Valeäidin kesävinkit: Tykkimäki + Cafe Galerie

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015 Valeäiti 19 Kommenttia
Käplis, tuo rakas pieni mökinkolmanneksemme sijaitsee lähellä Kouvolaa. Siis Tykkimäkeä, pienten lasten lempparihuvipuistoa.

Tai sen arvonimen olen minä omassa päässäni antanut. Tykkimäki on mun mielestä Lintsiä selkeämmin enemmän suunnattu ihan pienille. Lintsillä on hurjat vuoristoradat ja kieputukset, ja vaikka niitä toki löytyy Tykkimäestäkin, jälkimmäisessä on myös tosi paljon miniversioita niistä isojen ihmisten kieputtimista. Lisäksi ne on sijoitettu jotenkin järkevämmin; kertaseisomalta pääsee tosi moneen laitteeseen ja niiden vieressä on vanhemmille hyvät hengailutilat.

Mun silmissä isoin valtti Tykkimäessä on sen hiljaisempi boogie. Siellä on jotenkin aina vähemmän jengiä kuin Lintsin tungoksessa. Lapset pääsee menemään lähes itsenäisesti laitteesta toiseen, ilman valtavia jonotuksen tuskia. Toinen iso valtti on kiipeilypuisto Atreenaliini, joka typerästä nimeästään huolimatta on tosi kiva lisä puistoon. Tätä varten pitää vekaran tosin ensin kasvaa siihen metrin mittaan, taitojen puolesta sanoisin että nelivuotias alkaa olla riittävän vanha. Atreenaliinin (aak tota nimeä) vierestä löytyy myös pieneläinpuisto ja hepparatsastusta. Tosi paljon siis tekemistä, myös sille väestöryhmälle, jolla lentää laatta pelkästä ylösalaisen katselukulman ajatuksesta. Kyllä, minä.

Muutama miinus toki löytyy täältäkin. Ensimmäinen on ravintolat, tai niiden puute. Varaudu pahaan pizzaan, nahkeisiin ranskiksiin ja hattarapilveen. Käy siis etukäteen syömässä, vaikkapa lasten kannalta maailman helpoimmassa kotiruokaravintola Café Galeriassa (lasten ruokailu euro per ikävuosi) Kouvolan keskustassa.Toisena lisämiinuksena mainittakoon rasittava Tykkimäkijingle, joka soi sullakin takuuvarmasti nyt ja aina korvissasi.

Ehdottomasti isoin miinus Tykkimäessä on hinnoittelun sekavuus. Alle metriselle lapselle ja sen vanhemmille on niin perkeleen vaikea ostaa lippua, etten edes ala selittää tässä miten se on vaikeaa. Kerrottakoon, että seurueemme toinen perhe päätyi maksamaan 70€, ja käyttämään lippujaan kai kerran, koska useimmiten lapsi olisikin päässyt ilmaiseksi.

Meidän perheelle tämä vuosi oli viimein lottovoitto. Viime vuonna itkettiin laitteita, johon Kakkonen ei päässyt ja valitettiin lipuista joita toinen vanhempi joutui silti sitä varten ostamaan. Toissavuonna tiputin puhelimen vessanpönttöön ja vaihdoin noin neljätoista vaippaa. Tänä vuonna saavuttiin paikalle yhden käsilaukun kanssa, ostettiin kummallekin metrin maagisen rajan ylittäneelle oma ranneke (yht. 60€) ja katsottiin vierestä kun ne juoksi kikattaen laitteesta toiseen. Välimatkat oli sopivia, laitteet mahtavia, eikä sadekaan haitannut kun sitä paettiin vielä Tykkimäen omaan isoon leikkipuistoon. Seurueen toisen perheen lapsen (2,5v) elämys alkoi vähän jännittäen, mutta kyllä sekin lopulta onnellisena veteli valaiden kyydissä. Ja seureen isät veti vielä loppuun perinteiset kuolemanpelot ja pahoinvoinnit jossain ihme Loop Fighter -vehkeessä, josta en tiedä muuta kuin että se oli toisella puolella puistoa ja silti me kuultiin Jaakon karjaisut leikkipuistolle asti.

Voittoa siis kautta linjan ja voin lämpimästi suositella, erityisesti 3,5v ikäisistä lapsista ylöspäin: tehkää päiväretki Kouvolaan!(Mutta muistakaa että jokaisen huvipuistopäivän hintana on aivan kamala ilta.)

Lomahaasteesta päivä 16/30 suoritettu. Haasteessa kirjoitan loman aikana (3.8. saakka) vähintään yhden kirjoituksen per päivä.

