Mistä on (laissa hyväksytyt) pienet tytöt ja pojat tehty

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014 Valeäiti 9 Kommenttia


Kun aloin odottaa Ykköstä, puhuimme ystäväni kanssa tulevasta vauvasta ja maailmasta joka sitä odottaa. Mietimme, onkohan se tyttö vai poika, vaalea vai tumma, pitkä vai lyhyt, vasen- vai oikeakätinen, äkkipikainen vai rauhallinen, hetero vai jotain muuta. Maalasimme tulevalle tyypille luonnetta, elämää ja onnea.

Jossain kohtaa spekulointiamme totesimme hilpeästi että oikeastaan ihan sama onko tyttö vai poika, "let's just hope it's gay".

Tämän päivän uutisten valossa joudun ehkä pelkäämään jotain ihan muuta. Ostaa lisää vaaleanpunaisia prinsessavaatteita ja sinisiä rekkaleluja, piilottaa Kakkoselta mekot ja Ykköseltä työkalut. On noudatettava normia. Ehkä Suomessa ei voikaan enää toivoa lastensa kasvavan onnellisiksi, iloisiksi, täysin omiksi persoonikseen, jotka saavat olla ihan mitä haluavat. Ehkä pitääkin toivoa että niistä kasvaa kaltaisiani keskivertoyksilöitä, jotka äänestävät ennakkosuosikkia, syövät jauhelihaa, kirjoittavat ylioppilaaksi ja mahtuvat lomakkeiden lokeroihin sekä eduskuntamme säätämiin lakeihin. 

Perkele.

Kun aloin odottaa Ykköstä, puhuimme ystäväni kanssa tulevasta vauvasta ja maailmasta joka sitä odottaa. Mietimme, onkohan se tyttö vai...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

9 kommenttia :

 1. Voisiko tästä tykätä noin 1000 kertaa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos sanoistasi <3
  t: kahden pienen pojan sateenkaariperheen äiti

  VastaaPoista
 3. Naputtelen juuri tekstiä samasta aiheesta. Kun luin asiasta aamulla, se oli kuin isku palleaan.
  Hitto, nyt ihan rehellisesti sanottuna vituttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/06/25/siipi-ja-mieli-maassa/

   Poista
 4. Voi pylly. Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 5. Mahtava teksti! Itselle tämä kolahti myös aika harvinaisen lujaa, provosoiduin ja pakkohan siitä oli sitten kirjoittaakin! Kaksi kertaa, ensimmäinen versio kun katosi bittiavaruuteen juuri, kun olin saanut sen valmiiksi...

  www.ajatellanytkanelia.blogspot.fi/2014/06/taman-paivan-kohu-uutinen-varmaan-ole.html

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista ja jakamisesta - vaikka eihän tässä mitään muuta ole kuin sanoja. Tarvittaisiin paljon tekoja, toivottavasti niitä tulee enemmän.

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.