Puoli valtakuntaa tietäjälle

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015 Valeäiti 8 Kommenttia

Olikohan se se kun omin niiden hattaran viikko sitten?
Kun tietäisikin. 

Kun tietäisi, missä kohtaa tein oikein saadakseni tämän taianomaisen illan. Mikä hali oli sopiva, mitkä sanat lämmitti sydäntä. Tai mitä aarteita ne on jostain lattialta laittaneet suuhunsa saadakseen sen ihmeellisen euforian. Että yhtäkkiä kaikki oli niin mukavaa ja kivaa, oli kikatusta ja yhteisiä leikkejä, hassuttelevaa automatkaa ja kivaa iltapyöräretkeä. Käsi kädessä nukahtamista ja pusuja joka suuntaan. 

Kun tietäisikin. 

Kun tietäisi, missä kohtaa pikkareita se hiekka majaili, mikä siellä otsassa kasvatti sitä uloketta. Mikä saa olemaan täysin tottelematon, kiukutteleva teini ja väkivaltainen riehupetteri seitsemän tuntia putkeen. Se ei ole nälkä, se ei ole väsy, se ei ole sylinpuute - mikä helvetti teillä nyt on!?!?? Yhtäkkiä kaikki on niin perseestä. On sisäisiä hirviöitä ilmentymässä kaikella voimallaan ja äänellään, on sisarustaan potkivaa lasta ja tavaroiden heittelyä. On päänsisäistä tori.fi ilmoitusta ja vessaan pakenemista, yksin itkemistä ja yhdessä itkemistä. 

Kun tietäisikin. 

Lomahaasteesta päivä 23/30 suoritettu. Haasteessa kirjoitan loman aikana (3.8. saakka) vähintään yhden kirjoituksen per päivä.

Olikohan se se kun omin niiden hattaran viikko sitten? Kun tietäisikin.  Kun tietäisi, missä kohtaa tein oikein saadakseni tämän ta...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

8 kommenttia :

 1. Se ei ole nälkä, se ei ole väsy, se ei ole sylinpuute. Onko se ikävä insinööriä? (Siis jos tämä nyt oli ihan ajankohtainen ongelma, kun eikös se ollut nyt jossain reissussa.) Tai jos se vaan on huono päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin mietin. Ja ehkä se perjantainen nilkan venähdys + liikaa ohjelmaa ja vieraat paikat...ei tämäkään ajattelu silti helpottanut sitä päivää :D

   Poista
 2. Ja miksi se tilanne voi nyrjähtää ihan hetkessä? Oli superkivaa, oltiin, tehtiin, askarreltiin. Hyvällä fiiliksellä. Sitten -tsädäm- alkavat tapella, lyödä, kiljua, huutaa ja uhmata? wtf?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kyllä. Kyllä. Mm. tänään, vein roskat alas ja jätin lapset siksi kahdeksi minuutiksi ylös rauhassa leikkimään. Kun avasin alaoven tullakseni takaisin, kuulin ylhäältä asti Ykkösen hullun huudon ja askelten äänen kun se juoksi Kakkosta karkuun "Kakkonen älä lyö!". Oi onnea.

   Poista
 3. Niin tuttua niin tuttua. Ja pahinta on, että se huonoksi kääntynyt fiilis tarttuu, ja sitten KAIKKI kiukuttelee. Lapset huutaa sitä että se toinenkin huutaa, ja sitten itsekin huutaa että olkaa nyt jo hiljaa. Huoh. Ja tarttuu se toisinkin päin. Huomasin sen tässä yksi aamu, kun heräsin pääkipuisena, liian monta kertaa yöllä herätettynä, nenäkin vähän tukossa ja ylipäätään vähän kiukkuisena. Herättämään tullut esikoinen oli aluksi ihan hyväntuulinen mutta kohta käyttäytyi kuin h**vetistä karannut pikkup**kele, ja koko aamupäivän joutui (tai "joutui") komentamaan ja torumaan. Ei siitä oma olokaan parantunut.

  Välillä siitä kolmevuotiaasta huomaa, että nyt se on saanut liian vähän huomiota ja joutunut odottelemaan omia vuorojaan liian kauan jatkuvasti, tai sillä on nälkä, ja siksi se temppuilee. Välillä siitä yksivuotiaasta huomaa, että sitä vain väsyttää kun se nukkuu vähemmän vuorokaudessa kuin isoveljensä, ja siksi se kitisee. Mutta välillä niillä PITÄISI olla kaikki ihan hyvin, ja sitten käy niin kuin tuossa pilami yläpuolella kuvaa. Oliko liian hauskaa? Mitä häh? Kun tietäisi. Mutta auttaisiko sekään? Pystyisikö sitä siltikään estämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no äläpä. ei kai sitä estää voi, mutta kun edes jotenkin kestäisi!

   Poista
 4. Ihanaa kuulla että tämä ongelma on muillakin! Koko loma taas menty sellaista kaksisuuntaista mielenhäiriötä laidasta laitaan ettei ole tosikaan, siis kun yhdet tappelee, ei tappele, tappelee, ei tappele jne jne jne... eikä voi ymmärtää mistä ne jutut aina lähtee. Ei kestä tän maman hermorakenne. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai kestä meistä kenenkään, dont worry :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.