Terveisiä hämärän rajamailta

lauantai 25. huhtikuuta 2015 Valeäiti 18 Kommenttia

Niin. Onhan se selvä, että toisen lähtiessä viikoksi työmatkalle, toinen voi odottaa perheeseen iskevän vatsataudin.

Sitä osasin pelätä, joten Kakkosen tiistainen virkatauti (oksennukset välillä 7.30-16) ei oikein tuntunut missään. Se osui hienosti ämpäriin ja kaikkea. 

Sen sijaan se itselleni keskiviikkoaamuna rantautunut angiina iski kyllä rajusti takavasemmalta ja puskan takaa, kaikilla voimilla palleaan. 

En muista olleeni näin kipeä vuosiin. Lasten vieminen autolla mummolaan pakotti sohvalle kahdeksi tunniksi. Veden nieleminen sattui niin että meinasin itkeä. Kuume heilui kolmeysissä pari vuorokautta ja kaikki se makoilu sai aikaan aivan infernaalisen migreenin. Tänään, jo taudin paremmalla puolella, kahdensadan metrin matka puistoon taittui hitaasti ja yhdellä tauolla puolivälissä.


Olin pitkään aika reipas. Tai lähinnä podin huonoa omaatuntoa mummien liiallisesta hyödyntämisestä. Että kyllähän minä nyt itsekin pärjään. Oli vaikeaa pyytää apua, vaikka samalla pelotti edes ajatus lasten hoitamisesta. Mitä jos joku pitää nostaa syliin? Pitikin. Se ei mennyt hyvin. Ykkönen on varmaan loppuiäksi traumatisoitu kun se sai äitinsä itkemään holtittomasti yhdestä pienestä nostosta. 

Nyt elämässä on taas valoa. Insinööri on kotona, vaikka tietysti kovassa jet lagissa, lapset edelleen terveinä ja minä kuumeeton. Kurkkuun sattuu enää nieltäessä ja sinne mahtuu taas vesitilkka turvotusten ohi. 

Kauhistuttaa mennä maanantaina töihin, kun tänään ei jaksa edes kävellä, eikä se vähäinenkään sisään saatu ruoka imeydy mihinkään. Silti, ajatuksissa pyörii lähinnä kaikki tuntemani oikeasti sairaat ihmiset. Leikkauspotilaat, syöpätaistelijat ja influenssalaiset. Että kyllä tämä aika helppo juttu oli. 

Sanon silti tämän: angiina, sä oot ihan paska tyyppi. Painu helvettiin siitä. 


Niin. Onhan se selvä, että toisen lähtiessä viikoksi työmatkalle, toinen voi odottaa perheeseen iskevän vatsataudin. Sitä osasin pelätä, jot...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

18 kommenttia :

 1. Mitä sairasta, et mene töihin! Sori, tuli vähän forcella. Mutta mua on peloteltu aina angiinan kuuluisalla jälkitaudilla, sydänlihaksen tulehduksella, niin paljon, että jokaisen tuhannen angiinani jälkeen olen parantanut itseni iskukuntoon ennen töihin lähtöä. Henkikultasi on arvokkaampi kuin joku 'tärkeä paltsu'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassahan sä olet, ei voi kiertää. On mulla tänäänkin kuitenkin ollut lämpöä ja kipeä kurkku, joten täytyy toi huominen katsoa ihan tosissaan. Mit se lääkäri sanoi ehkä viisi sanaa, ei kertonut mitään jälkitaudeista ja sanoi vaan tylysti että no mä kirjoitan tän ja huomisen saikkua. Ihan kuin olisi tullut ilman perusteita sitä kerjäämään. Niin että mun suorittajapää sanoo että maanataina töihin kun ei kerta saikkuakaan pidemmäksi tullut :D pitänee tarkistaa pää ja vointi huomenna.

   Poista
 2. Ettei ois "pusutauti" samalla? Kuulostaa aika tutulta.. ja antibioottien pitäis kyllä aika nopeasti auttaa, joten siksikin tuli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Totta. Mullakin on kerran se kyllä ollut ja silloin nimeomaan diagnosoitiin valheellisesti angiinaksi. Tuli antibiootit ja ihottuma, ja kurkku vaan paheni. Tämä ei tunnu ehkä niin rajulta? Mut ehkä mä meen nyt sit jokayapauksessa huomenna lääkäriin jos olo ei ole jo aika tosi hyvä.

   Poista
  2. Vissiin sitä ei pitäs toista kertaa tulla.. jossei oo sitten ollut tosi lievä ja ilmeisesti niin ei sulla oo ollu. Toivottavasti ois jo huomenna parempi!

