Hintansa väärti Po.P

perjantai 28. maaliskuuta 2014 Valeäiti 18 Kommenttia

Kas, on kevät ja takinkäännön aika! Olen aika paljon nurissut rakkaan länsinaapurimme ylpeydestä Polarn O. Pyretistä, sen hurjista hinnoista, turhasta kulttimaineesta ja ihmeellisistä kanta-asiakastarjouksista. Muutama huono kokemus kalliista vaatteista riitti kyseenalaistamaan: Yksi vaate oli malliltaan mahdoton, toinen meni heti napeista rikki.

Mutta hitto vie, on pakko myöntää että pääosin niiden raitojen ja junaratojen keskeltä tulee kyllä roudattua ihan timanttilaatua himaan. Vaikka joka kerta se timantin hinta vähän kirpaiseekin. Mieltäni vaivasi mm. pitkään yksi pahimman tuntuisista hurahduksista - että menin ja maksoin kolmekymppiä yhdestä yöpuvusta! Mutta kun tarve halu oli juuri sellaiselle, jossa on vetoketju, ja Tutan vastaava (20€) oli vähän ruma, sori vaan. Joten nielin ylpeyteni ja sanani kiikuttaakseni kassalle kolmekymppiä ja yhden yöppärin, silloin ehkä yhdeksän kuukauden ikäiselle Kakkoselle.

Ja tänään, kun riisuin sitä samaa yöpaitaa kaksivuotiaalta Kakkoselta, oli kohdattava totuus:
 1. Yöpuku, kokoa 74-80, on edelleen varsin sopiva kokoa 92 käyttävälle miehelle. Jopa maha mahtuu sisään. Vasta vastikään jouduin rullaamaan hihat ja lahkeet auki. Se on siis ollut reilusti yli vuoden aktiivikäytössä, sillä alussa tiukat resorit (käännettyinä lyhyemmät) piti homman kasassa. 
 2. Siinä ei ole kuluman kulumaa, ei haalenneita värejä, eikä venähtäneitä resoreita. Muissa talouden yöpuvuissa on, satunnaisesti kaikkia. 
 3. Kangas tuntuu edelleen todella mukavalta, pehmoiselta ja kestävältä. Kakkonenkin rakastaa sitä.
 4. Se on edelleen helppo pukea, vaikka sisälle tungetaan paljon aikaisempaa vahvempi mustekala.
 5. Se on kivannäköinen. Vieläkin. 
Sanoisin että 30€ on maksanut itsensä takaisin. Siinä kohtaa kun huomasin ajattelevani että tämä yöppäri on ehkä ensimmäinen vaatekappale, jonka revin joskus mummona esiin tuoreen lapsenlapseni nähtäväksi, päätin tuoda tämän mielipiteeni julkisesti esiin: Po.P:in vaatteet on oikeasti hyviä, kivoja, toimivia, laadukkaita ja kaiken kaikkiaan rahansa arvoisia. There, I said it.

Eikä muuten harmita enää yhtään niin paljon, että se Reiman ihana takki oli loppu ja ostettiin koko vk.setti sittenkin junakaupasta.

P.s. Silti en ymmärrä että jengi maksaa näiden rikkinäisistä kamoista lähes uuden hinnan. Kamoon hei. Kohta ei sitäpaitsi riitä lapsituet niihinkään haalareihin.
P.p.s Kuvat on surkeita, tiedän. Koittakaa kestää, minäkin koitan.

Kas, on kevät ja takinkäännön aika! Olen aika paljon nurissut rakkaan länsinaapurimme ylpeydestä Polarn O. Pyretistä, sen hurjista hinnoista...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

18 kommenttia :

 1. Sama yökkäri, sama kokemus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten hyvä mutta se on kyllä yöPPäri :D

   Poista
  2. Mie oonkin tämmönen murrehirmu! :D

   Mutta juu, jäin miettii ihan samaa että tuossa kohtiin kannattaa kyllä sijoittaa selkeesti kalliimpaa yöAsusteeseen, koska todellakin maksaa itsensä takaisin!

