Vieraskoreus on yliarvostettua

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013 Valeäiti 12 Kommenttia

Minä sydän lapsiperheet. Vain toisen lapsiperheen luo voi mennä kylään tyhjin käsin, pikkasen märin housuin, yksi seurueesta nukkuen. Ruoaksi katetaan nakkikeittoa ja kaikki ovat siitä äärettömän onnellisia - jonkun muun tekemää hyvää ruokaa! Pöydässä istutaan sekalaisella kokoelmalla syliä, syöttötuolia ja aikuisten tuolilla polvillaan. Joku joutuu kesken ruokailun omaan huoneeseen miettimään, kaikki saa kuitenkin lopulta muumikeksejä. Lopuksi syödään vielä vähän pullaa, juodaan kahvia vähän liikaa, seurataan puolilaiskasti lapsia ja juorutaan..no yleensä niistä lapsista. Eikä ketään haittaa, että jokainen lause keskeytyy vähintään kaksi kertaa.Lapset leikkii kiltisti (minuutin) keskenään (toiset avaimilla) ja vain harvoin (koko ajan) joku lyö toista vahingossa vähän työkalupakilla päähän (ks. kuva). Hölmöimmät lapset teutaroi pienen muovilaatikon päällä ja pamauttaa naaman sängynreunaan. Kaikki käy kokeilemassa pottaa, ja säännöllisin väliajoin puhutaan pissasta.


Jossain vaiheessa joku saa lapset innostumaan siivousleikkeihinkin, sitä ennen meno on sisutuslehden sanoin "rennon huoletonta".

Aika mukavaa.


Minä sydän lapsiperheet. Vain toisen lapsiperheen luo voi mennä kylään tyhjin käsin, pikkasen märin housuin, yksi seurueesta nukkuen. Ruoaks...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

12 kommenttia :

 1. Lapsiperheet <3 Todellakin! Ja vielä mieluusti pikkulapsiperheet, joissa on suoritettu taaperovarmistukset :D
  Omien lasten (1v 10kk ja 8kk) myötä oon myös oppinut relaamaan emännöinnin suhteen. Joka nurkan ei tarvi kiiltää (rouvan naama kiiltää kuitenkin takuuvarmasti), kaikkien tavaroiden ei tarvi olla oikeassa paikassa (niin kuin se edes olisi mahdollista tuon vajaa kaksivuotiaan ansiosta) ja tarjoilujen ei tarvitse täyttää kaikkia kulinaristien toiveita (koska aikaa keittiössä fiilistelyyn ei ole). Kummasti on tullut opittua armollisuutta itseäkin kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Meinasin kans lisätä tähän ettei kukaan ole pynttäytynyt, mutta sitä ei koskaan tiedä jos joku emäntä siitä loukkaantuisi :) mutta tulkaa sellaisina kuin olette on aika sopiva mantra näissä tapaamisissa.

   Poista
 2. Joo, nykyään sitä suorastaan välttelee menemästä minnekään, missä normaalitila on jotain muuta kuin kaaos. Tulee vaan stressiä, kun pitää koko ajan kytätä, että mitä damagea oma jälkikasvu saa aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuuuri näin. Meistä saa varsinaisia kyläluutia heti kun isäntien lapset on täyttäneet 9kk ja metristä alaspäin on arvoesineet siivottu.

   Poista
 3. Just näin! Ihana noissa tilanteissa, kun joku Ymmärtää... Ja voi olla vaan ilman paineita "millainen kasvattaja minä nyt olenkaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jopa yhdessä miettiä, ertä miten tolle nyt voisi sen Muumikeksin antaa joustamatta periaatteista :)

   Poista
 4. Juurikin näin! Itse olin ennen lapsia aikamoinen nipottaja kodin siisteyden suhteen, mutta enää en vaan jaksa. Varsinkaan nyt, kun olemme siirtyneet jälleen uuteen vaiheeseen. Lapsilla on nimittäin alkanut käydä kavereita kylässä, siis ihan ilman aikuisia. Tässä on kyllä totuttelemista, huh. Kaaos on jatkuvaa, tavaraa hajoaa, mun pää sekoaa.. Siivoamisen ja niuhottamisen sijaan keskityn koitan vaan katsoa, ettei vierailijoille satu mitään. Jos lähtiessään muistavat nakata pari juttua lelukoppaan, niin ookoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee Tota mä en edes tajunnu ajatella!! Siinä vaiheessa varmasti karisee loputkin...

   Poista
  2. Lisätään tähän vielä naapurusto, jossa lapset vaihtavat leikkipaikkaa (avojaloin) pihaoven kautta sisään (potkulaudat jäi siihen kasaan), leikit sisällä, lisäbarbien hakuun etuoven kautta ulos (ja kun ei oo niitä kenkiä naapurinlapset lainaa eteisestä muutamat), pyörällä matkaan.... Parin tunnin leikkihulabaloon jälkeen lelut, vaatteet, urheiluvälineet, nurmet ja kersat on kaikki sikinsokin pitkin kyliä. Välillä, ihan vaan välillä, musta tuntuu että musta tulee boheemi. Ja lapsista peikkoja.

   t. Tiskikoneentyhjentäjä

   Poista
  3. :O :O Apua. Me muutetaan maalle niin ei ole tota ongelmaa.

   Poista
 5. Teksti ja kommentit <3
  Hanna

  VastaaPoista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.