Koko setti kerralla (melkein)

perjantai 11. lokakuuta 2013 Valeäiti 13 Kommenttia

Lasten ulkovaatteiden ostaminen on yksi pahimpia äitiyden varjopuolia. Sitä kun on pakko tehdä.

Toiminto suoritetaan yleensä huonoon kellonaikaan (iltahuutojen lähestymisen aikaan tai lounasajan kipittäessä kintereillä), väärin pukeutuneena (minulla jotain vaatteita päällä, eli liikaa, lapsilla kiukkuhatut päässä ja jekkuhousut jalassa) ja siihen menee paljon rahaa. Lopuksi lähdet kaupasta itkevää lasta raahaten, hiki selässä, lompakko tyhjänä ja mieli kireänä. Vaatteen käyttöajan vihdoin koittaessa huomaat valitun koon olleen kuitenkin vähän väärä. Eikä se taida sittenkään pitää niin hyvin vettä kun luultiin. Ja hitto noi hihansuut on muuten pienet, tätä räpylää siihen mitenkään saa. Vertaisin tätä haalarihelvettiä sukkien ostamiseen (rahaa palaa johonkin jota et halua mutta tarvitset), mutta se ei olisi sukille reilua: ne sentään lämmittävät minun jalkojani ja ovat ihan oikean kokoiset.

kuva (c) Periaatteen Nainen
Haalarit on kaikista pahimmat. Joskus saattaa onnistaa, ja suurta rahamäärää vastaan löytää jonkin ihan kivan näköisen yksilön. Joskus harvoin se saattaa jopa istua lapsen päälle hyvin. Sitähän on sinänsä mahdoton tietää, sillä mikään lapsi maailmassa ei suostu ilman nukutusta kokeilemaan haalaria kaupassa. Yleensä jäljelle jää vain suuri ketutus kaikille ja pankkitilille kauniin käsilaukun mentävä aukko.

Jotain olen kuitenkin vasten tahtoani oppinut: Ticket2Heaven, P.o.P ja Reima tekee hyviä haalareita. Toiset välillä, toiset aina. Näistä kaksi ensimmäistä on kalliita ja viimeinen ruma. Paitsi, että ei sittenkään. Jouduin kääntämään kelkkani elokuussa, kun pääsin näkemään Reiman tulevaa mallistoa. Oooh. Siitä alkaen olenkin sujuvasti oppinut kuolaamaan lasten haalareiden perään. Olen väijynyt tätä* yksilöä jo pidemmän aikaa, harkiten sitä isoimmassa koossa Ykköselle. Jos jotain on ostettava, se saa luvan olla myös nätti.Ja kas, kärsittyjä palkitaan; viime viikolla sähköiseen postiluukkuun pamahti kutsu VIP-iltaan Reiman uuden outlet-myymälän avajaisiin Tammistoon. Kaikesta -30% ja mikä parasta, ne ihanat asiantuntevat Reima-ihmiset paikan päällä auttamassa. Ja kuoharia, tietysti. Kuka ei menisi? Miehet, lapsettomat, rikkaat, kaukaaviisaatnettiostajat, ainajärkevätkirpparihaukat ja äitini.

Nappasin kainaloon Ykkösen ("Tyttöjen retki, jee"), kaverin ja aimo annoksen tuhtia asennetta. Pukeuduin kevyesti, heitin varapillimehun kassiin ja varauduin ostamaan kerralla kaikki rumimmat outlet-vaatteet mitä löytyy. Nyt vaan kaikki kerralla kasaan, mars, ihan sama miltä näyttävät.

kuva (c) Periaatteen Nainen
Kaksi tuntia myöhemmin vakuuttelin Reimalaisille, että kyllä me tästä kohta lähdetään ja mitä luulet, olisiko sittenkin toi tummansininen takki vielä ihanampi. Muistin hätäisesti moikata muita blogikollegoja, ja sen kaverini jätin ihan oman onnensa nojaan. Minä olin Reima-kiimassa keskellä sitä uutta mallistoa Hullarihinnoin. OMG, siellä olikin sitä kivaa kamaa!No nyt on hoidettu. On hanskat*, takkia*, housua* ja kengät sekä kengät*. Kaikki paitsi se haalari, joka myytiin tuolta arvatenkin hetkessä loppuun (toisten kitatessa skumppaa ja etsien rusinoita), ja joka on siis ostettava verkkokaupasta*.

