Melkein yhtä isoja

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015 Valeäiti 6 Kommenttia


Meiltä kysytään aika usein, etenkin ulkomailla, ovatko Ykkönen ja Kakkonen kaksoset. Vaikka niiden naamat aika eri geeneistä onkin, en ihmettele kysymystä. On ne aika samankokoiset kuitenkin, erityisesti näin istuessaan. Ne painaa kumpikin jotain seitsemän-, kahdeksantoista kilon kieppeillä, jalan sisämitta on puolen sentin tarkkuudella sama, ja moni vaate menee aamun sumussa väärän kantajan päälle. 

Leikit niillä on pääosin yhteiset ja ihan yhtä typerän tuntuista uhmaa on kummallakin. Pieni 17kk:n ikäero alkaa siis jo tasaantua kypsässä kolmen ja neljän vuoden iässä.  

Ikäero paljastuu tosin heti kun suut menee auki. Puheen kehityksessä Ykkönen on valovuosia pientä veljeään edellä, luonnollisesti. Ykkösen puheessa maailma on monivärinen, erilainen kuin eilen, aika mielenkiintoinen tai vaikka vaan ihan höpö höpö -puhetta. 

Kakkosen mielestä kaikki on tyhmää. Tai kakka, sana joka toimii niin adjektiivina kuin verbinäkin.  

Jos haluat kokeilla omien lastesi puheen kehitysvaihetta, keksi riimipari, siis kaksi lausetta, joista viimeiseen lapsi keksii rimmaavan sanan. Leikin tätä paljon Italiassa Ykkösen kanssa. 

Esim: 
Minä: "Mulla on jalassa sukka ja päässä meillä on..." 
Ykkönen: " ...tukka"

Kerran keksin yrittää yhdyssanaa, niin että vastauksena olisi "silmälasit". Tällä kertaa Kakkonen ehti kuitenkin vastata ensin, halusi varmaan näyttää että hänkin osaa. Olisi tavallaan pitänyt arvata, mihin kuoppaan sitä itsensä asetti. 

Minä: "Ei tiedä Pertut eikä Pasit, että äidillä on ..."

Kakkonen: "Kakka!".

.....

Vielä on matkaa jäljellä. 


Lomahaasteesta päivä 2/30 suoritettu. 
Haasteessa kirjoitan loman aikana (3.8. saakka) vähintään yhden kirjoituksen per päivä.

Meiltä kysytään aika usein, etenkin ulkomailla, ovatko Ykkönen ja Kakkonen kaksoset. Vaikka niiden naamat aika eri geeneistä onkin, en ihmet...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

6 kommenttia :

 1. Sis ei mulla muuta, kuin että ihan huikeeta että kirjotat nyt joka päivä! Nauttikaa kesästä, lomasta ja kakkajutuista ;)

  Janette

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla että jo noin pian on meillä tulossa toivonmukaan samat leikit - tyttö 3v6kk, poika 2v2kk fyysisesti on puolen koon päässä toisistaan ja liikkuu yhtä hyvin, mutta muuten on leikit vielä aika eri maasta. Ja siinä missä esikoistyttö puhui kokonaisia lauseita jo vajaa 2v, kuopus toistelee lähinnä eri kulkuneuvosanoja edelleen, keskustelukyvystä ollaan vielä kaukana. Ja ihana että kirjotat päivittäin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se hetki koittaa sullekin _ihan_ kohta!! Muistelisin että heti kun kakkosen puhe muuttui edes vähän keskustelevanmaksi (joskus 2,5v), alkoi yhteiset leikit. Odota vaan, kohta palkitaan :)

   Poista
 3. Hehe. Meilläkin vielä vuosi sitten esikoinen totesi alle 2-v veljestään, että haluaa "leikkiä jonkun puhuvan lapsen kanssa, ei tuollaisen kuin pikkuveli". Sittemmin olen kyllä ollut havaitsevinani että number two oppi esikoista varhemmin leikin sanoittamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha loistava, "tuokaa minulle joku puhuva lapsi" :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.