   Poista
  3. Aivan, niinhän se olikin! No sovitaan että tämä _angiina_ on huomenna parempi.

   Poista
  4. Voi tulla! Sorry vaan. Mulla on ihan verikokein diagnosoitu mononukleoosi ja kun viime vuonna epäiltiin samaa tautia niin verikokeissa näkyi ettei mulla oo siihen vasta-aineita. Että tosi kiva. Olin nimenomaan tuudittautunut siihen että samaa kamaluutta ei tarttua toiste kokea. Vähällä oli etten päässyt sitä sairaalaan potemaan.

   Poista
  5. No way! Sinä raukka!! Mulla taitaa olla kyllä vaan angiina, nyt vaan sit jännätään saako sen uudestaan perheen sisällä joltain. Tai itseltään. Pah.

   Poista
  6. Oli siis kirjoittavinani että on ollut. Jos tää toisi lisälogiikkaa tohon mun viestiin. Silleen tietty raukka, että voin sen pahuksen saada toisenkin kerran (ja kenties kolmannen ja neljännenkin kerran...) toivottavasti olen vain tilastopoikkeama ja muut kehittävät vastustuskyvyn kerran sairastettuaan! Mulla ei kyl oo ollut Angiinaa koskaan. Kuulostaa karulta setiltä kyllä! Toipumisia.

   Poista
  7. Aaa mä luulin että sulla oli ollut se jo kaksi kertaa! no mut silti, sinä raukka! Mä alan nyt olla aika terve, onneksi.

   Poista
 3. Eikä! Meillä sama kombo. Yksi oksentaa, toisella on angiina, kolmas lähdössä työmatkalle. Neljäs jää lasten kanssa kotio ja luultavasti sairastaa angiinan ja yrjötaudin samaan aikaan. Tsemppiä meille kaikille siis! -Lusy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Sit vaan maitohappoja kehiin. Tää lääkäri oli muuten sitä mieltä että Kakkosen oksennukset saattoi olla sitä samaa angiinaa. Et ehkä teilläkin? Mene sit heti lääkäriin jos kurkku tulee kipeeksi. Saa siten heti antibiootit käyntiin jos on sitä. Tsemppiä ja toivotaan tietty ettei mitään tule!

   Poista
 4. Täällä kohtalotoveri, paitsi että angiinan sijasta mulla on mononukleoosi (aka pusutauti) päällä, lapsi yksi ja mies oli viikon työmatkalla (kotiutui eilen thank god). Verrattuna ainoaan sairastamaani angiinaan tää on tosi veetumainen kaveri - virustauti, joten ainoastaan aika auttaa ja ehkä särkylääke kun vetää annokset tappiin (ja vähän komppaan anonyymia yllä, että jos angiina ei muutamassa päivässä huomattavasti tokene antibiootilla, niin ei vältsinä ole angiina...). Mäkin sain "tosi pätevältä" lekurilta penisilliinikuurin, vaikkei nieluviljelystä mitään löytynyt (se kun ei monon testiä viitsinyt ottaa niinkuin lääkäri nro 2).

  VastaaPoista
 5. Äh, ja unohtui. Tsemppiä ja lepoa. Muista lepo. Oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi puuh, sulla on kortit vielä huonommin kuin mulla! Pusutauti on todella kamala, muistan kyllä kun hengittäminenkin sattui kurkkuun :/ pyydä apua jostain että saat itsekin levättyä!

   Poista
 6. Olin ite hetki sitten influenssassa, korkea kuume viisi päivää ja monta sen jälkeistä päivää meni lähinnä hitaasti kävellen ja yrittäen toipua. En ole koskaan ollut niin kipeä, pienet flunssat tuntuu varmaan sen jlk ihan pikkujutuilta. Kolmeen päivään en pystynyt hoitamaan pientä lasta ollenkaan, makasin vaan sängyssä. Veskiinkin meno oli jo sinänsä suoritus :D Töistä olin kokonaisen viikon poissa ja taudin alkaessa jouduin lähtemään töistä pois tunnin olon jälkeen. Ota lepoa itellesi niin paljon kuin koet tarvitsevasi, kunnon taudit kannattaa hoitaa pois alta ennen kuin yrittää mitään liikaa :) Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuf tota mä just mietin sairastaessani, että se influenssa vasta kauhea olisikin! Mulla alkoi tänään aivan uusi aikakausi, vihdoin tuntuu että on oikeasti terveen puolella! Kyl tää täst :)

   Poista
 7. Sairaus vie voimat ja kun olet taas terve jaksat kasten kanssa. Mutta sairaana mummot, kummit ja koko lähipiiri töihin niin menee paremmin. Js tuntevat pahakkaat vielä olevansa tärkeitä

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.