Joten talvi, sinä kesän surkea pikkuveli: bring it. Meillä on seudun paras varustelu.

Teksti sisältää aivan törkeän määrän tähdellä * merkittyjä yhteistyölinkkejä, koska minä käytin juuri 250€ sukkiin.

P.s. alussa mainittuihin koko-ongelmiin liittyen kaksi vinkkiä suoraan Reimalaisilta:
1. Urbaanilegenda Reiman suurista mitoista ei enää pidä paikkaansa, ne on nykyään istuvia.
2. Osta sen kokoinen vaate, mitä lapsi on nyt. Vaatteet on mitoittetu kauden kasvuvaraa silmällä pitäen. Nerokasta!

Lasten ulkovaatteiden ostaminen on yksi pahimpia äitiyden varjopuolia. Sitä kun on pakko tehdä. Toiminto suoritetaan yleensä huonoon kello...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

13 kommenttia :

 1. Mun tekis mieli pussailla jokaista äitiä ja isää, joka ostaa lapselleen hanskat joissa on tuo vetoketju sivulla! Ne on niiiiiin helppo pukea kaikkein pienimmillekin lapsille, jotka ei vielä itse osaa suoristaa sormiaan tai laittaa peukaloa oikeaan paikkaan. Niin tosiaan, oon siis semmonen lastentarhatäti että siksi pussailisin niitä äitejä ja isiä...

  Noh, tästä sullekin pusu! MMMMMMUISK!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooih, kiitos, tarhatädeiltä ei ikinä saa pusuja, kiitti!! :)

   Poista
 2. Mä olen luullut, että tarhantädeillä on joku taikakeino hanskojen pukemiseen, mutta siis näinkö on, että tädeillä on samat ongelmat kuin meillä äideilläkin? En nimittäin tajua, miten vetoketjuttomat hanskat saa pikkuiseen käteen ainakaan siten, että peukko menee omaan koloonsa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii ei meillä, tai ainakaan mulla, mitään taikakeinoja ole :D Vetoketjuttomien hanskojen kans taitan varren ulospäin mahdollisimman lyhyeksi ja laitan pari omaa sormea sinne hanskaan myös, ja ohjaan niillä pikkiriikkisen peukalon omaan koloonsa :) Mutta kyllä, vetoketjulliset hanskat rules!

   Poista
  2. Siis tarhan tädit osaa toki ihan kaiken, mutta ihmisiä nekin vain on ton ulkovaatedemonin edessä :D

   Poista
 3. Vain pari sanaa ;)

  Nettikauppa ja palautusoikeus

  ja elämä on niiiiiiin paljon helpompaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi jos unohtaa käydä siellä postissa / palautuspisteellä ja kotiin jää väärän kokoisia kamoja :O

   Poista
 4. Olen kanssa tarhatätikavereiltani oppinut, että VAIN vetokejullisia hanskoja saa ostaa :) Erityisesti Reiman, sillä niissä vetskari menee tosi pitkälle. SIinä ilmainen mainos kyseiselle lafkalle ;) Täällä yksi pieni serkkutyttö ja (sen äiti) odottaa että uudet ostoksesi kulkeutuvat ketjussa alaspäin mentyään liian pieniksi ;) Hihiiii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO ei näköjään tarvi kulkeutua kun olitte ostanu ihan samat hanskat :)

   Poista
 5. Noi Reiman hanskat on ihan parhaita. Vetoketjulliset ja kaikki muutkin mallit. En mitään muita ole käyttänyt, kokeillu kylläkin ja pettynyt muihin valmistajiin. Samaten tietysti kaikki muutkin releet on meidän suosikkeja ollut viime vuosina. Äkkiä laskien kahdeksan kappaletta haalareita ja vähän useampi ;) pari rukkasia seitsemän vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laskin tyhmänä kans tänään että lasten ulkovaatteisiin menee helposti 500€ vuodessa. Siis talvikamoihin, jos ostaisi kaiken uutena.

   Poista
 6. Mun ei oo ikinä tarvinnut ostaa Ticketin tai Polarn O Pyretin haalareita, ostan tenaville samaa mitä käytän itsekin: 8848 Altitude. Merkkiä myy vain Intersport eikä se ole halpa, mutta joka euron arvoinen. Koita joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mielenkiintoista, kiitos vinkistä, täytyy tutustua!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.