkasti, lisäksi peiton jalkopää pitää vielä taittaa kantapäiden alle jotta paketti on täydellinen.

   Poista
 3. Meillä on tuota pullojuttua harrastettu jo vuosia, äitini fysioterapian ammattilaisena jostain oppinu..avaa kai keuhkorakkuloita tai jotain..Mutta meneekö muka miehelle läpi, että vaan puhaltelet pulloon ;D

  VastaaPoista
 4. Nerokas homma. Kai kuitenkin mittasit viiniä, että voit sisäänhengittäessä imaista samalla?

  VastaaPoista
 5. Unipaketti! Haa! Mulle on myös oma isä sen lanseerannut. Loistava konsepti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Mieletön turvallisuuden tunne ja tulee sellainen huolehdittu olo :) Ihanaa, miksei kukaan enää tee sitä mulle?

   Poista
 6. Keuhkokuumeessa sairaalassa tyrkättiin avuksi just tuollainen pullo. Idea ehkä oli ehkä myös vähän se, että puhaltaessa pillin kautta ulospäin, tuli vähän eri tavalla käyttäettyä lihaksia. En kyllä muista, tai en ollu ihan niin hyvässä hapessa että ois jäämy kamalasti ohjeet mieleen. Siinä mielessä tietysti kiva, kun sun versiossa on tosi paljon ohkasempi pilli - treeni tehostuu. Eka mietin kyllä, että kaks pilliä ei ehkä ois tossa kohdin paha. Muistan vaan miten kamala yskäkohtaus siitä puhaltelusta seurasi...
  t. Aya

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oikeassa elämässä lisäsin vielä toisen pillin koska yhdellä tuntui että hyperventiloi pikkuhiljaa :D Mulle tää ei jotenkin tehonnut kauhean hyvin, mutta Insinöörille tuntui toimivan!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.