raikkaasti kaupallinen

keskiviikko 2. joulukuuta 2015 Valeäiti 26 KommenttiaHuomasitte varmasti. Ylälaitaan on ilmestynyt toinenkin musta raita, sekä elämää suurempi banneri. Eri kirjoitustenkin välissä niitä mainoksia vilahtelee. Olen siirtynyt tänään yksinäisestä kopistani Suomen Blogimedian hellään huomaan, aivan käsittämättömän hienojen blogien rinnalle.  Tästä päivästä eteenpäin blogissa on taas mainoksia ja (selkeästi merkittyjä) yhteistyökirjoituksia, jos minulle sopivia osuu kohdalle.

Arvaan, että blogin kaupallistaminen harmittaa joitakin lukijoita. Toki lukeminen on sujumpaa ilman välissä vilkahtelevia mainoksia (ja tällä hetkellä tilanne on mobiilissa aika katastrofaalinen, pahoittelen! Yritän korjata tilanteen jahka ehdin ja osaan) ja saatatte miettiä, laskeeko blogin laatu.

Minä uskon että päinvastoin. Laatu oli itseasiassa tähän päätökseen iso syy. Ollaan puhuttu mahdollisesta yhteistyöstä jo pitkään, ja koko sen ajan olen pohdiskellut myös Valeäidin kohtaloa ihan tosissani. Ei ole varmaan yllättävää, että blogi on tässä elämäntilanteessa välillä se vähän ylimääräinen lapsi, jonka leikittämiselle ei tunnu löytyvän aikaa. Tälläkin hetkellä istun lastenhuonen lattialla, juttelen lapsille hajamielisesti ja puhaltelen pölypalloja pois tieltä. Vaihtoehtoista tekemistäkin siis olisi. Mietinkin koko vuoden täysin tosissani koko touhun lopettamista, taas kerran. Sitten kuvaan astui SBM ja päätin tehdä toisinpäin: en lopeta, vaan lisään kaasua. Otan blogin takaisin elämäni tärkeät asiat - listalle, ja annan sille enemmän aikaa. Panostan ja tähtään korkeammalle. Muutan ulkonäön paremmaksi, kirjoitan useammin ja otan enemmän (parempia) kuvia. Tässä 35 blogin seurassa ei muuten kehtaisi ollakaan!

Mikään uusi asia tämä ei itseasiassa ole, möin sieluni jo kolme vuotta sitten, silloin erään affimainosverkoston kautta. Jätin kaupallisuuden kuitenkin pikkuhiljaa taka-alalle, koska mainosbannerit oli hieman epämääräisiä, homma vaati minulta itseltäni tosi paljon töitä, ja tulot oli siihen kaikkeen nähden tosi minimaalisia. Taisin saada noin 75€ kolmen kuukauden välein. Tällä kertaa kaikki on kuitenkin toisin. Suomen Blogimedia on alunperinkin perustettu sillä ajatuksella, että blogimainonta ei ole ihan parasta ykköslaatua. Sadun parin vuoden takaisesta kirjoituksesta saa hyvän käsityksen tilanteesta silloin, ja myös Suomen Blogimedian toimintaperiaatteista, jotka edelleen tänä päivänä pätevät.

Rahaa ei vieläkään ala virrata rekkakaupalla sisään, mutta kuitenkin sen verran että koen tämän harrastuksen jatkamisen astetta mielekkäämmäksi. Osin tämä on minulle myös vähän outo periaatekysymys: mun mielestä tehdyistä työtunneista ja korkealaatuisesta sisällöstä on ok saada rahaa. Älkää huoliko kuitenkaan, rahat ei ole niin suuria, että niiden takia houkuttelisi myydä sielunsa pikavippimainoksille (eikä sellaisia taitaisi tänne muutenkaan päätyä).

Minulle tärkeintä on edelleen täysi riippumattomuus, korkea laatu ja tarkka seula. Niinpä tänne asti valuvat yhteistyöt ovat tarkkaan valittuja, minulle luonnostaan sopivia ja ehdottoman selkeästi merkitty joka kerta. Ja tuovat iltatöistä vähän hilloa. Valeäiti lähtee nyt ihan uuteen nousuun, uudella innolla ja hyvällä taustatiimille. Oletteko messissä?


