Mitä opin tänään

torstai 15. elokuuta 2013 Valeäiti 10 Kommenttia

Jos lapset nukkuvat, ja maassa on siis rauha, älä nyt jumalauta mene puuttumaan asioihin. Ihan sama, vaikka se maitopullo törröttäisi suoraan silmään, tai toinen hukkuisi omaan hikeensä sen peiton kuumentamana. Sinähän muuten annat sen pullon maata siellä koko yön, jätät lapsen hikoilemaan peittosaunassaan.

Tietysti jos nautit näistä vartin kestävistä koko perheen huutokekkereistä, niin ole hyvä vaan. Tosin siinäkin tapauksessa joudut kuitenkin lopulta palauttamaan tilanteen tismalleen niin kuin se oli, peittoineen kaikkineen.

Luulisin sinun hyvä ihminen kahden vauvavuoden jälkeen jo tajunneen, vaikka kieltämättä vähän hidas ihminen oletkin. Jos lapsi nukkuu, älä. Tee. Mitään. Nyt saakeli oikeasti, älä tee mitään!

Sovitaanko että tämän yön huudot tuli kerralla tässä ja huomenna ei ole kuumemittarille käyttöä, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä?


Jos lapset nukkuvat, ja maassa on siis rauha, älä nyt jumalauta mene puuttumaan asioihin. Ihan sama, vaikka se maitopullo törröttäisi suoraa...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

10 kommenttia :

 1. Käytännöllinen oppi!
  Mä opin muutamassa kuukaudessa, että vaikka lapsi nukkuu ilman peittoa ja sukkia ja jalat on selkeästi jäässä, niin anna sen nukkua. Ei, se ei ole kiitollinen peittelystä ja ei, se ei kohta herää koska on kylmä, vaan se herää just sillä hetkellä kun otan ensimmäisen askeleen kohti sänkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se nimenomaan ei ole kiitollinen :)

   Poista
 2. jos lapsesi nukkuu sängyssä joka on täynnä leluja mm legoja ,ÄLÄ KOSKE..ja jos lastenhuoneeseen on pakko tunkeutua niin älä hengitä ja muista hiipiä!mysteeri on että miten ne ei herää toistensa huutoon eikä kanin yöllisiin rytinöihin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. toinen lapsi saa vaikka oksentaa vieressä mutta auta armias jos minä hengitän.

   Poista
 3. HAHAHA. Nauroin ääneen.
  Mutta ilmeisesti lapset on erilaisia. Tuo mun on aina ollut sellainen, että kun se on nukahtanut voin vaikka rälläköidä vieressä tai vaihtaa sille vaatteet, eikä tyyppi tajua mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shh, älä naura ääneen, noi herää!

   Poista
 4. meidän lapset ei kans herää juuri mihinkään, jos eivät ole kipeinä. Mutta tunnistan kyllä sen "miten hitossa en vieläkään tajua miten lasten kanssa tulee toimia?" -fiiliksen. Oon yllättänyt itseni näyttämästä lapsille jotain "kato miten hauskasti käy näin" -juttuja, joista seuraavassa hetkessä muistan, että hittovie, samantien pitää kieltää niitä koskaan kokeilemasta itse samaa.

  VastaaPoista
 5. Jep, meillä jos nukahdat toppapuku päällä just kotiin tullessa niin sit kans nukut toppapuku päällä. Joskus äiti uskaltaa avata sen huoneen ikkunan, jossa taapero nukkuu varustautuneena täydellisesti 30 asteen pakkaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika riskialtista, siinäkin saattaa se ikkuna narahtaa. Tai sun käden ilmavirta osua lapseen. Herää se kuitenkin.

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.