Uusi elementti

maanantai 5. elokuuta 2013 Valeäiti 12 Kommenttia

Perjantaina on syksyn kick-off klo 15 alkaen. Ok. 
Eikun. 
....
Ai hitto, se siis tarkoittaa että mun täytyy viedä lapset aamulla tarhaan, 
jotta joku muu ehtii hakea ne ajoissa.

Elämäämme on saapunut uusi elementti. Enää ei voi sopia omia menoja ja tuloja noin vain, enää ei ilmoiteta lennossa että menen salille aamulla, sinä pääset illalla. Itseasiassa, enää ei varmaan urheilla (koska missä välissä, ilman jatkuvaa lasten hylkäämistä?). Toisaalta enää ei tehdä viittä ruokaa päivässä, siivota jatkuvasti kamakasoja eikä pestä peppuja. Kaikki syövät sivistyneessä (tai ainakin ikäisessään) seurassa lounaita, eikä kukaan pääse repimään marttyyriviittaa päällensä rankemmasta päivästä - kaikilla on nyt yhtä kamalaa.

Jatkossa rakkaita jälkeläisiäni kasvattaa, kaitsee, lohduttaa, leikittää ja ruokkii useat sertifioituneet hoitajat, yli 7h päivässä. Ison P:n alku herättää kirjon ajatuksia, päällimmäisenä kai pieni jännitys kaikilla. Miten tämä homma lähtee toimimaan? Tuleeko ne heti kipeäksi? Viihtyykö ne siellä?

Alku on lupaava. Jouduin erikseen huomauttamaan itselleni ja Insinöörille, etteivät lapset viidentenä harjoittelupäivänään itkeneet peräämme "The Hylkäystilanteessa". Oikeastaan nyt kun mietin tarkemmin, eivät ne ole kertaakaan valittaneet tarhaan jäämistä. Siellä ne aina seisovat vilkuttaen, jalat jo hiipimässä kohti uusia seikkailuja.


Tutustumisen perusteella olemme siis hyvissä käsissä. Toki päiväkoti on valtava ja ryhmät isoja, mutta tilat ovat uudet, hoitajat ja opettajat kivoja, rentoja ja motivoituneita, ja toiminta tuntuu rullaavan poikkeuksellisen hyvin. Ykkönen ja Kakkonen ovat toistaiseksi saaneet toisistaan tukea samassa ryhmässä, tänään Ykkönen on päässyt isojen tiloihin. Pihalla ne kuitenkin kohtaavat, ajavat mopoja vierekkäin ja laulavat maassa lauluja ihanan hoitajansa kanssa. Hoitajien eduksi lasketaan muuten hyvien lauluvarastojen lisäksi se, että ovat jo sangen ihastuneita lapsiimme. Pidän sitä hyvänä merkkinä, ehkä ne sitten jatkossakin oikeasti haluaa parasta minun pikku palleroilleni.


Vaatteet on nimikoitu, VaSut käyty, lupalaput täytetty ja pahimmat eroahdistusitkut jo aloitettu, tosin yöaikaan. Rumimmat vaatteet on viety laatikkoon varavaatteiksi, unilelut on toimitettu sinne niiden viereen ja ensimmäiseen oikeaan aamuun on haikein mielin lähdetty. Olemme valmiina.


Perjantaina on syksyn kick-off klo 15 alkaen. Ok.  Eikun.  .... Ai hitto, se siis tarkoittaa että mun täytyy viedä lapset aamulla  ta...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

12 kommenttia :

 1. Tsemppiä rumbaan! Hyvä että alku on sujunut kivasti.

  Mä en kyllä myöskään ymmärrä missä välissä ihmiset urheilee tai harrastaa, meillä ainakin yhteistä aikaa koko perheen kanssa on muutenkin niin häviävän vähän. Aamukuudelta olisi mulle ehkä mahdollista, mutta varsinkaan talviaamuina se ei oikein nappaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meinasin kyllä syödä kaikki sanani kun hain noi kaksi apinaa sieltä tänään, kiesus mitä menoa sitten kotona. Kohtuullisen väsyneitä ja lyhythermoisia oltiin kaikki kolme. Mutta voiton puolelle silti kokonaisuus :)

   Poista
  2. Ja niin, aamukuudelta mäkin laskin sen aamu-urheilun tapahtuvan :D Tai sitten jos on itse vienyt lapset tarhaan niin suoraan töistä. Mutta aina yhtälössä kärsii joko työnantaja, lapset tai yöunet. JOskus varmaan kaikkki.

