"Hannan" matka: päiväkotikuvien tilaaminen

keskiviikko 11. marraskuuta 2015 Valeäiti 24 Kommenttia

Minä muotoilen työkseni ensiluokkaisia asiakaskokemuksia. Ajattelin nyt vähän jakaa tätä ammattitaitoani teille ja kertoa, miten ensiluokkainen päiväkotikuvien tilausprosessi tehdään! 

Tässä on palveluntarjoajan hienosti kuvitettu versio asiasta. 


Plussaa: Hirmu yksinkertainen polku ja vaikuttaa tosi simppeliltä. Miinusta: pari pientä muuttujaa vielä puuttui. 

Piirrän tässä nyt ilmaisena konsultointina yhden tälläisen asiakaspolun, joita me täällä töissämme usein piirrellään, tai kastömer jöörnin, niin kuin me sitä joskus hienosti kutsutaan. Sen tarkoituksena on eläytyä empaattisesti asiakkaasi elämään ja huomata, missä kohdin prosessia syntyy arvoa. Tässä kuvaus kuviteellisen Hannan, 32v, kahden lapsen äidin prosessista. Näissä prosesseissa parasta on se että ihan tosiaan visuaalisesti näkee missä kohden arvo syntyy! Täytyy kyllä sanoa, että Hanna se on varsinainen onnentyttö, tämä polku on kyllä kaunis ja ennenkaikkea liiketoiminnallisesti arvokas!Minä muotoilen työkseni ensiluokkaisia asiakaskokemuksia. Ajattelin nyt vähän jakaa tätä ammattitaitoani teille ja kertoa, miten ensiluokkai...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

24 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitän! Myös palvelutarjoajan puolesta kumarrus! :)

   Poista
 2. Kyllä! Lisäisin vielä loppuun kohdat "5a) Unohda maksaa lasku. Sen jälkeen unohda, että olet unohtanut maksaa", "5b) Ihmettele muistutustekstareita", "5c) Hukkaa 1. muistutuslasku", "5d) Maksa 2. muistutuslasku, 95 euroa. Lähetä kuvat isovanhemmille ja kummeille ja mieti, mitä tekisit kymmenellä passikuvalla, jotka eivät kelpaa passiin. Ja jättimuotokuvalla." "5e) Ex-puolisosi, lapsen toinen vanhempi, haluaisi myös oman kappaleen luokkakuvasta. Pyydä väsyneellä äänellä häntä hoitamaan asia itse."

  T. Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai saaaaaakeli. mä olen vasta kohdassa 6.: palauta kaikki vanhat kuvat ja tilaa uudet netistä.

   Poista
 3. Kyllä juu, noin se menee :D Ja kuten meillä iloisesti tänä syksynä kertaa neljä, kahdessa eri koulussa, yhdessä päiväkodissa (ja toisen päiväkodin lasten kiljuessa epäreiluutta, koska heille ei moista hupia järjestetä laisinkaan) viitenä eri päivänä, kolmelta eri palvelun tarjoajalta... Kolme laskua ja kolmet kuvat tulleet jo, onnistuneita ei olla nähtykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä niin en haluaisi olla sun housuissa :D

   Poista
 4. Hei siistiä, tänään juuri koin kohdat -2 ja -1. Ihan kohta alan jännittää noita muita stoppeja, lisätyt kohdat 5a:sta eteenpäin on jotenkin niin täysin ennalta-arvattavasti tapahtuvia meidän perheen kohdalla.. Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa että nämä kohdat ylläkuvatun jälkeen ovat myös pelkkää juhlaa!

   Poista
 5. Ja vielä muistojen kellarista, kun opettajat joutuivat hoitamaan koko homman. Elämä oli sekaisin 1. valokuvauspäivän, 2. kun kuvat saapuivat ja jaoimme ne luokassa 3. seuraavavn viikon, kun vastailimme vanhempien raivostuneisiin soittoihin.(kakarat olivat jakaneet jo tarrakuvansa kavereille, ei mitään mahdollisuutta palauttaa pakettia). Koulu sai videokameran, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jestas, voin kuvitella. Saako antaa näin 25v vanhentuneen kiitoksen? kiitos! (ei mitän hajua missä omat kuvat on).

   Poista
 6. Ne voi onneksi palauttaa vielä jos siellä on jotain mitä et tarvitse! Kuvissa on aina palautusmahdollisuus, silloinkin jos olet itse ne valkannut ja työstänyt tilauksen.