   Poista
  3. No se on makuasia :) kyllä on tästä investoinnista tullut hyvät ROIt, must say!

   Poista
  4. Eikä oo!! Ne on yökkärit.:D

   Poista
 2. Mitähän mä teen väärin kun tuntuu että meillä Popin paidat haalistuu heti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ota huomioon, että mä olen ihan pyykki-idiootti,mutta: oon kuullu villiä huhua että vaatteita pitäus oikeasti pestä 60 asteessa sen iänikuisen 40 sijaan ja että se nimenomaan vaikuttaa värien pysyvyyteen. Mene ja tiedä, mulla ei kullä ole ollu noissa ollenkaan ongelmaa..

   Poista
 3. Pop on kyllä ehdoton laadultaan! :)
  mutten mä maksais senttiäkään rikkinäisistä ja tahraisista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis mullakin tiukkaa maksaa satanen reikäisistä haalareista :)

   Poista
 4. Pitäisköhän käydä sitten hakemassa meillekin tuollainen :) Ostin meille just käytettynä popin vkhaalarin halvalla siihen nähden että on kuin uusi! On tullut huomattua että lasten vaatteissa se laatu maksaa, mutta kestää myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kaikki pointsit käytettynä ostamisesta, halvalla tai ei! Toi lasten tuoma tavaranmäärä maailmaan on jotain niin oksettavaa että toivoisin itseki olevani rittävän hyvä ja ahkera ihninen kirppishommiin :/

   Poista
 5. Pesen kaikki puuvillavaatteet aina 60 asteessa, ei värit sekoitu, vähäinen pesuaine riittää ja värit pysyy kirkkaina. 40astetta on ihan huuhaata, koska ei esim pyyhkeet lähde siinä puhtaaksi. Lisäksi 60 pesulla välttyy tahranpoistoaineiden jatkuvalta käytöltä kun tahrat lähtee muutenkin. Monet ihmettelee, kun pesukone ja esim. Pyyhkeet alkaa haista, no syynä on juurikin liian matalat pesulämpötilat. Uutta pesukonetta ostaessa kannattaa valita malli, jossa on 60 asteen nopeita ohjelmia, eli meillä esim. 45 min. Kiitos vielä hyvästä blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, mukavista sanoista ja hyvästä vinkistä! :)

   Poista
 6. Tuo kyseinen yöppäri on ollut todellakin hintansa väärti täälläkin. En tiedä mitä erikoismateriaalia se on, muttei mene pesussa miksikään, ei tule edes pesuhaituvaa pintaan ym. Mutta tuo yöppäri on kyllä ainakin osottautunut täällä lähes poikkeukseksi jos sisävaatteista puhutaan. Eli kyllä niissä muissa sisävaatteissa vaan kulutus näkyy :( Itse en tykkää popin sisävaatteista muista kuin raidoista ja niitä tuntuu olevan kaikilla. Mutta ulkovaatteet ovatkin sitten aivan omaa luokkaansa ja ulkovaatteet ostetaan pääosin varmasti popilta. Kuorihaalaria fleecellä ei ole voittanutta ja aionkin ostaan uutena ensi syksynä ko.haalarin. Vastaavanlaisella mentiin koko tämä vähäluminen ja ei-pakkas -talvi. Loistava keksintö!! Ja tosiaan saahan niistä rahaa itselle takasinkin, kun sitten myy. (naamakirjan kirjan popin kirppareila ainkain käy kova kuhina ;-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan super se haalari. Paitsi että eräs ei suostu pukeutumaan siihen kakkoskäyttäjänä, koska "takki ja housut". Aaaargh.

   Poista
 7. Meilläkin just sama yöKKäri ja sama kokemus! Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin! :) löysin just kuvan viime juhannukselta, jossa Kakkosella oli toi päällä. Rocking it hard, vielä menee monta kuukautta.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.