Päivän jymyuutinen

tiistai 29. tammikuuta 2013 Valeäiti 12 Kommenttia

Ei, en ole raskaana.

Mutta valmistaudu tajuntasi räjäyttämiseen. Tiesitkö, että isojen lasten Legot (eli kooltaan pienet, jalkapohjaan kivuliaasti jäävät terävät penteleet) ja pienten vauvojen Duplot ovat yhteensopivia?

Isoja ja pieniä legoja voi pinota päällekkäin, sivuttain ja lomittain siinä missä Duplojakin keskenään. Näin tämän ihan itse livenä, mutta unohdin hämmästyksissäni ottaa teille siitä kuvan todisteeksi.   Musta tämä oli jotenkin aivan käsittämätön tieto, niin ihmeellinen, että se sivuutti täysin sen varsinaisen uutuustiedon, jota kävimme viime viikolla Legon aamiaisella kuulemassa. Ei sinänsä ihme, multa meni varmaan aika moni muukin asia ohi kun saavuimme paikalle vartin myöhässä läpi kaupungin juosseina, ja lapseni keskittyivät tekemään tälläista:
Se varsinainen uutinen taisi olla perästävedettävät Legot, joita on tulossa nyt myyntiin. Me saatiin yksi kappale mukaan, ja lapset lähettäisi nyt terveisiä Legolle että kiitti vaan, ihan hyvältä maistuu toi naru, mutta se on vähän turhan lyhyt. 
Kamerasta löytyi vielä iltapäivältä kuvasaldoa, joka sopisi uutuusnäyttelyyn "Uhkailu, lahjonta ja kiristys - kuinka sattumalta samoihin väreihin puettuja lapsia ei saa yhteiskuvaan". En tiedä onnistuiko kuvat päivän seuralaisilla Mintulla tai Essillä, mutta söpöjä lapset silti oli ja meno kaakossa.

Tämä kuvapläjäys oli muuten powered by Late Lammas. On se ihmeellistä, miten paljon saa aikaan kun jättää kakkavaippaiset lapset telkkarin hellään hoitoon.

EDIT: Unohdin laittaa nämä suurimmat nostalgiapläjäykset tänne! Tässä on se kommenteissakin mainittu helistin, oli siisti :) 


Ei, en ole raskaana. Mutta valmistaudu tajuntasi räjäyttämiseen. Tiesitkö, että isojen lasten Legot (eli kooltaan pienet, jalkapohjaan kiv...

Facebook-kommentit

Muut kommentit

12 kommenttia :

 1. Mä oon itse asiassa ollut noiden legojen yhteenliitettävyydestä tietoinen. Ja toi naru on varmaan jonkun standardin mukainen. Tiedätkö, narulla saa olla joku tietty mitta, jottei lapsi siihen kuristu. Mutta hieno on tuo vedettävä legohommeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä mä sitten oon vaan ollu jotenkin tosi legorajoittunut :D voipi olla että naru onkin turvallisuussyistä lyhyt, mutta ei meidän muut perässävedettäviä must ihan noin hyödyttömiä ole..?

   Poista
 2. Tunnustan, että en tosiaankaan tiennyt, vaikka omatkin kaukaiset legoleikit vielä mielessä siintääkin. Hauskalta idealta vaikuttaa kyllä nuo perässä vedettävät legot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni jes, edes joku jolle sain "opetettua" :D

   Poista
 3. Tota, mä tiesin ton kyllä omasta lapsuudestani. ;) Ja muinaisella 80-luvulla legolla oli niitä perässä vedettäviä vempaimia, onneksi niitä löytyi meidän lapsille isovanhempien varastosta. Löytyi muuten myös lego-helistin-härpäke. Aika hauska. Jotenkin tuntuu, että ennen oli legolla enemmän variaatiota niissä palikoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onko nyt tutun näköinen helistin-härpäke kuvissa? :) Mä ainakin heti tunnistin!

   Poista
  2. Ei. Meiltä löytyy sellanen enemmän neliönmallinen, jossa on sivuissa kahvat tarttumiselle. Keltainen. :D Toi kuvan helistin on muuten mulle ihan vieras. Mut jos se onkin vuodelta -89, niin mun duploikä oli kyllä siinä vaiheessa jo kauas jäänyttä elämää... Mut yks ahaa-elämys: ai tollanen on Maryn talo. Osat löytyy, mutta en oo tiennyt, että niistä pitäis koota tollanen rakennus. On vissiin ostettu isoveljelle. Ainakin vuosiluvusta päätellen.

   Meilläkin on muuten perässävedettävissä leluissa ihan surkeita naruja. Yhdessä oli sellanen, että sen puolivälissä oli joku muoviosa, josta naru meni katki kun vähänkin enemmän veti. No, arvaa vaan oliko se naru sit koskaan "kokonainen". Ja sen irtopätkän söi sit lopulta imuri. En jaksanut kaivaa sitä pölypussista esiin.

   Poista
  3. Hei meilläkin oli noita keskeältä katkeavia! Muistan kans että ne heti napsahti poikki.

   Poista
 4. lapsuuteni olis ollu paljon onnellisempi ja legoleikit mielenkiintoisempia ja pitkäkestoisempia jos oisin tienny et niitä voi yhdistellä :(

  eivaiskaan mut koin aikamoisen oho elämyksen ennenku tuo ed. teksti putkahti mieleen

  VastaaPoista
 5. Mä muistan nuo "nostalgia" dublot! Ihan käsittämättömän huikeita!

  Mun blogista löytyy sulle haaste... käyhän ottamassa vastaan! :D

  http://mitasmetytot1.blogspot.fi/2013/01/11-11.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Pahoin pelkään ettei musta ole nyt vähään aikaan moisiin listoihin vastaajaa, mutta yritän muistaa ja tsempata! :)

   Poista

Kerro vaan, ihan rohkeasti.