Suuria uutisia

perjantai 20. marraskuuta 2015 Valeäiti 23 Kommenttia

Hyvitän pitkäksi venähtäneen tauon (oli vähän flunssaa, ja oli jotenkin muutenkin taas ihan vähän aikaa sitten vasta sunnuntai) aikamoisella julkistuksella.

Meille tulee vauva. 
Hahahahahhahha no ei helvetti tosiaankaan tule, mutta meille tulee talo! Ihana, upea, iso, moderni mutta sympaattinen puutalo!

Tässä se on hyvät naiset ja herrat, ensimmäinen niin pitkälle mennyt luonnos, että sillä lähdetään koettamaan kepillä rakennusviraston jäätä. Kun kuitenkin kysytte niin sanon heti että kodinhoitohuonetta ei ole suunnitteilla. Erittäin vahvoilla perusteilla se voidaan vielä ottaa takaisin piirustuspöydälle. Sama pätee takkaan. Kaikkea muuta ihanaa tässä sitten onkin koko rahan edestä*:

Julkisivu pihatien ja pääsisäänkäynnin (ja ilta-auringon) puolelta. Talon alla autokatos kahdelle.
Julkisivu takapihalta. Alhaalla olkkari ja ylhäällä vanhempien makkari. Symppis.

Julkisivu..öö sivulta. En ala ilmansuuntiin.


Kellarin pohja. Kylpyamme olisi kiva vielä tuonne tunkea.


The edustuskerros. Keittiössä ei ole vielä mikään kohdillaan, paitsi ehkä se kuuluisa saareke.
Olkkarissa on aukko yläkertaan kattoon asti.


Yläkerta vinoilla "ullakkokatoilla". Walk-in-closet, muisk.

Siinä hän on, ilmeineen kaikkineen. Moni asia menee vielä uusiksi, kuten julkisivu sisääntulon puolelta, mutta kyllä tässä jo pitkällä tulevaisuudessa ollaan. Ihan älytön fiilis! Tätä on hierottu jotenkin tosi hemmetin paljon. Tuo pikkuinen 500 neliön pläntti on niin pieni ja kahden muun talon väliin tungettu, että tekemistä todella oli. Himmeä pirunnyrkki, joka pahimmillaan tuntui mahdottomalta rakentaa järkevästi. Tontin ekasta kuopsuttelusta on kuitenkin alle 3kk aikaa ja tässä me katsellaan jo luonnoksia, jotka täyttää meidän kaikki toiveet ja on ilmeisesti myös tehtävissä meidän budjetilla ja kaupungin säännöillä. Huh.

Ennen mitään piirustuksia, me tehtiin itsellemme "priorisointilista" - mitä asioita oikeasti halutaan, mitkä olisi kivoja ja mitkä olisi ihan unelmaosastoa. Kun tätä alla olevaa toiveiden tynnyriä nyt katselee niin tämä täynnä lupauksia oleva kaunotar täyttää ne melkein kaikki. Huh, sanon taas.


Tästä on hyvä jatkaa, fiilis on juuri nyt, vielä tänään, todella todella hyvä. Miesflunssassakin.

Ps. Tarina etenee edelleen myös Tonttipäiväkirjan puolella tiivimmässä muodossa. Seuraavalla kerralla valotan myös enemmän rakennustapaa ynnä muuta. Pysy tuunattuna!

*On vielä epäselvää riittääkö rahat. Ensimmäinen kustannusarvio koko talon kokoisella kellarilla oli kuitenkin "vain" 50.000€ yli maksimibudjetin, joten haluamme ajatella että tämä karsittu versio voi juustohöylän jälkeen päästä tavoitteeseensa kiinteähintaisena projektina.

Hyvitän pitkäksi venähtäneen tauon (oli vähän flunssaa, ja oli jotenkin muutenkin taas ihan vähän aikaa sitten vasta sunnuntai ) aikamoisell...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

23 kommenttia :

 1. Voi kun näyttää kivalta tuo pohja! Sellainen pisti silmään että eikö teille tule räystäitä? Eikös se ole aika epäkäytännöllistä?

  VastaaPoista
 2. Tulee kyllä, niitä ei ole vielä täysin suunniteltu. Mahdollisimman pienet kylläkin, käytännöllisyyden ja tyylin välistä optimointia haetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) miten teidän talo pidetään lämpimänä? Tuleeko maalämpö, kaukolämpö tms vai ihan suora sähkö?

