Kolmen tunnin strategia

maanantai 11. marraskuuta 2013 Valeäiti 4 Kommenttia

Opin vasta nyt, että eräässä ystäväperheessämme on käytössä aivan mahtava keksintö. Niin mahtava, etten ymmärrä miksei se ole ollut meidänkin käytössä ennen: kolme tunnin vuorot. Nyt ei ole kyse työvuoroista, heräilyvuoroista tai työskentelyvuoroista. Vaan lauantaivuoroista.

Heillä on kuulemma joka lauantaipäivä kuuden tunnin varaus omalle ajalle niin että ensin toinen saa tehdä kolme tuntia ihan mitä haluaa, ja sitten toinen saa oman kolmen tunnin ajan tehdä mitä haluaa. Loppupäivä ja -ilta vietetään yhdessä perheenä.

Nerokasta! Näin kumpikin ehtii tehdä kunnolla jotain, tai olla tekemättä yhtään mitään, ilman että takaraivossa raksuttaa kello. Tietysti tämän koko tarve on nykyisellään paljon vähempi kuin vauva-aikana, mutta kolmen tunnin putki on se silti ihan eri asia kuin satunnainen juoksulenkki siellä, kaupassa käynti täällä. Siinä ehtii jo tehdäkin jotain, tai montaakin jotain.

Testasimme, nautimme ja suosittelemme. Minä kävin lauantaina pilatestunnilla ja sen jälkeen kaupoilla pyörimässä. En muista milloin olisin viimeksi ollut huvikseni vaatteita tuijottelemassa, ilman varsinaista sukkahousu/kumppari/työvaate -tarvetta. Se oli i h a n a a. Sen ajan sain ihan itsekseni tuskastua kauppojen ylitarjontaan ja lompakon kärsimykseen, miettiä kävisinkö kahvilla ja pohtia isänpäiväostoksia (lahjakortti Stadiumiin oli päivän valinta).

Insinöörin ajalla ruoanlaittoa, omalla blogia.
Insinööri puolestaan otti oman aikansa eilen. Kävi juoksulenkille, sen jälkeen rauhassa suihkussa, soitti isälleen hyvät isänpäivät ja lööbasi hetken sohvalla. Ihan normaalia toki kaikki, mutta sillä erotuksella että nyt jokainen lasten inahdus ja tarve meni automaattisesti minun piikkiini sillä aikaa kun päivän sankari sai rauhassa toimittaa. Mitä ikinä sitten halusikaan toimittaa.

Kengät kiittivät Insinööriä omasta ajasta. 
Seuraavaksi edessä onkin kolmen päivän vuoro. Minulle työmatka Lontoossa, Insinöörille talouden yksinäistä pyörittämistä. Ei sekään nyt ihan väärin ole.


Opin vasta nyt, että eräässä ystäväperheessämme on käytössä aivan mahtava keksintö. Niin mahtava, etten ymmärrä miksei se ole ollut meidänki...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

4 kommenttia :

 1. Oi, loistoidea! Kiitos vinkistä, pitää ottaa kokeiluun muuton jälkeen ja kirjoittaa sitten oma raportti :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Meilläkin tämä pääsee kokeiluun muuton jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Tuo on ihan huippukäytäntö! Meilläkin joskus käytössä. Voi hetken kuvitella olevansa vapaa kaikista velvollisuuksista, hih... ;)

  VastaaPoista
 4. Ei hullumpi idea ;).
  Meillä on käytössä kuukausittaiset "treffit" oman aviomiehen kanssa. Vuorokuukausin toinen järkkää jotain ohjelmaa (olkoon sitten kylpylää, leffa, yhteinen lenkki/ muu treeni, mitä tahansa kivaa) SEKÄ lastenhoidon kyseisten treffien ajalle. Voin suositella erittäin lämpimästi! Sillä meillä ainakin meininki lipsahti vuosien mittaan siihen, että lapsille hankittiin hoitoapua vain silloin, kun oli jotain "yhteistä pakollista menoa", ei niinkään kahdestaan olemisen vuoksi.

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.