Huomasitte varmasti. Ylälaitaan on ilmestynyt toinenkin musta raita, sekä elämää suurempi banneri. Eri kirjoitustenkin välissä niitä ma...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

26 kommenttia :

 1. Vilpittömät onnittelut! Hienoa, että päädyit kaasupolken painamiseen jarruttamisen sijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa mukava saada positiivinen kommentti heti ekana :)

   Poista
 2. Ja tokana heti perään toinenkin thumbs up: hyvä päätös! On ihan oikeus ja kohtuus että saat kaikkien meidän viihdyttämisestä muutakin hyötyä kuin kirjoittamisen ilon. You go girl!

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä! Olen niin iloinen tästä kaasun lisäämisestä! Kirjoittaminen on ihan parasta ajatusten pyykinpesua ja mulle perjantainen kirjoituspäivä on jo hyvinvointitekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon, toi olis kyllä todella ihana skenaario. Täytyy miettiä miten kalenteriin saisi raivattua vakkarina kirjoitusaikaa...koska kirjoittaminen ON ihan parasta! Ja valokuvaaminen, siinäkin aion nyt parantua!

   Poista
 4. Onnea uudelle vaihteelle. Jään seuraamaan,

  VastaaPoista
 5. Jee! Onnea! Tääl ollaan valmiina lukemaan! :)

  VastaaPoista
 6. Anna palaa vaan! Oot hyvässä seurassa :)
  - Elisaini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä kyllä todella olen! Kiitos :)

   Poista
 7. Täällähän on vain positiivista 😀 Minäkin olen iloinen ettet lopeta vaan painat kaasua! Miten olis muuten osa-aikainen työ, esim 90% ja puoli pv vkossa omille proggiksille? Eikö olis aika lanseerata Suomessakin enemmän ja myös ylemmillä tasoilla (tiiminvetäjät ja ylöspäin)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ei kato ne negatiiviset kommentit tule tänne asti, jota tavallaan ihan arvostankin - uskon siihen että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ei tarvitse sanoa mitään :) Mutta yllättynyt olen minäkin! Nyt kun sanoit ton, niin mietin ihan samaa, varsinkin kun Katja yllä mainosti omaa nelipäiväistä työviikkoa. Olishan se nyt aika hiton ihanaa.

   Poista
 8. Onnea uudelle vaihteelle, hyvässä seurassa olet :)

  VastaaPoista
 9. Jee! Mä jäinkin piparikahvilan lauseenpuolikkaasta miettimään, että ymmärsinköhän nyt oikein. Hyvä siirto - ja oli jo aikakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) silloin ei tainnut olla vielä ihan varmoja juttuja niin en voinut innoissani selitellä ;)

   Poista
 10. Tää on niin parhautta! Hanne sö oot mun idoli uraäiti ja on ihanaa, että sä bloggaat nyt entistä enemmän. Jee!!! Jee!!!

  VastaaPoista
 11. Mä olen myös pelännyt, että pikkuhiljaa blogisi loppuu, kun sulla on niin paljon rautoja tulessa muutenkin. Mielestäni tää on siis tosi jees juttu! Hyvähyvä!

  VastaaPoista
 12. Todellakin mukana!

  Sä oot vaan niin rautanen nainen, ei voi ku ihailla täältä Tampereen suunnalta. Sulla on perhe, ura ja talonrakennusprojekti. Öööö, miten joku kykenee?? Ja silti sä tuotat ihan älyttömän hyvää sisältöä blogiin postaus toisensa jälkeen. Uskomatonta. Sä, Project Mama, Salamatkustaja, Lähiömutsi ja Puutalobaby; mun päivien pelastajat ja innoittajat. Kiitos huipusta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä kykenekään, siksihän mä sinne lataamolle aina välilä joudun! :D Tämä on kuitenkin voimaa antava juttu, vaikka aikaa viekin, siksi en aio luovuttaa vaan päinvastoin :) Kiitos ihanasta kommentista, tuli tästä tosi hyvä mieli! Ja aivan erinomainen blogimaku sulla ;)

   Poista
 13. Hyvä hullu-Hanne, en tosiaankaan tajua mistä revit ajan ja energian mutta sä oot hyvä tossa ja muistan miten Reimalla muija oli bisnesnenä pystyssä, että capitalize it! Ja tää ei ollut mikään vihervassarin vihamielinen kommentti vaan tällainen jee jee, jatka tälleen niin mulla on jotain luettavaa siellä Espanjassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se bisnesnenä muuten oli ihan oikeassa ;) Ja hei kato vaan omaas naamas, siellä sitä Näin Kolmen Lapsen ÄItinä matkustellaan ympäri maailmaa, opiskellaa ja tehdään kolmivuorotöitä JA blogataan! Et hullu oot ihan itse :) Pus <3

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.