   Poista
  2. Näillä näkymin maalämpöä lähdetään tekemään!

   Poista
  3. Voi vitsi :) meillä haaveena kokotalon kattava lattialämmitys, maalämmöllä se taitaisi olla toteutettavissa. Se on vaan niin mukava fiilis kun jalan alla on lämmin lattia :)

   Maalämmön kanssa kannattaa sitten miettiä sitä sähkösopimuksen hinnoittelua... Markkinahintaa seuraava sopimus on muuten hyvä, mutta sähkölämmittäjä(ja maalämpökinhän on vaan tehokas sähkölämmitys) tarvitsee usein eniten sähköä juuri hintapiikkien aikaan. Ja kyllähän ne jotkut uhkailee että tulevaisuudessa kaikki maksaa sähköstä tuntimarkkinahinnan mukaan. Eli siinä mielessä takka tai edes puukiuas voisi puoltaa paikkaansa. Toisaalta, optimoitavia juttuja on niin paljon että kyllä takan rakennuskustannuksilla aika kauan taloa sähköllä lämmittää :)

   Poista
  4. Meillä on ainakin koko talon lattialämmitys ihan suorasähköllä :)
   Ja täällä on ainakin yksi takan puolestapuhuja, meillä on edelleen näin marraskuussa sähkölaskut lähes kesän tasolla ihan vaan päivittäisen takkalämmityksen ansiosta, suurimmassa osassa taloa ei ole tarvinnut laittaa lämmitystä päälle vielä ollenkaan!

   Poista
 3. Onpa tosi kivan näköinen. Mihis tonne nyt kodinhoitohuonetta tarttis kun pyykinpesu näyttäisi olevan kivasti järjestettynä yläkerrassa. Se kai se kodinhoitohuoneen idea on että pyykinpesu on järkevästi järjestetty. En usko kenekään esim. silittävän siellä. Onks toi kellarin pukuhuone vähän niinkuin "arkieteinen" / "kurahaalarieteinen"? Paljonko tossa on neliöitä? Kellaria ei vissiin lasketa kerrosalaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni. Tossa excelissähän niitä vastauksia olikin, kun vaan viitsin kännykän näytöltä tihrustaa. Mietin muuten paria asiaa: missä likapyykkien säilytys ja mites kurahaalareiden kuivatus / säilytys? Mä haaveilen itse kuivauskaapista hikivaatteiden ja ulkokamppeiden kuivatukseen. Ettei aina sauna ja pesuhuone olisi tässä tarkoituksessa.

   Poista
  2. Joo, hyviä kommentteja! Just noin on ajateltu, että alhaalla olisi joku "harraste-eteinen" (siinä autokatoksen vieressä heti, eli ei pukuhuone itsessään) jonka yhteydessä mielellään just joku kuivauskaappi johon noi kamat saa. Likapyykit säilytetään varmaan osin makkareissa, ja sitten tonne yläkerran kylppärin leveän tason (160cm) alle tehdään pari pyykkikoria. Harkinnassa vielä että nipistettäisiin vähän vaatehuoneesta isomman pyykkikaapin nimissä. Silitys on varmaan vaatehuoneessa. Neliöitä on sitten yhteensä se joku 142 + kellari (ei lasketa).

   Poista
 4. Kauniilta ja toimivalta näyttää. Ihanan iso tuo alakerran pukuhuone, johon saa mahtumaan vaikka mitä, vaikka sen em. kuivauskaapin. Toivottavasti tuuli ei osu tontille siten että se pakkaa kaiken lumen autokatokseen =) nim. kokemusta on, meillä tuulee aina. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että näyttää muidenkin mielestä hyvältä :) Hei toi tuuli on ihan tosi hyvä pointti ja nyt kun mietin niin kyllähän sinne varmaankin tuulee juuri noin...pitää miettiä vähän.

   Poista
 5. Hahaa, kuulostaapa tutulta! Mekin olemme juuri hankkineet pienen tontin Espoosta ja seuraavaksi pitäisi löytää arkkitehti luonnostelemaan taloa. Meillä tosin on puoli neliötä enemmän rakennusoikeutta sekä lisäksi myös se vauva tulossa.

  Mikä taho teille on tehnyt tuon ensimmäisen kustannusarvion? Tässä vaiheessa ainakin hieman ahdistaa, kun eri arkkitehdit ovat meidän toive- ja tarvelistan perusteella heittäneet kustannusarvioita, joissa on parhaimmillaan eroa lähemmäs 100 000€.

