No tietenkin siellä

perjantai 10. toukokuuta 2013 Valeäiti 16 Kommenttia

Ostettiin Ykköselle kahdet uudet esanssijalkineet kesäksi maanantaina. Neljä tuntia myöhemmin niistä toinen pari oli upotettu mutaan, ja toisesta oli jäljellä vain yksi yksi kenkä keittiön pöydällä.

Niinpä meillä on viisi päivää etsitty yhtä pilkullista kenkää (ja pesty kaksi). Olen kulkenut ympäri asuntoa kuin mikäkin huumekoira, yrittänyt löytää sitä paljastavaa esanssista tuoksua. Tuloksetta. Tänään jopa siivosin meidän portaiden alusen (to do -listalla vuodesta 2011) yllättävien löytöjen toivossa. Nothing.

Illalla lastenhuonetta siivotessani hetin viimeisenä vitsinä, jo luovuttaneena, Insinöörille:
"se on niin salettiin jossain tälläisessa". Heilautin efektin vuoksi kädessäni olevaa pahvista "salkkua" ja pysähdyin. Tuijotimme toisiamme hetken ilmeettöminä, lupaavan kolinan vielä kaikuessa olkkarissa.

Avasin salkun lähes vapisen sormin. Sisältä löytyi yksi legoakka (María) pilkullisen kengän sisältä lepäilemässä, vierellään noin kymmensenttinen keppi.

Tutkimattomia ovat lasten tiet.Ostettiin Ykköselle kahdet uudet esanssijalkineet kesäksi maanantaina. Neljä tuntia myöhemmin niistä toinen pari oli upotettu mutaan, ja toi...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

16 kommenttia :

 1. Se on kiva, kun tuo sama tapahtuu autonavaimille, juuri sellaisena tärkeämpänä kiireisenä aamuna. En vieläkään tajua miten edes ymmärsimme etsiä sieltä pikkiriikkisestä leikkilaukusta, joka oli siellä pehmoleluröykkiön alimmaisena "ei se nyt täällä kyllä voi olla, muttaku kaikki muut paikat on jo katottu...", ja myöhästymistä tuli "vain" 20 min.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä oppii ennakoimaan, mäkin olin ennen tota jo käynyt mm. pesukoneet, Brion uunin, alimmat keittiön laatikot ja kaikki mun käsillä olevat laukut läpi :D Ei ehkä ihan joka jamppa tajuaisi etsiä ensimmäisenä vaikka kukkaruukusta tai pussilakanan sisältä.

   Poista
 2. Mä joudun aina vaan luovuttamaan, kämpässä on niin miljoona kätköä kaiken kaaoksen keskellä. Luotan sitten siihen, että joko ne kadonneet tavarat löytyy muutossa (jota ei siis ole suunnitteilla) tai sitten niiden oli tarkoitus kadota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä. Meilläkin on mm. yksi uusi kameran muistikortti tästä syystä.

   Poista
 3. Pakko kysyä: Mitkä on esanssijalkineet?

  Meidän kadonnut kamera löytyi myös kerran leikkiauton tavaratilasta. Katsoin myös sieltä ihan sattumalta kun oli joka paikka koluttu läpi ja piti ehtiä lasten serkun ristiäisiin. Onneksi löytyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä: https://stockmann.com/p/fi/Cienta-Kengat/438227/62721/62721?itemId=438240 ja muitakin malleja + värejä siis löytyy. Voin suositella, mutta pahalta ne haisee :)

   Poista
 4. Tiedät kun ostat yhdet sellaiset ;) Mäkään en tienny vielä viikko sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä haisee ihan koko kämpässä, ihme brändäys :D

   Poista
 5. Me etsittiin kerran pari päivää yhtä lapsen pikkuautoista ja alettiin olla jo aika epätoivoisia. Onneksi tuli seuraava sadepäivä ja aamulla kumisaapaata jalkaan kiskoessani löysin auton peräkärryineen sieltä saappaasta.

  VastaaPoista
 6. Tiedän: kuin etsisi neulaa lastenhuoneesta! (Nimim. annoin *oikean* neulan lapsen askarteluhommiin kun oli kadottanut oman muovisensa. Nimim. nimim. kuinka tyhmä pitää olla.)

  Meillä muuten oli kerran lapsen juhlakengät kateissa - ne löytyi tyhjästä pahvilaatikko"matkalaukusta". Onkohan tässä joku yleisempikin sääntö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha, mitä sä oikein ajattelit??

   ja HEI meilläkin on löytynyt juuri siis tuollaisesta pahvilaatikkomatkalaukusta sekä tämä kenkä että eräs juhlakenkäkin! Hämmentävää!

   Poista
 7. jumanstuikka joskus vauva-akoina olin saanut päähäni että ”kyllä se vauva voi noilla mun bonus- ja luottokorteilla vähän leikkiä”. Aina ne jostain löyty, paitsi kerran. Mut sit ne löytyikin olohuoneen maton alta. :) Mieheni oli ihan et ”mahdoinkohan mä jo sanoa että ei oo fiksu idea.” Kortit on pysyny lompsassa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän ulkoa, että insinöörillä on 17 korttia lompakossaan. On meinaan muutaman kerran tullut kaiveltua niitä kortteja ja laskettua löytyikö kaikki.

   Poista
 8. Luen ja kommentoin kivasti melkein 2 viikkoa jäljessä kaikkia seuraamiani blogeja, koska vauvarokko ja fb-kirpparit. Selkeästi kannattavaa touhua, sillä 12 päivää sitten en olisi tiennyt, mikä on a) esanssikenkä tai b) maailman paras piilopaikka kaikelle.

  a) Viihdytettiin eilen kerrostalokyttääjiä muutaman äidin kanssa haistelemalla naapurin 2-vuotiaan uusia kenkiä ja analysoimalla niiden tuoksua.

  b) Likka sai viime viikonloppuna mummoltaan pahvisen matkasalkun. Sieltä on tähän mennessä löytynyt kotiavaimet x1, kesäkenkä x2, puolikas banaani sekä se kaikista rakkain nalle, jota ilman ei voi mennä nukkumaan. Ja nyt on !?@!#% keskiviikko! Seuraavaksi kun jotain katoaa, tutkin ensimmäisenä sen samperin laukun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, en kestä, mikä niissä pahvisalkuissa oikein on??? :D

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.