Loppiaista odotellessa

maanantai 14. joulukuuta 2015 Valeäiti 14 Kommenttia


Ei herranpeppu sentään nämä joulunalusviikot yllättää joka kerta. Pyyhkäisee mennessään kuin märän rätin, joka on jäänyt tiskipöydälle haisemaan kun sitä ei ole muistettu huuhdella kunnolla. Siis tätä tekemisen määrää, ja ihan ilman mitään oikeita jouluvalmisteluita! Valmiisiin pöytiin ollaan menossa, helpoilla lahjoilla ja olemattomilla juhlavaatteilla.

Meta- ja oikean työn määrä on silti aivan kreisi. Mun päässä suorastaan suhisee kun mietin rikkinäisenä levynä kaikkia vielä edessä olevia asioita. Nyt jos koskaan on priorisoitava. Tämä toimikoon samalla meidän perhepalaverina, jota ei keritä pitämään. Insinööri, saat ruksia listalta asioita itsellesi!

Seuraavien 10 (kymmenen!!?? APUA!!!) päivän aikana tehtäviä asioita:
 • Kämpän kaaoksen taltuttaminen (poistetaan turhana listalta?)
 • Ruoan laittaminen (minimoidaan eineksillä, kohta syödään ihan riittävästi)
 • Urheilu (poistetaan turhana listalta?)
 • Kunnon yöunet (poistetaan turhana listalta?)
 • Tarhan aikuisten lahjojen paketointi (ostin ne eilen!)
 • Lahjojen ja tonttulakkien muistaminen mukaan joulujuhlapäivänä, huomenna. Huomenna, huomenna, huomenna.
 • Joulujuhlan muistaminen ja sinne ajoissa päätyminen. Neljältä, neljältä, neljältä.
 • Joululahjojen miettiminen kahdeksalle lapselle ja kahdelletoista aikuiselle. Ässä-arvat kaikille?
 • Niiden lahjojen ostaminen sadan tuhannen muun myöhäisen ääliön seassa (milloin?? Mistä? mitä?)
 • Verkosta tilattavien lahjojen tilaus ennen kuin on liian myöhäistä (eilen?) 
 • Joulukuusen roudaus himaan Insinöörin töistä
 • Joulukuusen koristelu
 • Neljän rikkimenneen pallon imurointi ja uusien valojen pikahaku Clasulta
 • Lahjojen paketointi (vaatii terästettyä glögiä)
 • (Teräksen ja glögin hommaaminen)
 • Neljän ison tarjouksen laatiminen ja esittely asiakkaalle
 • Töissä käyminen noin yleisesti
 • Pari joulu/hääpäiväillallista
 • Yhden ammattikirjan loppuunlukeminen
 • Yksi matka Tampereelle
 • Yksi matka Berliiniin
 • Yhden talon loppuun suunnittelu 
 • Yhden blogin hengissä pitäminen
 • Yhden-viiva-neljän toistaiseksi tuntemattoman taudin selättäminen
Huomannette että listalta on poistettu kaikki aivan ilmiselvät, kuten kainalokarvat, joulutunnelmointi ja ystävälliset sanat. Niiden aika on sitten ensi vuoden puolella. Huomannette myös, että pidän to do-listoista ja sitäkin enemmän nautin niiden kirjoittamisesta sen sijaan että esimerkiksi suorittaisin asioita siltä pois. Tässä meni ihan kiva tovi verkko-ostosaikaa.

Tuskin kuulette mitään minusta seuraavaan 10 päivään.

Ei herranpeppu sentään nämä joulunalusviikot yllättää joka kerta. Pyyhkäisee mennessään kuin märän rätin, joka on jäänyt tiskipöydälle ha...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

14 kommenttia :

 1. Sä oot johtaja-ainesta kun pidät noin tehokkaita ja konkreettisia listoja. Tykkään!
  Ja tsemppiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah, no kai niitä listoja on helppo tehdä mutta toteuttaminen vaikeampaa! :D

   Poista
 2. Muista pitkähihainen juhlamekko! ;)

  VastaaPoista
 3. tänä vuonna mä olin ensimmäistä kertaa ajoissa liikkeellä ja olin ostanut lähes kaikki joululahjat jo marraskuussa. nyt sukulahjat on jo olleet onnellisesti viikon maalla ja lähilahjat odottavat paketointia vaatehuoneessa, yksi on vielä matkahuollossa tulossa. mutta hankinta-ajankohdaksi näin vittumaisimpaan aikaan mä suosittelen sunnuntain 2-3 viimeistä tuntia (eli klo 18-21), silloin on kaupat kokemuksen mukaan oikeastaan jopa tyhjiä.

  wandis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans todennut ton monesti hyväksi ajaksi! Olin joskus töissä Stokkalla ja sieltä ton tempun opin. Samalla opin, ettei lasten kanssa ikinä, ikinä, ikinä mennä yhdessä leluosastolle ennen joulua. Shit.

