Siirryn uusiin haasteisiin

torstai 28. maaliskuuta 2013 Valeäiti 20 Kommenttia

Arvon kollegat, rakkaat asiakkaani,

tämä päivä merkkaa yhden aikakauden loppua. Kahden ja puolen vuoden antoisa työjaksoni päättyy ja siirryn loman kautta uusiin tehtäviin.

Aloitin tehtävässäni elokuussa 2010. Varsinaiset työtehtäväni alkoivat kuitenkin sovittua myöhemmin, vasta reilusti lokakuun puolella. Ensimmäisen vuoden, puolitoista, totuttelin vielä uusiin haasteisiini. Hain paikkaani vaihtuvassa työyhteisössämme ja löysin muutamia hyviä kollegoita tuekseni. Freelancerin elämä ei kuitenkaan ole aina helppoa ja huomasikin kaipaavani toimistotyöläisen elämää. Aiottu paluuni kuitenkin jäi, sillä sain yllättäen vastuulleni toisenkin suuren asiakkuuden. Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä.

Toisen asiakkuuteni myötä aloin löytää ääneni ammattimaisena. Osasin jo vaatia itseltäni ja sidorsyhmiltäni oikeita asioita, rasittamatta itseäni kuitenkaan loppuun. Hallitsin työvälineistön ja osasin alan termit. Pystyin jopa neuvomaan muita, sekä löytämään ratkaisuja silloinkin, kun maito oli jo lattialla ja itkut itketty. Silti en voi käsi sydämellä sanoa nauttineeni joka hetkestä. On montakin päivää, jotka vaihtaisin pois. Tyytymättömät asiakkaat, huono työsuunnittelu tai sairaana työskentely eivät varmasti ole kenenkään mieleen.

Tänään katson kuitenkin menneitä vuosia kaihoten, tunnen ajan jo kuultavan muistoja. Tuntuu kuin olisi aina ollut kevät. Kaiholle ei kuitenkaan ole syytä antaa liikaa tilaa, on katsottava innolla tulevaan. Tiedän oven olevan aina auki takaisinkin, mutta toivon että löydän tulevistakin haasteista riittävästi mielekkyyttä. Niin paljon, etteivät vanhat kuolat janottaisi.

Tehtäviäni hoitaa jatkossa Insinööri (tavoitettavissa hiekkalaatikolta 15.4. alkaen). Insinööri on tutustunut työtehtäviin jo vuosien ajan o.t.o., ja on myös osallistunut työhön osa-aikaisesti, esimerkiksi lomakausilla. Olen vakuuttunut, että hän on kaikin puolin pätevä jatkamaan tehtävissäni, ja että tulette olemaan häneenkin erittäin tyytyväisiä!

Minä puolestani kiitän teitä kaikkia kuluneista vuosista. Ystävistä, olkapäistä, neuvoista ja lukemattomista onnen hetkistä olen teille kaikille ikuisesti velkaa. Tänään nostan maljan meille yhteisesti.

Toivon, että palaamme yhteistyön merkeissä vielä jatkossakin, vaikka alani onkin varsin eri!

Lämpimin kevätterveisin,
Valeäiti

Arvon kollegat, rakkaat asiakkaani, tämä päivä merkkaa yhden aikakauden loppua. Kahden ja puolen vuoden antoisa työjaksoni päättyy ja siir...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

20 kommenttia :

 1. Niisk. Mullakin on eilisestä lähtien virallinen dl tälle koti-/yliopistohengailulle ja haikeiluttaa nyt jo. Eikä me edes törmätty siellä puistossa. Mut onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo jotenkin ihan kamalaa? Etenkin se ettei ikinä törmätty! :D

   Poista
 2. :) Onnea uusiin haasteisiin, ja eiks oo muitakin syitä onnitella nyt? (Ei siis kolmas uusi asiakkuus vaan työvuosien kertyminen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tässä onniteltavaa kun siirrytään neljänteen kymmeneen :O kamalaa sekin!

   Poista
 3. Onnea vaan tosiaan synttäreiden puolesta ja hurjasti tsemppiä seuraavaan työtehtävään. On se hurjaa, miten nopeasti aika kuluu!
  Syksyllä tullaan perässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) onneksi tossa seuraavassa tehtävässä on koulutuskin taustalla ja ihmisiä jeesaamassa, ei tarvi olla ihan näin (toisten) kantapään kautta oppiva :D

   Poista
 4. Mahtava teksti! Onnea uusiin haasteisiin - ja onneksi entisiä työtehtäviä ja asiakkaita ei tarvitse kokonaan jättää, vaan pääset jatkamaan samoissa hommissa vielä osa-aikaisena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mähän siis täysin unohdin vielä ilta-, yö- ja viikonloppuvuorot...

   Poista
 5. Kai sää ny silti jatkat tät plokia?? Ettet ny iha täysin vaihda alaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan jatkan! Sori kun tämä jäi epäselväksi ja vielä pitkäksi aikaa :)

   Poista
 6. Onnea uuteen vaiheeseen ja kiitos hauskasta blogistasi :)!

  VastaaPoista
 7. Saammeko siis jatkossa lukea lapsiperheessä tapahtuu -raportteja Insinöörin näppäimistöltä kirjoitettuna? ;)

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen vaiheeseen ja ihanaa pääsiäisen aikaa! Mun blogissa on juttu, joka saattaa huvittaa-ilahduttaa-naurattaa sua ja saatat samalla huokaista helpotuksesta ;)

  http://tahdonasiat.blogspot.com/2013/03/virhearviointi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä nauroin tälle NIIIIN paljon :D :D mahtavaa, kamalaa, hulvatonta! :)

   Poista
 9. Onnea matkaan! Töihin paluu tekee oikeesti aika hyvää. Itse oon ainakin tyytyväinen että tuli lähettyä. Mun pienin on kyllä saman ikänen suunnilleen kun teillä ykkönen.

  VastaaPoista
 10. Harmi, juuri kun olin tänne reitin löytänyt! Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuin jo huomasiktin, en hävinnyt minnekään :D hyvää kevättä tosiaan, joss e vaikka sieltä joskus tulisikin...

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.