Projekti Ranka: vihollinen

tiistai 30. heinäkuuta 2013 Valeäiti 3 Kommenttia

Vihollinen on päässyt ohi etulinjojen, se kurkkii jo ihan puolustuksen asemissa asti. Se on tulossa, vielä hetken pystyn pitämään sitä loitolla. Aina se alkaa samasta: treenikertojen vähentymisestä. Ensin käydään rinta rottingilla, intoa puhkuen 3-4 kertaa viikossa urheilemassa. Sitten yhtäkkiä onkin ok, jos on edes kerran viikossa tehnyt jotain. 

Kakkosvaiheessa se ulottaa lonkerossa treenikertojen sisälle. Se laittaa lintsaamaan ihan vähän, jos vaikka vähän siitä alkuverryttelystä. Jonain torstaina huomaat miettiväsi, riittäisikö sittenkin se neljä sarjaa tällä kertaa viiden sijaan? Ja sitä seuraavalla viikolla huomaat, että jokainen toisto on liian nopea, keskittymätön ja hutiloitu.

Viimeinen kortti sillä vihulaiselle on kropan kuuntelu. Se tunkeutuu syvälle korvakäytävään ja kuiskuttelee että onhan toi selkä aika kipeä ollut, ja tänään jotenkin väsyttää. Kuukauden päästä huomaat, että salikortti on loppunut jo kaksi viikkoa sitten. Kahden kuukauden päästä on pää kipeä, koko ajan.

On se perkele, sanon minä. Tänään oli lannistuminen jo ihan todella lähellä. Alkuverryttelyjen jälkeen piti miettiä hetki, jaksaako sarjoihin lähteä. Jos vielä vähän venyttäisin tässä jotain. Ja on toi selkäkin, ehkä ei viitsi edes yrittää.

Kuules nyt, laiska luovuttaja, pari juttua:

 • Jos sinne salille asti raahautuu, on syytä tehdä siitä käynnistä merkittävä
 • Sinne salille kannattaa raahautua, lähteminen on aina treenin vaikein osa.
 • Miksi ajattelet viidennen sarjan vikoja toistoja alkulämmittelyssä? Aloita ekasta. 
 • Sama vanha viisaus pätee; jos ei tee mieli tehdä, se kannattaa tehdä. Joten laske nyt vaan ihan reilusti se polvi sinne lattiaan asti. Kun tuntuu vaikealta, tapahtuu hyvää. 
 • Sinulla on vain yksi vartalo, ja se on antanut jo kaksi lastakin. Se pystyy kyllä tähän, sinun pitää pystyä tähän sen vuoksi. 
 • Sen jälkeen helpottaa aina. 
Viimeinen niitti sinulle, rakas viholliseni. 

P.s. Vaikka vartalolleni jo aika armollinen olenkin, en ainakaan vielä uskalla vastata Mintun superhienoon haasteeseen. En haluaisi millään läväyttää näitä omia pahimpia ongelmiani, tyhjiä nahkarukkasia ja turvonneita mahasäkkejä internetiin, tai vielä pahempaa, tuttujeni katseltaviksi. Menkää siis katsomaan Mintun ja muiden uskomattoman upeiden ja rohkeiden naisten postaukset, parhaiten pääsette selaamaan osallistuneita Mami Go Go:n FB profiilista. Ei voi muuta sanoa kuin "wau".Vihollinen on päässyt ohi etulinjojen, se kurkkii jo ihan puolustuksen asemissa asti. Se on tulossa, vielä hetken pystyn pitämään sitä loito...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

3 kommenttia :

 1. Oletko ajatellut, että kävisit joillain ohjatuilla tunneilla? Siellä bodypump-tunnilla hikoillessa ei tule niin helposti löysäiltyä vaikka fiilis ei aluksi huipussa olisikaan. Sitten siihen perään vaikka sitä itselle räätälöityä sarjaa salilla?

  Itse ihmettelen tosi paljon miksi esim. kaikissa laihdutusohjelmissa jengi pistetään tekemään salitreeniä. Kun voishan sitä nyt käydä ohjatuilla tunneilla, harrastaa jotain joukkuelajia tms. Mun mielestä kun salilla käynti on ihan supertylsää enkä edes viitsi valehdella itselleni että siitä joskus jotain muuta tulisi. Samasta syystä en edes kuvittele tekeväni kotona iltaisin mitään kuntopiiriä itsekseni. Tarvitsen sen nopeatempoisen musiikin ja ohjaajan huutelemaan ohjeita sinne eteen. Sitten jaksaa vaikkei jaksaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenhan toki käynyt paljonkin, en vaan ole koskaan lämmennyt. Seuraavaksi aion kokeilla sellaisia pelkästään pilatekseen yms keskittyviä keskuksia, noi Motivukset ja muut ei vain taida olla mun paikka.

   Salilla on ihan hirveetä käydä jos ei ole jotain fiksua ohjelmaa, johon itse uskoo ja jossa haluaa kehittyä! pelkästään siellä pyöriminen on ihan karseeta.

   Ryhmäliikutna on hieno juttu, kun se saa ihmiset innostumaan; muuuutta sanoisin että suurimalle osalle siellä on ihan liian vaativia hommia ja korkeita sykkeitä. Todella harvan Motivuksessa käyvän olen nähnyt esim laihtuvan tai saavan lihasmassaa, vaikka kuinka kävisi siellä viisi kertaa viikossa hirveellä vimmalla. Ehkä mulla on vaan vähän angsti, kun olen varmaan 15v noissa tahkonnut :D

   Poista
  2. Äh piti nimenomaan bodypumpista sanoa, että se on ihan pahin. ne sarjat on niin ylipitkiä, etten ikinä jaksa niitä ja rupee vituttaao oma surkea kunto, jolloin mieluummin lopetan koko homman :D Loogista, eikö? :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.