   Poista
 4. Mä olen poistanut listalta myös säärikarvat ja luotan paksuihin sukkiiksiin juhla-asuna. Ja lasten luokalla on onneksi luotto vanhempiin niin alhaalla, että joulujuhla-asut piti toimittaa jo maanantaina torstaista juhlaa varten - mä kävin siis maanantaina juoksemassa kaupasta oikean väriset paidat ja kiikutin ne opettajalle vain vuorokauden myöhässä. Lahjat / tuliaiset Ranskaan hoidin ihmeteltävän kaukonäköisesti hulluilta päiviltä hamstratuilla Suomi-henkisillä suklaarasioilla - ehkä mulla joskus eläkkeellä on taas energiaa antaa lahjoja ajatuksella.

  Mä mietin, onko niissä kulttuureissa, joissa joulua ei vietetä, tällaista maailmanlopun tunnelmaa missään vaiheessa vuotta. Kesäloman alussa on tietysti aina jotain samaa, mutta kyllä joulukuu on ihan omassa sarjassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut toisaalta, olisko tämä mistään kotoisin jos tähän ei kuuluisi tätä maailmanlopun meininkiä? On se musta silti sen kaiken viiidentoista minuutin arvoista kun homma tuntuu mukavalta jouluaamuna :D

   Poista
 5. Meillä on jo monta vuotta ollut sopimus, että aikuisille ei osteta lahjoja, korkeintaan joku viinipullo+kukka-tyyppinen tuliainen niille sukulaisille, joiden luo menemme syömään jouluaattona ja -päivänä. Lasten lahjat ollaan koitettu kuitata jollain tarpeeseen tulevalla tai aineettomalla, esimerkiksi lahjakortti johonkin sisäliikuntapaikkaan ja lupaus ottaa lapsi meidän mukana sinne. Muuten ei THANK GOD tarvitse kokata jouluruokia tai kestitä ketään meillä, mutta aatonaattona on yleensä syöty päivälliseksi jotain spesiaalimpaa, ei siis makaroonilaatikkoa tai kasvissosekeittoa. Aika helpolla päästään, sanoisin.

  Viime vuonna tähän aikaan stressasin refluksivauvan ja sekopäisen uhmataaperon kanssa joulusiivouksen suorittamisesta ja hengissä pysymisestä puolentoista tunnin yöunilla. Jotenkin sain kaiken tehtyä, mutta hermoja se kiristi. Tänä vuonna heikot yöunet ovat yhä ongelma ja mies on yhä pitkät päivät töissä ja joka toisen viikon työmatkalla, mutta paljon rennommalta tuntuu, uuninkin sain kuurattua jo (eka kerta kahteen vuoteen, öh). Olen oppinut vihdoinkin jotain uuninpesua ja vessansiivousta lukuun ottamatta ottaa lapset mukaan siivoukseen, esikoinen saa pyyhkiä pölyjä ynnä muuta ja puolitoistavuotias vaikka katsoa YouTubesta Pikkukakkosen nimipäiväonnitteluvideoita (rakastaa niitä), ja kun jotain tekee joka päivä, ei tule sellaista yhdeksän tunnin siivousmaratonia suoritettavaksi. Eniten jännittää kuusi, saako se olla rauhassa vai pitääkö se ulkoistaa takapihan puolelle jo ekana päivänään.

  Tsemppiä härdelliin! Helppo se tässä siivoilla palasittain, kun ei ole itsellä vaativaa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunin pesu, apua. Laske vaan kuule sitä rimaa ihan suosiolla vielä :) Eikä tässä kato mitään, helppo se on valmistella joulua palasittain keskellä työtä kun ei siivoa :D

   Poista
 6. Vertaistukea: http://www.lily.fi/blogit/karuselli/ennakkovaroitus-joulukuu-lahestyy

  Ja ks. erityisesti myös se vuoden takainen postaus, johon tossa viitataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, just näin! Ja onpa muuten hämmentävä ilmiö, mutta mä jotenkin tunnistin itseni tosta tekstistä - siis kirjoittajana :) Sulla on jotenkin samanlainen (siis hieno) tapa kirjoittaa! Oletko yhtään huomannut samaa?

   Poista
 7. Hih, ehkä meillä on samanlainen (hieno) tapa katsella maailmaa. Tulee kyllä usein jotenkin hauskasti tuttu fiilis kun sun tekstejä lukee.

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.