   Poista
 2. Hui, tsemppiä hommaan!
  en minäkään tiedä miten ihmiset tämän kaiken tekee. Millä ajalla, ihan oikeasti? Kerro sitten kun saatte homman toimimaan niin voin ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tänään otin etunojaa ja tein (pahaa) ruokaa valmiiksi illalla huomista varten. Ja lasten vaatteet on pakko valita jo nyt, ettei jää aamuruuhkiin. Luojalle kiitos kesästä vielä hetken!

   Poista
 3. Peukutukset iso P:n alkuun! Ei se helppoa ole, mutta teillähän on hyvin lähtenyt käyntiin -se voisi olla pahemmin, paljon pahemmin... :)

  Tämä äiti käy treenaamassa aamu kuudelta, ennen töitä, ostaa muiden äitien tekemää ruokaa ja tekee koulutehtäviä yöllä kymmenen jälkeen. Kaikesta selviää, tästäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ei ollut tarkoitus tehdä tästä marttyyritarinaa vaan kannustaa, valtavasti tsemppiä teille tarhapolulle ja kuulostaa tosi hienolta tuo teidän päiväkotinne. Hienoa, että tädit tuntuvat mukavilta heti alkuunsa!

   Poista
  2. Heh, en ottanut marttyyritarinana, mutta mietin kyllä vielä nukkumaan mennessäni että musta ei ikinä saa klo 06 treenaavaa. Varsinkaan talvisin, voin vaan kuvitella sen kun viimaa vastaan taistelee tyhjän kaupungin läpi. HUh, mikä motivaatio sulla, nostan hattua!

   Poista
  3. Mun ihanneminä on just sellainen ennen ylösnousua ylös nouseva ja lenkkivaatteet päälleen pukeva sporttimimmi, joka kirmailee itsensä joka aamu huippuvireeseen ennen päivän koitosten alkua. Ja pah! En ole toistaiseksi koskaan löytänyt syytä olla nukkumatta niin pitkään kuin mahdollista. Koira on pakko pissattaa, joten käynhän mä sentään kääntymässä siellä ulkoilmassa ennen aamupalaa... ;)

   Mä olen jo kerran ehtinyt olla puolisen vuotta tossa lapsi päiväkodissa, molemmat vanhemmat töissä -rumbassa ja niiden muistikuvien voimalla tähtään siihen, että löydän työpaikan jonne on sopiva 5-10 km:n pyörämatka. Siten saisin hoidettua sen kuntoilun työmatkalla. Muuten ei kykene. Illalla ei vaan pysty lähtemään enää mihinkään ja heipattamaan lapsille toista kertaa saman päivän aikana.

   Poista
  4. Nimenomaan toi viimeinen lause on mun ongelma. En vaan haluaisi.

   Ja se ihannemniä muuten lukee myös aina päivän lehden, tsekkaa vielä iltauutiset ja ottaa päivän aikaan kantaa poliittisiin kiistoihin. Itsehän luen hyvänä päivänä Iltiksen viihdeuutistet ja thats it.

   Poista
 4. Saakohan sieltä Punavuorelaisesta päiväkodista julkaista kuvia, joissa on vielä toisten muksujakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kieltämättä suoraan kysynyt, mutta ei kukaan myöskään kysynyt. Tuskin kukaan kuitenkaan nyt hernettä nokkaan ottaa siitä, että meidän pupu ja kunnan pyyhkeet näkyy täällä. Se yksi kuva oli tosiaan sinänsä huono, että siinä näkyi ihmiset turhan hyvin, joten poistin sen.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.