Ihan niin kuin silloin ennen

maanantai 10. kesäkuuta 2013 Valeäiti 4 Kommenttia

Muistattekohan vielä, minkälaista oli meidän perheen leikkipuistoilu tähän aikaan viime vuonna?

En minäkään. Tai muistan minä jotain, ainakin sen, miltä meidän vaunujen kahva tuntuu kun niitä työntää ympäri ympäri ympäri hiekkalaatikkoa, toivoen että isompi lapsi saisi edes puoli tuntia leikkiaikaa ennen kuin pienempi herää kiljumaan. Sitä en tainnut enää edes uskaltaa toivoa, että se pienempi nukkuisi vielä kotonakin, ehei, päivän unet ja levot meni siinä. Mutta palataan sinne puistoon. Siellä minä siis istuin (tai siis kävelin), univelkaisena ja vihaisena, masentuneen onnellisena. Nostin yhtä keinuun ja yritin samalla edelleen hytkyttää toista joko vaunuissa tai sylissä. Tai jopa rinnalla.

Niin, minkälaista on Insinöörillä?

"Vitsi tänäänkin oli helppoa puistossa, Ykkönen antoi Kakkoselle keinussa vauhtia joku kakskyt minuuttia ja mä vaan otin aurinkoa"
kertoi eräänä päivänä eräs lakupatukan väriseksi muuttunut ulkoilmaihminen. 

En minä sitä, että katkera olisin. Mutta ei ollut kaukana, ettei näyttöpäätteen värjäämä sinertävänvalkoinen käteni olisi ojentunut läpsäisemään ihan vähäsen. Vain vähäsen, koska voimat ja hermopäätteet ovat kuolleet istumatyöasennossa.

Kivahan se on että niillä on kivaa.


Muistattekohan vielä, minkälaista oli meidän perheen leikkipuistoilu tähän aikaan viime vuonna? En minäkään. Tai muistan minä jotain, aina...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

4 kommenttia :

 1. :D

  Kuitenkin syyllistyisit ja potisit huonoa omatuntoa, jos niillä olisi kamalaa, myönnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en oo ihan varma! Ehkä, jos töissä olisi samaan aikaan tosi lungia, silloin joo. Mutta kyllä sillä onneks vähän on kurjaakin ja tylsääkin välillä, ettei se ihan auvoista ole toi niiden(kään) elämä ;)

   Poista
 2. :D Mä niin komppaan! Äitys"loma": Heräilyä 2h välein 8kk, vauva taintuu unille vaan tissillä. Jossain vaiheessa se alkoi purra ja kovaa, unissaankin. Mutta pakko oli antaa maitoa, kun muuten ei nukkunut. Ihan karseeta.

  Isän hoitovapaa: Satunnaista yöheräilyä. "Ai vitsi et on rankkaa ja väsyttää." Krrh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MÄ alan ymmärtää kun käly sanoi aikanaan, ettei kannata mennä töihin lapsen ollessa vuoden ikäinen: silloin antaa vaan miehelle just vihdoin koittaneen kivan ajan. Hear, hear!

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.