  Voin lohduttaa, että vaikka pääsisit joskus sinne kuvien muokkausvaiheeseen, niin ei silti ihan noin iloisesti mene kuin pikaohje antaa ymmärtää. Ensin pähkit miten helkkarissa tähän muutetaan tuo toinen kuva, sivu latautuu hitaasti uudelleen joka välissä, hermo kiristyy, sitten tajuat että et tarvitsekaan niitä passikuvia vaan mieluummin vähän isompia. No helkkari ne isommat ei kuulukaan siihen kimppaan, mistä saa alennusta mitä enemmän ostaa, vaan haluamasi kuvat ovat kaksi kertaa kalliimpia, joten vaihdat takaisin passikuviin, odotat joka välissä sen sivun latautumista, pääset lopulta tilausvauhvistukseen huomataksesi että kaverikuva puuttuu, palaat etsimään sitä, huomaat että sekään ei kuulu edullisten kuvien kimppaan, kiroilet, päätät silti ostaa sen tämän kerran. Pääset vihdoin tilausvahvistukseen, kylmä hiki valuu kun mietit että OLIHAN tässä kaikki. Huomaat unohtaneesi valita tarrakuviin oikean naaman ja palaat säätämään sitä, se on vaan vaikeaa kun tarrakuvat on niin pieniä ettet voi olla ihan varma mikä lapsesi naamoista niihin lopulta päätyi.

  Mutta kaiken tämän jälkeen, siinä se nyt on, olet odottamassa kohtaa 4! Se on hienoa, koska se on ainoa kohta mikä on aina toiminut hyvin ja nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se menee juuri noin. Olisin ehkä iloisempi, jos olisin antanut kuvaamon huonosti kuvaavan sedän valita kuvat ja tuotteet enkä olisi uhrannut lukuisia yön tunteja siihen hitaasti latautuvaan ja surkeasti suunniteltuun tilausohjelmaan. Tavoitteena oli jättää turhat jutut pois, lopputuloksena alkuperäistä kalliimpi tilaus Miiran mainitsemista syistä johtuen. Eikä lasten tilauksia tietenkään voinut yhdistää, vaikka ne näkyivät siinä samalla kirjautumisella. Omat toimituskulut molemmista.

   Kaiken tämän kruunasi se, että päiväkodilla olisi ollut tarjolla uusintakuvaus, koska huonot kuvat. Huonot oli meilläkin juu, mutta en nyt kuitenkaan halunnut nauttia tästä kastömer jöörnistä toistamiseen, kiitos vaan.

   Poista
  2. Joo ei siis jumalauta. Valkkailtiin niitä eilen. Tihrustettiin. Tuskailtiin. Palautan huomenna, onneksi kotoa löytyi teippiä. Sit maksan kahdesta laskusta yhden rivin myöhemmin. Tarvitsen viiniä!!

   Poista
 7. Mä olen Hanna! Juuri nyt mä olen kastömer jöörnilläni kohdissa 0 ja toisen satsin kanssa 5a - tosin ehkä 5a1, koska mä olen myös onnistunut jo hukkaamaan kuvat (avaamatta niitä kuoria). Joten tää jöörni tulee sisältämään kohtia jonnekin 5x saakka ennen kuin kuvat on joululomalla isovanhemilla.

  Ja hetkinen, mä olen käynyt tän nyt läpi 13 kertaa, ja edessä on ilmeisesti vielä - 27 kertaa? Jos ne vaikka pakottaisi lukiossa hoitamaan itse kuvashow'nsa. Uaaaaaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei ei ei tälläisiä asioita saa laskea, tulee tosi masentava tulevaisuuden kuva :D

   Poista
 8. Ihan piti vielä tulla lisäämään se paras show kuvausrumbaan: Kouluikäinen kuvattava unohtaa täyten kuvauslupalapun kotiin. Toinen vanhemmista on asiakastapaamisessa, toinen toisella puolen Suomea koulutuksessa, joten soitetaan isosisko hätiin ajamaan naapurikaupungista kuvauslupalappua ja viemään sitä koululaiselle kouluun...Sellasta tein tänään. Siis sen lisäksi, että valvottuani koko yön (taas) heräsin kuvausfirman tekstariin, jossa kerrottiin että neljännen kersan kuvia vois nyt muokkailla. Ei mennyt putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha, sori mutta sun kastömer jöörni oli kyllä nyt aika ykkönen :D

   Poista
 9. Kohta -1: täytä joka vuosi samat tiedot käsin siihen joka vuosi häviävään aaneloseen. Koita osua niihin kirjamille varattuihin mikroskooppisiin ruutuihin (niillä kohmeisilla sormilla). Kuvaamolla toki oli jo tietosi, koska lapsesta on siellä netissä ne vanhatkin kuvat. Digitalisaatio <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta, mä en eds tajunnut ajatella tota pointtia vaikka #digitalisaatio on mun toinen (työ)nimi :D Olet todella oikeassa!

   Poista
 10. Joskus voi käydä myös kohta 8)
  Valita saamistasi kuvista (koska lapsesi näyttää ihan idiootilta ryhmäkuvassa). Saa koko luokalle ja samalla koko koulun kaikille oppilaille ilmaiseksi uudet ryhmäkuvat, koska "tulikin tulostettua vahingossa ne huonot versiot ja lisättyä paketteihin".

  VastaaPoista
 11. Mä luin tän vähän naureskellen, että aikamoinen tuo Hanna, mä oon hyvä hoitamaan just tällasia asioita ajoissa ja ohjeiden mukaan. VIRHE. Nyt on ne kuvapaketit eteisen pöydällä jo viikon verran venannu, että joku palauttaisi ne ja tilaisi uudet, itse valitut kuvat tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä niin tunnen sun tuskan :D voimia sisko!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.