  Ja luinko oikein, että toiveiden tynnyri -listassanne samassa lauseessa lukee "halpa rakentaa" ja "CLT"? Onko näitä kahta mahdollista yhdistää? Olen ymmärtänyt, että CLT-talo olisi ainakin rankarakenteista puutaloa kalliimpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Samassa keikkuvassa veneessä ollaan, paitsi sulla on sitten vielä maha painona :) Ekat kustannusarviot oli Jämerältä (kivi) ja Vivolalta (CLT) ja ero on aika iso. CLT on materiaalina nimenomaan halpa ja erityisen kiinnostava siksi että se mahdollistaa paljon asioita joita kivitalo tai rankarakenteinen ei ilman ylimääräistä tukea pysty tekemään. Siis vaikkapa tuo meidän makkarin "Uloke" on helpompi, samoin kuin korkea harja ilman erillisiä rautapilareita. Kannattaa tutustua!

   Poista
  2. CLT on edelleen meilläkin vaihtoehtona rankarakenteisen puutalon tai hirsitalon lisäksi. Kilpailutuskierros ja maanrakennuksen kustannusarviot ratkaissee sitten mihin rakennevaihtoehtoon päädytään.

   Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavia postauksiasi aiheesta!

   Poista
  3. Aiheesta tulee varmasti lisää! Meillä CLT:tä puoltaa paljon tuo Vivolan konsepti, jossa saa halutessaan ihan oikeasti avaimet käteen koko homman. CLT on materiaalina niin halpa että kokonaishinta jää palveluineen ja katteineen silti noin 2500€:een / neliö.

   Poista
 6. Sellainen seikka tuli mieleen, että muutatte kaupunkiympäristöstä omalle pihalle. Lapsenne ulkoilevat todennäköisesti säällä kuin säällä omalla pihalla, naapureiden hiekkiksillä, lähimetsässä jne. Kuraeteisen arvo voi valjeta vasta sitten. Meillä otetaan lapset oikeastaan aina (pl kauppa- ja kyläilyreissujen jälkeen) kuraeteisestä sisään, joka on siis kodinhoitohuoneessa. Samassa tilassa on lasten ulkovaatesäilytys eli kuivaus ja pesu sujuu kätevästi samassa paikassa. Oletteko siis miettineet ulkovaatesäilytystä ja miten se sijoittuu suhteessa kuivauskaappiin ja pyykinpesuun? Kolmen kerroksen välillä on veemäistä juosta aamukiireessä, nimi. kokemusta on.
  Talostanne tulee kyllä kaunis, sellainen tanskalaishenkinen :)

  VastaaPoista
 7. Takka nousee aivan uuteen arvoon sitten kun sähköt on poikki muutaman päivän keskellä talvea. Juuri nyt on yks kaveri ollu jo pari vuorokautta ilman sähköä ja ihan sivistyksen tuntumassa asuvat. Ite en rakentais taloa ilman takkaa tai muuta tulisijaa, vaikka en niitä normaalisti juuri käyttäiskään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka näyttäisi nyt jäävän pois ihan vaan kustannussyistä. Jos myrsky iskee, mennään hotelliiin muutamaksi yöksi...

   Poista
 8. Hienolta näyttää :-)

  Meillä on sekä puukiuas että takka, kummastakaan en luopuisi.

  Ja saareke ehdottomasti kyllä, mua harmittaa ihan sikana, että pihisteltiin sen kohdalla.

  Kodinhoitohuonetta en kuvien perusteella pidä ollenkaan välttämättömänä, mutta ehkä sen kuraeteisen laittaisin. Täytyy kuitenkin muistaa, että lapset kasvaa, ei ne ikuisesti kanna kuraa sisään, ainakaan hiekkalaatikkokaupalla. Tosin jos hommaa koiran tai miettii jälleenmyyntiarvoa, kuraeteinen maksaa kyllä itsensä takaisin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla näitä kommentteja!

   Poista
 9. Tohon ulkovaatteiden pesuun; miten olisi ulkovaatteiden pesuun oma kone siellä kellarissa? Jos siellä on suihku, ritilä ja kuivauskaappi, niin toinen kone, joka on vaan likaisimpia vaatteita varten. Ja kuivauskin sujuu siellä alhaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on tosiaan mietitty, varmaankin jätetään sille vähintäänkin varaus.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.