Käplis, tuo rakas pieni mökinkolmanneksemme sijaitsee lähellä Kouvolaa. Siis Tykkimäkeä, pienten lasten lempparihuvip...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

19 kommenttia :

 1. Allekirjoitan tämän! Me vietetetään kaikkina kesinä aikaa Kouvolassa ja Tykkimäki on ihan ykkösjuttu. Ei tarvitse jonottaa, ei ole meteliä, paljon laitteita alle 120 senttisillekin ja muutenkin helppo kohde. Tykkäämme :)

  Ja tuo kahvila on ihan huippu, siellä tulee käytyä aika usein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä! Toi kahvila ei ole ihan meikän cup of tea, kotiruoka harvoin on mun mielestä niin mieltsin hyvää (ravintolassa), mutta palvelu on aivan ihanaa ja onhan se maailman helpoin lasten kanssa. Vessanpöntöt vaan on kylmiä :D

   Poista
 2. Meidänkin mökki on Kouvolan lähellä ja käydään Tykkimäessä joka vuosi. Allekirjoitan suurimman osan, mutta musta toi hinnoittelu on täysin naurettava. Aikuisten pitää maksaa sinne sisään ja lasten rannekkeet maksaa jäätävän paljon. Lintsillä sentään on ilmaislaitteita ja musta ne on oikein nätisti vieri vieressä, joten sinne ei ole pakko polttaa seitsemääkymppiä siitä hyvästä, että lapset käy muutamassa laitteessa. Mutta plussia on kyllä just toi kiipeilypaikka, jonka isompi veti kokonaan läpi ja pienempi aloitti ja ne eläimet. Ja tota mäkin olen miettinyt, että milloinkohan jollain välähtää, että huvipuistoissa olisi mahdollista tarjoilla muutakin kuin eineslihapullia ja raneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä! Lintsillä ranneke on vähän kalliimpi, mutta toisaalta siellä ei ole sisäänpääsymaksua. Harmitti kyllä, kun Tykkimäki otti sisäänpääsymaksun käyttöön muutama vuosi sitten...

   Poista
  2. Joo, sitä mä just sanoinkin: hinnoittelu on isoin miinus jo pelkän sekavuutensa takia mutta toki jäi maintisematta että on toi aika kalliskin. Riippuu myös tosi paljon lapsen iästä milloin on järkevää (vai onko)! Periaatteessa tosi reipas 90-100 cm pitkä lapsi pääsee aika moneen jo itsekin ilman aikuista ilmaiseksi, käytännössä aina joku maksaa: joko aikuinen tai lapsi. Aluemaksu nyt on ihan huuhaata!

   Poista
  3. Ja siis toki poniratsastus maksaa vielä erikseen :)

   Poista
 3. Minä olen laittanut ensikesän listaan tuon Tykkimäen. Huvipuistoissa ei vielä olla oltu, Spede sen verran arka, ettei halua koviin laitteisiin ja Säde joka olisi huimapäisempi ei vielä saa moniin laitteisiin mennä. Viikolla katselin tykkimäkeä ja mietin, että ensi kesänä. Tämä vahvistaa uskoani siihen, että paljon hauskempi noille kun Lintsi tai Särkänniemi.

  VastaaPoista
 4. Liputan Särkänniemen puolesta! Siellä on tehty hyviä uudistuksia laitesioittelussa ja lippuhinnoittelussa. Superpositiivinen yllätys tänä keväänä. Ja Korkee hesassa ihan siinä korkeasaareen menessä on loisto paikka. Radoille pääsee mukstaakseni 90 cm lähtien. Meidän 104 veteli niitä melkein itsenäisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkee on ollut listalla jo tosi pitkään ja mietin jos mentäisiin sinne jo huomenna :)

   Poista
  2. Ja Särkänniemi on ehkä edessä loppukesästä!

   Poista
 5. Onko Tykkimäkeen järkeä lähteä 90cm kanssa? Löytyykö laitteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin tasan 90-senttisen kanssa ja hyvin riitti sillekin tekemistä, tosin silloin kannattaa olla aikuisellakin ranneke. Atreenalin-radalle pääsee 90cm ylöspäin (toisin kuin blogitekstissä lukee, tai sitten muutos on tullut muutaman viikon aikana) ja meidän vajaa 3v pärjäsi siellä ihan hyvin aikuisen auttamana. Järkeviä laitteita on ehkä puoli tusinaa ja lisäksi eläinpiha ja sisä- sekä ulkoleikkipaikat.

   (Mun mielestä kaikki valeäidin mainitsemat metrin mittainen -rajat oli kyllä 90senttisistä ylöspäin, myös ranneke, ja me ollaan käyty kuukausi sitten.)

   Vielä vinkkinä että Kouvolassa myös Nevillessä saa maistuvaa lounasta kohtuuhintaan.

   Poista
  2. Tarkistin: 90cm ylittänyt pääsee neljään laitteeseen yksin (muistaakseni maksulla), muihin tarvitaan huoltaja. Atreenalin on vain yli 100cm pitkille: http://www.tykkimaki.fi/V%C3%A4hint%C3%A4%C3%A4n_100_cm/#sivu1

   Onkohan toi muuttunut sit just nyt? Anonyymille vielä; oli ainakin tolle meidän seurueen 90cm ihan kivasti tekemistä mutta hinta sille on aika kova. TOsi moneen kuitenkin pääsee huoltajan kanssa, mutta käytännössä joku joutuu ainakin ottaa täyshintaisen rannekkeen ja todennäköisesti myös kertalippuja päälle

   Poista
  3. Tää on kyllä muuttunut kesän aikana! Juhannuksen alla puihin pääsi kiipeilemään 90cm alkaen, onneksi käytiin silloin :D Nettisivutkin oli erilaiset kuin alkukesästä (sisällöltään ja hieman ulkoasultaan).

   Poista
  4. No hyvä että ehditte käydä! :)

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Kiitos korjauksesta! Sanon silti että onpas sekavasti viestitty kun mullakin meni vielä tarkistuksenkin jälkeen väärin.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.